Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik için başvuracağım, izleyeceğim yol nedir?
herkese selam arkadaşlar vergi indirimini hakettim 92 ssk girişim ve 4970 günüm var. emekli olmak için şimdi neler yapmam gerekiyor?
prosedür hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Emekliliğinizi Kuruma detaylı olarak hesaplatın. Tamamsa eğer;
1- Tahsis ve Talep Formu,
2- Vergi indirim belgesinin sureti,
3- nüfus cüzdanı, fotoğraf gibi tamamlayıcı evraklarla ve işten çıkışını yaptırarak müracaat edebilirsin.
Vergi indirim belgesinin aslını verin bence,tabi her ihtimale karşı sizde onaylı bir sureti kalsın.Başvurunun ilerleyen evrelerinde sizden aslını yine isterler ya da yazışmalar zaman alır.
kardeş bu indirim belgesi işyerine gelen belge galiba onun fotokopisini vergi dairesindemi onaylatacağız acaba.birde bu günleri hesaplatmak için ssk müdürlüğündeki işlem çok uzun sürermi bu tür işlemleri işyerinin haberi olmadan yapmak istiyorum.başınızdan geçmiştir mutlaka bilgi verirseniz sevinirim.
Halim Kardeş
evet işyerine gelen belge ama aslını sana vermeleri gerekiyordu. Emeklilik başvurunda lazım olacak.
Arkadaşın detaylı olarak hesaplatın dediği de ssk dan emekli olabilir belgesi alınmasıdır.
Aynı gün içinde olur bu iş.Erken giderseniz yarım günde halledilir.
egerkin ssk nızı toplatmadıysanız ssk da hazır dileçeler var onu doldurup vereceksiniz ssk il deftarlıgına üst yazıyla soruyor bu şahsın vergi indirimi varmı diye dilekçeyi verirken vergi indiriminden faydalandıgınızı gösterir raporun fotokopilerini gösterirseniz ordaki memura ona göre işlem yapıyorlar adresinize 20 ila 25 günsonra postayla bilgilendirme yazısı geliyordosyanızda yapılan inceleme sonucu 506 sayılı kanunun 2422-2564-2829 vede 4447 sayılı kanunun degiştirilen 60. maddesine göreyaşlılık aylıgı almaya hak kazanmış oldugunuz tespit edilmiştiranılan yasalara göre yaşlılık aylıgı baglan masını istiyorsanız işten ayrılarak yazılı talepte bulundugunuz zaman yaşlılık aylıgı baglanacaktır bu şekilde bi yazı geldi bana
Falim 20-25 gün dediğin bu yazıyı ben istanbul ihtiyarlık sigorta müdürlüğü gibi çok yoğun olan bir yerde bile yarım günde elden aldım.
Sabah başvuruyu ve işlemleri yaptım öğle paydosu olmak üzere emekli olabilir belgesini elden alıp gittim.Heryerin işleyişi aynı değildir bilginiz olsun.
cevaplar için sağolun arkadaşlar.ssk ya gidince herşey meydana çıkacak bakalım nasıl sonuçlanacak.ben emekli olup aynı işyerinde çalışmayı düşünüyorum.patronun haberi yok şu anda tazminat ödenmesi karşısına gelince yaklaşık 13 yıllık tazminat aramızda neler yaşanır artık allah bilir.bizim patrondanda can çıkar para çıkmaz durumu var.bakalım ne olacak.
ufuk alp ben o karmaşık işleri biliyom koşuşturmaya vaktim olmadıgı için bekledim postayla geldi zamanım çok vakit benim için önemli onun için zamana bıraktım zaten gelecek sonucu biliyordum emekli olursun diyecekti zaten
BOZLAR;
eyvallah sağolasın.yalnız iki yıl sonra kontrol muayenesi var.raporu iki yıl süreli vermişler.emekli olduktan sonra acaba kontrol muayenesi sadece prosedürmü olur.yoksa bi süpriz yaşarmıyım.o biraz kafamı karıştırıyor.emekli ol iki sene sonra iptal olsun insan kendini çok kötü hisseder.aslında şu anki rahatsızlığım iki sene sonra değişmeyecek ama ne yapacakları belli olmuyorki malum ellerinin ayarı yok.