Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için alınan rapor ile vergi indirimi başvurusu yapılabilir mi?

Buzulırmak

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malulen emeklilik için sgk na başvuran bir kişi diyelim ki % 50 rapor aldı bu durumda malulluk hakkından faydalanamaz. fakat bu raporu çalışmaya başladığında vergi indirimi için kullanabilir mi.

teşekkürler

Hayır.ama o belgeyi vergi indirimi almak için gittiğiniz hastane heyetinde refarans olarak kullanabilirsiniz.

Ben öyle yaptım ve baya kolaylık sağladı . Süreç çok kısada tamamlandı.

Malulen emeklilik başvurusunda rapora oran yazılmaz. Ayrıca bu amaçla talep edilen raporları hastane size vermez, kendisi sgk'ya gönderir.
Ama evet, teorik olarak rapora oran yazılsa ve size verilse, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz.
Ayrıca, o hastaneden heyete girmeden rapor almak için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post634148

Arkadaşlar
maliye sayfasından sıkça sorulan sorlar.
Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

1.SGK tarafından mallüliyet tespiti için hastane tarafından verilen raporda mallüliyet oranı yazıyor.(elimde rapor var isteyene kopyasını gönderebilirim)
2.Sayın Oturan Boğa dediği doğuru Hastane size raporu elinize vermiyor ,direkt olarak sgk'ya gönderiyor.(siz isterseniz ASLI GİBİ kopyasını veriyor onuda maliye kabul ettmiyor BİMER'e yazı yazdım fakat yinede kabul etmediler).
3.Yapabiliyorsanız Noteri hastaneye getirip oradaki orjinal raporu gösterip Noter onaylı kopyasını çıkartabilirsiniz veya raporu elinize alıp en yakın noterlikte tastik ettirip kulanabilirsiniz (tabi raporu hastanedeki görevlinin vermesini ikna edebilirseniz).
4.SGK'ya verdiğiniz raporun SGK sağık kurulundan %60 altında, onaylanmamımış raporu geri alıp Maliye'ye verirsiniz.

Not:Ben ASLI GİBİ kopyasını verdim kabul etmediler daha sonra Noter tastikli rapor verdim şu anda maliye Ankara sağlık kuruluna gönderildi.

Mevzuat açısından malulen emeklilik başvurusunda rapora oran yazılmaz ("Sağlık kurulu raporlarının karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı belirtilmez, "madde 6: Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir." ibaresi yazılır."). Yazan hastane yetkilileri hata yapıyor...
Fakat iki seçenek var:
1- Aynı hastaneye gidip mükerrerliğin önlenmesi için yeni rapor talep edilebilir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post634148
2- Maluliyet raporu kuruma gönderilirken bir adet aslı gibidir (kaşeli ıslak imzalı) nüsha talep edilebilir...

sayın Oturan Boğa
maliye ASLI GİBİ islak mühürlü raporu kabul etmiyor.
bizzat kendim bir ay önce bu olayı yaşadım .
sadece raporun aslı veya noter onaylı.
benim yukarıda yazdığım örnek bir ay önce gerçekleşti.Bimere yazdım ve
maliye bakanlığından yazı geldi kesinlikle ASLI GİBİ ıslak mühürlü raporu kabul etmiyorlar.
Bilgilerinize.

benim başıma gelen olayı sizle paylaşırsam size yardımcı olacaktır herhalde.
ben ilk önce malülen emeklilik için başvuru yaptım. hastanede bütün polikilinikleri dolaşarak heyet için muayene verilerimi topladım. ama sgk kurul bana malüliyet vermedi. heyetin benim için hazırladığı raporda oran yoktu ama tanı ve teşhisler vardı.
bende bu sefer vergi indirimi için başvurdum. oradaki heyet ve doktor konturollerinde eski tanı ve teşhislerimi referans olarak sundum .onlar da bunları refarans alıp işmi bir günde bitirdiler.
Siz de böyle yapın. hastanede işiniz 2 gün vergi dairesinden de sonucu almanız 40 gün alır o kadar.

Üst Alt