Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hesabı 18 yaşını tamamladığım gün olarak dikkate alındı..?

uugurcaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar,

Ben 15.02.2016 tarihinde %48 engelli raporu aldım ve vergi indirimi için başvurdum.
Emeklilik içinde başvurdum fakat sigortalılık süresi olarak ilk başladığım 01.07.1998 tarihi değil
18 yaşıma girdiğim 13.09.2001 tarihinin dikkate alınacağını ve 3,5 yıl daha sigortalı çalışmam gerektiğini ilettiler.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

18 yaşını doldurduğun günün üstüne 18 yıl ekle.Prim gün sayında yanlış hatırlamıyorsam 4080 gün.Yani sgk'dakiler haklı.

Sgk giris tarihi 18 yasi doldugu gun peki 18 yastan onceki prim gunleri ne oluyor

Primler işe girdiği anda Başlıyor.Fakat girdiği tarihteki emeklilik şartları 18 yaşından itibaren geçerli oluyor

Hizmet hesabı yapılırken 18 yaşı bitirdiğiniz gün itibariyle hesaplama yapılır.

18 yaş altı primler staj dönemine ait kısa vadeli sigorta kollarına değil de tam primse geçerlidir prim gün sayısına dahil edilir.
Sadece tamamlamanız gereken sigorta süresi 18 yaşın doldurulduğu tarihten itibaren hesaplanır.

Üst Alt