Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hesabında brüt maaş mı yoksa net maaş mı dikkate alınıyor?

romulus

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
3
arkadaşlar merhaba,
emeklilik hesaplamasında işyerinin bize verdiği brüt maaş/ücretler mi dikkate alınıyor yoksa net ödenen ücret mi.?
birde benim başlangıç tarihim 09.09.2000 özür oranım 41.

yardımcı olabilirmisiniz ?

Emeklilik hesabında brüt maaş dikkate alınır.

Tablodanda anlaşılacağı üzere vergi indirimi hakkı elde etmişseniz , 19 yıl sigortalılık süresi 4240 prim gününü tamamlamak koşuluyla emeklisiniz.

Lodosdenizcisi ne katılıyorum açıklamayı yapmış ancak 18 yasını 2000 yılında doldurmuş olman kaydıyla (ne vardı 34 gün önce sigortalı olsaydında 18 yıl ve 4080 güne tabi olsaydın :( )

Brüt maaş dikkate alınır ama saan verilen net maaşın brütü değil.
Sigortaya bildirilen brüt maaş....

arkadaşlar teşekkürler,
sigorta yapılırken şöyle bi durum oldu.
meslek lisesinde okurken staj yapıyordum.o vakit sigortamı başlatmak istemiştim.işyerinin yardımıyla çıkarttırmışdım.okulun izniye.
ne yazıkki 34 gün önce çıkarma fırsatı olmadı.
boşverelim devletimiz kazansın 1 yıl fazla çalışırım :)
şu ana kadar sigortaya bildirilen 1410 günüm var.
2000 den 2005 eylüle kadar çalışmadım ama sigorta başlangıç tarihim 09.09.2000.
sigorta primini sorguladım biraz önce bildirilen kazanç ise 51.000.00 (51 milyar) civarında.bu şekilde giderse 2019 da ne kadar maaş bağlanır ?

romulus,
malesef 2000 yılındaki staj sigortanız emeklilik hesabında başlangıç olarak kabul edilmez.
Staj süresinde ödenen prim sadece kısa vadeli sigorta kollarına olup bu da hastalık,iş kazası gibi durumları kapsar.
Emeklilik için sigorta başlangıcınız,uzun vadeli sigorta kollarına ilk priminizin yattığı tarihtir.
Bu durumda sigorta başlangıcınız Eylül 2005 olarak kabul edilecektir.

vede emeklilik süreniz biraz uzayacaktır stajlar hiç bizaman ssk başlan gıcı sayılmaz

arkadaşlar demek istediğim sigorta başlangıcıdır.
sigorta kartımda işe ilk giriş tarihi 09.09.2000 görünüyor.
emeklilik yaşı geldiğinde kalan primleri ödeyerek emekli olamazmıyım acaba ?
yani 2000+2015 ??

Yukarıda yazdım.
Sigorta kartınızda yazan tarihin hiçbir önemi yoktur.

Üst Alt