Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için 144 gün primim eksik. Bunu nasıl tamamlayabilirim?

kridvan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
bana lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin
ben 1967 Bulgaristan doğumluyum ve 1989 senesinde zorunlu göçe tabi tutularak Türkiyeye göç ettik
Türkiyede SSK girişim 15/04/2002 tarihli, engelli durumum %51 ve vergi indirimimde var. Türkiyede çalıştığım
işyerlerinden toplam 2445 günüm var ve birde Yurdışı borçlanması yaparak 1491 gün ödeme yaptım
toplamda 3936 günüm mevcut ve emekli olabilmem için gereken 4080 güne sadece 144 günüm eksik kaldı.
Yurtdışı borçlanması ile SSKya girişim 24/02/1998 tarihine çekildi ve emekli olacağım (İnşallah) tarih 24/02/2016 oldu
yalnız eksik olan günlerimi maalesef tamamlayamıyorum kimse yaşımdan dolayı işe almak istemiyor ve bende
Ali Tezel gitme ve danışmak istedim ama maalesef ücretini öğrenince maddi imkansızlıktan vazgeçmek zorunda kaldım
ve kendisinden eğitim almış başka bir mali müşavire gittim ve kendisi bana eksik olan günlerini bir patronla anlaş ve
sigortanı ödesin veya BAĞKUR dan borçlan ve öde son beş ayını dedi bu mümkün mü ve eğer mümkünse emeklilik maaşıma
negatif olarak yansır mı? Teşekkürler..

kridvan,
Engelli personel arayan iş yerleri ile iletişime geç kesin iş bulursun İstanbul gibi bir yerde 144 gün prim yada sen ödeyeceksin sakın ama sakın bağkura bulaşma derim.

Teşekkür ederim officer
Valla işkurda kaydımız var defalarca da toplu iş görüşmelere gitmiş olsam da maalesef engellere yeterince
önem ve istihdam verilmiyor, engelli çalışabilecek bir pozisiyon yok yada yapamayacağı iş teklif ediliyor yada
yaşımdan dolayı işe alınmadım en azından bana hep böyle oldu ve artık umudumu yitirdim sayılır. Aslında bende
pek istemiyorum BAĞKURa bulaşmak duydum ki son yatırılan kurum bağkur ise oranın katsayısı mı ne düşükmüş
ve emekli maaşına olumsuz etki ediyormuş ve ilk tercihim SSK dan günlerimi tamamlamak ama kısmet..

Merhaba
ben 15/04/2002 tarihinde ssk oldum ve 2008 tarihinde yurtdışı borçlanması yaparak
1491 gün borçlandım ve ödemesini yaptım. Unkapanı ssk dan ne zaman emekli olurum
hesaplama cetveli çıkarttım ve ssk başlangıcımı 24/02/1998 olarak geriye gitti.
Kendim %52 engelli ve 3 kademeden vergi indirimliyim raporum sürekli ve 2005
tarihli, yeni yıldan önce ssk unkapanıya giderek yurtdışı borçlanmasını makbuza ve
günlerime şlenmesini istedim.
Şimdi bende toplam olarak 4044 günüm var ve çalışmam devam ediyor ve ben 10/03/2016
tarihinde emekli olmak için ne yapmam lazım, daha önce verdiğim yurtdışı günlerimi
birleştirme acaba "tahsise hazırlık" mı oluyor. Yani 10/03 tarihinde direk emekli
olur ve "tahsis talep" dilekçesi mi vereceğim, lütfen bilgili arkadaşlar yardım ve
yol göstersin. Teşekkürler
OturanBoğa , Ufukalp , earibagi

kridvan
Keşke bu soruyu aylar öncesinden sorsa idiniz.
Farklı statülerdeki çalışmaların birleştirilmesi bazen aylar sürebiliyor yazışmaların cevaplanma süresine bağlı bu. Hatta vergi dairesinden vergi indiriminizin teyit edilmesi bile bir ay sürüyor.
Siz önümüzdeki bir ayı beklemeyip hemen tahsise hazırlık dilekçesi veriniz.
Tahsise hazırlık sürecinde farklı statü ya da farklı yerlerdeki çalışmalarınız birleştirilir/toplanır, vergi dairesine yazı yazılarak vergi indiriminizin teyit edilmesi istenir. Tüm bunlar sonuçlanınca zaten çok kısa bir süreniz kaldığından bu işlemler bitene kadar şartlarınız oluşmuş olur ve size emekli olabilir belgesi verilir. Bu belge ile başvurulduğunda maaşınız çok kısa sürede bağlanır, çünkü tüm işlemler hazırlık sürecinde yapılmış olur.

Ufukalp cevabınız için teşekkür ederim, ama benim emekli olabilmem için gereken 4080 gün henüz dolmadığı için bu günlere kaldım.
eğer günler dolmadan "tahsise hazırlık" dilekçesi verilebilyorsa bu hafta içinde gideyim unkapanı sgkya. peki "emekli olabilir " yazısı şimdi mi verilir yoksa günlerim tamamı dolduğunda mı? zaten kalan topu topuna 20 günüm kaldı eksik..

Tahsise hazırlık verilebilir.
Şartlar henüz tamam değilse şu tarihte şu kadar prim dolmak şartıyla emekli olabilir yazar belgede.

Ufukalp teşekkür ederim, peki yeni rapor çıkart deme ihtimali varmı (rapor tarihim 2005, 3kademeden vergi indirimli ve süreklidir),
ve yeni yıldan önce yurtdışı günleri ekletme sanırım "tahsise hazırlık" olmuyor. sizi zahmet ve yörgunluk verdiysem affola, iyi geceler..

Yeni rapor istenmeyecek, emeklilikte esas alınan rapor değil vergi indirimidir.
Yurt dışı hizmetlkerini borçlandıktan sonra ekletme gibi, bir işlem konusunda bilgim yoktur.

Üst Alt