Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik hesaplama ve memurluktan sonrası?

canbaz78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba 21.11.1978 doğumluyum ismim hüseyin 01.03.1996 yılından 24.03.2013 tarıhıne kadar ssklı olarak calsıtım ssklı olarak 2032 gun var 24.03.2013 ten bu yana ssk da memur olarak görev yapmaktayım.benim sorularım şunlar

1:Ne zaman hangi tarihte kaç günle emekli olurum?
2: Ortalama maaş ne olur
3: ssk günlerimi 4/c ile hizmet birleştirmesi yapsam bana yararı yada zararı ne olur
2008 yılında ben %40 engelli raporu var vergi indiriminden halen yararlanıyorum

Memur olduğunuz tarihten itibaren ssk günlerinizi geri çıktığımız zaman 1 Ekim 2008 öncesine geliyor.
Bu da demek oluyor ki memurluktan emekli olurken iki ihtimal var:
1. Eğer raporunuz bu 2013'ten 2032 günü geri çıktığımızda bulduğumuz tarihten önce de varsa ya da raporunuz yoksa dahi engelinizi kanıtlayabiliyorsanız 15 yıl 5400 gün ile rapor istenmeden emekli olursunuz.
2. Yukarıdaki söylediklerimin dışında raporunuz olduğunu ispatlayamazsanız, sgk kabul etmezse vs. bunun uygulaması nasıldır bilemiyorum. Bu durumda 6480 günü doldurduğunuz zaman memurluktan emekliliğe başvuru yaparsınız, sizi hastaneye sevkederler ve en az % 40 alırsanız emekli edilirsiniz.

Tüm bunlardan şu sonuç çıkıyor, vergi indirimi ssk'dan emekli olmak için gereklidir. Memurluktan emekli olurken işinize yaramaz.

Maaş hesabı için: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

KKELEBEKK;
rapor tarihi:6/11/2009 dur memurluk tarihi:24/04/2013tür

Son düzenleme:
Üst Alt