Arkadaşlar
maliye sayfasından sıkça sorulan sorlar.
Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.
1.SGK tarafından mallüliyet tespiti için hastane tarafından verilen raporda mallüliyet oranı yazıyor.(elimde rapor var isteyene kopyasını gönderebilirim)
2.Sayın Oturan Boğa dediği doğuru Hastane size raporu elinize vermiyor ,direkt olarak sgk'ya gönderiyor.(siz isterseniz ASLI GİBİ kopyasını veriyor onuda maliye kabul ettmiyor BİMER'e yazı yazdım fakat yinede kabul etmediler).
3.Yapabiliyorsanız Noteri hastaneye getirip oradaki orjinal raporu gösterip Noter onaylı kopyasını çıkartabilirsiniz veya raporu elinize alıp en yakın noterlikte tastik ettirip kulanabilirsiniz (tabi raporu hastanedeki görevlinin vermesini ikna edebilirseniz).
4.SGK'ya verdiğiniz raporun SGK sağık kurulundan %60 altında, onaylanmamımış raporu geri alıp Maliye'ye verirsiniz.
Not:Ben ASLI GİBİ kopyasını verdim kabul etmediler daha sonra Noter tastikli rapor verdim şu anda maliye Ankara sağlık kuruluna gönderildi.