Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için başvurmam mı iyi, yeni yılı beklemem mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar bir konuda fikir almak istiyorum sizden.11.ayın 1 inden itibaren emekliliğimi hakediyorum.hemen dilekçe mi versem mi emekliklik için yoksa, yılbasından sonramı versem.yılbasından sonra verdiğim zaman maaş farkı olurmu yeni asgari ücret belirlendiği için.

mustafa bey nerede çalışıyorsunuz? kamuda memur mu? kamuda işçi mi? yoksa özel sektör mü?
ayrıca maaşınız asgari den mi yatıyor yoksa yüksek mi?

hak ettiğiniz zaman hemen verin bence çünki yılbaşından sonrada verseniz bir şey fark etmicek kasımın 1 den itibaren hak ediyorsanız kasım ayı sonunda iş çıkışınızı yaptırın ve hemen dilekçenizi verin böylece maaş kaybınızda olmaz zaten yılbaşında emekliye gelen zam oranı sizede yaznsıyacak 1 maaş karınız olur tek fark eden budur ama devlet memuru iseniz bilemem bağkur ve ssk için söylüyorum ben

apartman görevlisi olarak çalışıyorum son 5 yıla yakındır 64 gün üzerinden yatıyor primim yani brüt 2900 civarı 30 gün asıl kaldığım apartman yatırıyor (1273,50)tl 34 gün de diğer 5 bina 4 -6-8 -8-8 gün seklinde yatırıyorlar.

arkadaşım ozaman emekliliğini ver senin tek kaybın kaybın geç verirsen bir aylık maaşının olur kendi emekli aylığınızı bile kendiniz hesaplıyabilirsiniz bunun için sgk nın web sitesi var gerekli olan bilg,ilerinizi yazınca emekli maaşınız hesaplanıyor aylık 64 güğn olmaz 30 gün olur bir kaç tane yer de yatırsa sigorta 30 gün üstünden işler https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bu linkten aylığınızı hesaplıyabilirsiniz çıkan sonuç üstüne % 4 ek ödeme koyacaksınız bu kadar

Hiç vakit kaybetmeyin. Bende 01.11.2011 tarihinde emekli oldum. İş çıkışımı bir hafta önce yani 22-23.10.2011 yaptırıp akabinde SGK emeklilik için başvurdum. Yeni yılı bekleseydim 2 maaştan olacaktım. Hem de arkadaşın dediğin gibi yılbaşı zammından da yararlandım.
O eskiden di yılbaşından sonra emekli olursan daha fazla alırsın vs. Şimdi o kadar fark etmiyor.
01.11.2015 itibaren hak ediyorum diyorsunuz. Bu doğrumu yoksa 30-31.10.2015 de hak edemiyormusunuz.
Eğer hak edebiliyorsanız bu ay sonunda verin dilekçenizi 1.11.2015 den itibaren maaş bağlanır. Buna dikkat edin. Yoksa 1.11.2015 den itibaren ne zaman dilekçe verirseniz verin ilk maaşınız 1.12.2015 den itibaren başlar.

Yılbaşını beklemek size birşey kazandırmayacak, hak ettiğiniz ayın sonunda başvurun, izleyen ayın 1. gününden itibaren maaşınız bağlanır.

Emekliliği hak ettiğin tarihten itibaren emeklilik başvurunuzu yapın derim size, yine de son karar size kalmış.

Kamuda çalışıyor olsaydınız tabi ki de durumunuz değişirdi.

Sizin için hayırlısı olur inşallah.

Emeklilik dilekçesi

herkese selam arkadaşlar.ben bu hafta emekli olma dilekçemi vermeyi düşünüyorum fakat çevreden herkes yılbaşınını geçirmemi o zaman daha yuksek maaşla emekli olabileceğimi söylüyorlar.bu konuda fikir sahibi arkadaşların görüşlerini öğrenmek istiyorum ne yapmalıyım sizce.vereyimmi dilekçemi yoksa 2016 yı beklemelimiyim.tesekkürler simdiden.

mustafaay75

Yeni yılın olumlu-olumsuz hiç bir etkisi olmaz.Ne zaman başvurursanız, başvurunuzu takip eden ayın başı itibarı ile emekliliğiniz işleme alınır.

merhabalar ben dilekçemi 13/11/2015 tarihinde verdim henüz yazımgelmedi.alacağım maaş dilekçe tarihimden itibarenmi sayılacak yoksa 12.ay başımı bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.tesekkürler.

1 Aralık itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlayacak.

merhaba arkadaslar

bana gelen maaş yazısında
aylık başlangıç tarihi 01/12/2015
aylık bağlanan 1027.tl
maaş alacağınız tarih 23/01/2016
bu tarihte birikmişinizle beraber 1850 küsür denizbanktan cekebilirsiniz
diyor.

peki bana ocak zammı nasıl yansıtılacak yada bizim maaş bu zamdan payını alamayacakmı

bilgisi olan varmı arkadaşlar

31 aralık tarihinden önce başvurmanız halinde bu sene verilmiş olan 100 liralık zammıda alırsınız.2016 ocak ayı için verilecek olan 100 lira zamdanda faydalanmış olursun.31 aralık sonrası müracatta ise sadece 2016 ocak zammını alırsın.

ceng19

Yani şimdi ben 20 Ocak 2016 da emekli olucam bu 100 tl bana yansımayacak mı?

ocak 2016,da enflasyon farkı ve 100 lira seyyanan zam yapılacak kardeşim.

Üst Alt