Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için başvurduk. Öncesinde vergi indirimine de mi başvurmalıydık?

Hamza34-37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
04.09.2020 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
14.08.2020 Hastaneden rapor bekleniyor
Herkes için hayırlısı olsun. Hastane kendisi göndermiş bilgimiz yok hangi kurumlara gidiyor evrak ?Biz sadece emeklilik için müracaat ettik acaba vergi indirimi için müracaat yapmamıza gerek varmı yapmazsak zararı olur mu ?

Hamza34-37 yanlış yaptın keşke raporu kendin elden alıp vergi dairesine elden teslim etseydin.hasteneden giden raporlara çakallık yapıyolar rapor sonucun red verse itiraz edemezsin çünkü raporun yok

Cevatalp bilgi için teşekkür ederim kimse akıl vermedi sizin gibi dediğiniz gibi red gelme durumu olursa ne yapmamız gerekecek herşey baştan mi olacak ?

Rabbim tez hayırlı haberler versin

Hamza34-37

Merhaba De-Kont Cevatalp arkadaşlarımızın malulen emeklilik yazmasının sebebi şudur;

Bahsettiğiniz engelli emeklilik adı altında emeklilik işlemi adı doğru ismi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik'dir.Yada bunun dışında rapor ile olabilen bilenen emeklilik malulen emeklilikdir.

Siz yazınızda başvuru yaptığınızı ve vergi indirimi almak istediğinizi söyleyince arkadaşlarımız malulen emeklilik başvurusu yapıp ayrıca engelli vergi indirimi başvurusu yapacağınız düşünmüşler.Tabii buda söylediğim gibi normal bir durum.

İlk önce sizin verdiğiniz isimle engelli emekliliği siye bir kavram yok.Engelli vergi indirimi ile emeklilik başvurusu var.Adından sizinde farkedeceğiniz gibi vergi indirimi ile emekli olmak demektir.

Öncelikle siz nasıl bir emeklilik başvurusu yaptığınız onu açıklığa kavuşturmak lazım.

Başvurunuz 2 seçenekten biri olabilir;Malulen emeklilik yada Engelli vergi indirimi ile emeklilik.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik için çalışıyor olmanız ve vergi dairesine başvurmanız lazım.Malulen emeklilik için SGK emeklilik servisine başvuruyor olmanız lazım.Her ikiside farklı yerlere başvurup hastaneye sevk ederler.Devam eden süreçlerei biribirine benzer.

Sizin kurum yanıtını yazmışsınız.Ben o yazıları eviss ekranlarından tanıyorum.Buda engelli vergi indirimi emekliliği olduğunu düşündürüyor bana.Ancak tekrar belirtiyorum ;bir işyerinde çalışıyor ve vergi dairesine başvuruda bulundu ise adı engelli vergi indirimi emekliliği ki sizin sorduğunuz engelli vergi indirimi bu zaten.

Eğer SGK üzerinden başvuru yapıp hasteneye gidiyorsanız malulen emeklilik olur.Siz bu konuyu netleştirip yazarsanız burada bulunan tüm arkadaşlarım size yardımcı olacaktır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir sağolun bilginiz için teşekkür ederim. Çalışıyordum fakat rahatsızlığım ilerlediği için emekli olana kadar rapor almak zorundayım. 1 yıla kadar hastane rapor veriyor. Bu durumda vergi indirimi başvurusu yapsam bı sorun olur mu?

Hamza34-37

Merhaba, rica ederim.Size doğru bilgiler vermek istiyorum.Sizden bir ricam olacak.Sorularıma yanıt verirseniz sizin engelli vergi indirimi sorunuza net bir yanıt vermeye çalışacağım.Lütfen size sorduklarımı cevaplayabilir misiniz?

Siz şu an bir iş yerinde çalışıyor musunuz?

Emekliliğe başvurduğunuzu yazmıştınız,siz bu başvuruyu SGK emeklilik servisine mi veya çalışıyor iseniz çalıştığınız kurumun veya bulunduğunuz ilin vergi dairesine mi yada bir hastane sağlık kuruluna direk bir başvuruda mı bulundunuz?

Tam olarak yapmak istediğiniz emekli olmak mıdır yada hem emekli olup ayrıca çalışırken engelli vergi indirimi ile vergi indiriminden faydalanmak mıdır?

Bu sorulara yanıt verebilirseniz sizin sorunuza çok daha net yanıtlar verebileceğiz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir tabiki memnuniyetle evet şuanda fabrikada sigortam devam ediyor ama rahatsız olduğum için istirahat raporu alıyorum 3 aydır.
Emekli olunca çalışmaya devam edemem sadece emekli olsam yeter.
Başvuruyu vergi dairesinden yaptım.sevk alıp hastaneden heyete girdim.

Hamza34-37

Merhaba,sizin yaptığınız başvuru işlemi engelli vergi indirimi ile emeklilik dir.Yani sizin isteğiniz engelliler için vergi indirimi işlemi ve devamında eğer şartlarınızda uyuyorsa emekli olmak için kullanılır.

Sorunuz cevabı zaten başvurmuşsunuz.İlgili Rapor ile ilgili sonuç gelince istediğiniz emeklilik işlemi ile birlikte aynı belge ile vergi indirimi için geçerli olacak ve kullanabileceksiniz.

Saygılar.

Üst Alt