Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hakkını kazandım. Emekli olayım mı çalışmaya devam mı edeyim?

KYUZA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merak ettiğim bir konu var farklı farklı şeyler duydum bu konuda,diyelimki %40 raporum var vergi indirimide alıyorum, 3. derece 19 yıl 4240 günü tüm şartlarımıda tamamladım basvurmam halinde emekli olablirim,basvurmayıp çalısmaya devam etsem 4000 küsür degilde 7000 küsür pirim günüm olsa ondan sonramalülen emeklilik için basvursam baglanacak emekli maasım dahamı yüksek olur nekadar farkeder prim günü çok olması???bu durumda olan bi arkadasım var bana böyle söyledi prim gününü çogaltıyorum maasım yüksek olsun diye dedi..gerçekten çok fark ediyorsa genciz sonucta bir süre daha çalısılabilir.söylede düşünmüyor degilim emekli olup tekrar bi işe girip maasımla birlikte çift maas almakta mantıklı gibi siz ne düşünüyorsunuz??benim hayalimde emeklilik şartlarımı doldurdugum tarihte aynı işyerinde 12 yıldır çalısıyor olacagım 12yıllık tazminatım olacak sanırım onu peşinat yapıp ev almayı düşünüyorum emekli maasımı ile evin taksitlerini ödeyebilirim sanırım bir de iş yerimden maas alacagım..benim gibi hayali olan varmı aranızda yada yanlıs bildigim birşey varmı acaba...

Çok prim çok maaş anlamına gelmez yatırılan prim tutarı çok önemli priminiz asgari ücret üzerinden yatıyor ise emekli maaşınız düşer. en az 3 bin tl ve üstünde yatıyor ise emekli maaşınız artar. Önerimiz emekli olup tekrar SGDP ödeyerek çalışmanızdan yana, ayrıca vergi indirimi hakkı ile emeklilik erken emekliliktir.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html

bende senin durumundaydım,aynı iş yerinde 12 senedir çalışıyordum.emeklilik başvusu yaptım ve tazminatımı aldım.mayıs ayında inşallah ilk emekli maaşımı alacağım.şu an aynı iş yerine tekrar giriş yaptım.devam ediyorum.diğer türlü normal emekliliğe 20 sene var.neden o kadar bekleyeyim. 240 ay yapar,bunuda alacağım maaşla çarparsam bir daire parası yapıyor.

arkadaşlar benimde merak ettiğim bir konu var memur olarak çalışıp son kaç yılımızı mühendis olarak çalışırsak mühendis olarak emekli olabiliriz yani bunun bir süresi varmı son 3 yıl veya 5 yıl vs..

mühendis3232;
Memur: 657
Mühendis: 657
en son hangi kadroda isen o kadrodan emekli olursun ve o kadronun haklarından faydalanabilirsiniz.

Hayırlı ugurlu olsun Turan kardeş darısı benim basıma,12 yıl için nekadar tazminat aldın gerçi maasa göre degisiyor sanırım,benim elime net geçen aylık .1.300TL ama sosyal haklarım çok ikramiyeler yardımlar v.s bunlarda ekleniyor sanırım,sen nekadar maas ile 12 yıla nekadr aldın ona göre kabataslak düşüneyim bende..

son 10 aylık yatan primim bu şekilde görünüyor,
01A 30 1.346,93
01A 30 1.409,26
01A 30 2.186,97
01A 30 1.281,49
01A 30 1.814,83
01A 30 1.842,16
01A 30 2.210,58
01A 30 2.190,70
01A 30 2.553,73
01A 30 1.694,30
01A 28 1.441,08
01A 30 2.575,28
diyelimki 19yık çalısmıslık lazım 10 yıl asgari ücretten yattı primim,9 yılda 2.5 , 3bin tl civarı yattı,nasıl hesaplanıyor bu ney esas alınıyor.

Üst Alt