Hamza34-37
Merhaba
De-Kont Cevatalp arkadaşlarımızın malulen emeklilik yazmasının sebebi şudur;
Bahsettiğiniz engelli emeklilik adı altında emeklilik işlemi adı doğru ismi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik'dir.Yada bunun dışında rapor ile olabilen bilenen emeklilik malulen emeklilikdir.
Siz yazınızda başvuru yaptığınızı ve vergi indirimi almak istediğinizi söyleyince arkadaşlarımız malulen emeklilik başvurusu yapıp ayrıca engelli vergi indirimi başvurusu yapacağınız düşünmüşler.Tabii buda söylediğim gibi normal bir durum.
İlk önce sizin verdiğiniz isimle engelli emekliliği siye bir kavram yok.Engelli vergi indirimi ile emeklilik başvurusu var.Adından sizinde farkedeceğiniz gibi vergi indirimi ile emekli olmak demektir.
Öncelikle siz nasıl bir emeklilik başvurusu yaptığınız onu açıklığa kavuşturmak lazım.
Başvurunuz 2 seçenekten biri olabilir;Malulen emeklilik yada Engelli vergi indirimi ile emeklilik.
Engelli vergi indirimi ile emeklilik için çalışıyor olmanız ve vergi dairesine başvurmanız lazım.Malulen emeklilik için SGK emeklilik servisine başvuruyor olmanız lazım.Her ikiside farklı yerlere başvurup hastaneye sevk ederler.Devam eden süreçlerei biribirine benzer.
Sizin kurum yanıtını yazmışsınız.Ben o yazıları eviss ekranlarından tanıyorum.Buda engelli vergi indirimi emekliliği olduğunu düşündürüyor bana.Ancak tekrar belirtiyorum ;bir işyerinde çalışıyor ve vergi dairesine başvuruda bulundu ise adı engelli vergi indirimi emekliliği ki sizin sorduğunuz engelli vergi indirimi bu zaten.
Eğer SGK üzerinden başvuru yapıp hasteneye gidiyorsanız malulen emeklilik olur.Siz bu konuyu netleştirip yazarsanız burada bulunan tüm arkadaşlarım size yardımcı olacaktır.
Saygılar.