Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için başvuru yapacağım. İlk aylığımı ne zaman alabilirim?

Endereren

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
31.03.2021 tarihinde emeklilik için basvuracağım. bu durumda ne zaman maas alacağım?

Endereren
Normal şartlarda işlemler konusunda bir uzama olmaz ise tahsis numarana göre 17-26 Nisan tarihleri arasında ilk maaşını alırsın. Bununla birlikte maaş gününden öncede, 1 nisandan maaş gününe kadar olan birikmiş aylık tutarı da yatar.

Emekliliğim onaylandı. İlk maaşım ne zaman yatar?

Merhaba,
9 şubatta edevletten emeklilik başvurusu yaptım, bankayı yapıkredi olarak seçtim. 1 mart itibari ile emekli olduğum ve aylık ödendiği bilgisi yazıyor. Aylık bilgisi sayfasında sayfasında ödeme günü 26 ve ek ödeme tutarı 74 tl yazıyor. Aylık tutarı birikmiş aylık alanları banka bilgisi boş. Sgkdan herhangi bir mesaj gelmedi. Banka bilgileri güncelleme sayfasındaki banka ve şube adı doğru. Maaşım ne zaman yatar? Yapıkredi hesabıma yatar mı yoksa benim şubeye mi gitmem gerekir?

Ftm_ftm

tarihleri yanlış yazmadıysanız 26 mart da yatması lazım hesabınıza mantıken. Hesabınıza yatmıyor diyorlar kimlik ile yapı şubeye gidiniz.
Maaşınız yattıysa eğer artık hesabıma gelsin dersiniz bir sonraki aylarda hesabınıza yatar.

merhabar birsey sormak istiyorum. 31 mart itibarıyla emekli oldum. aradan 5 gün geçti birikmis tutarınız .... bankasına gonderilmistir diye sms geldi. Tahsis numarama gore 17 maas gunum.Yani bu ayın 17'sinde maas alacak mıyım? yoka bir dahaki ay mı alacağım

teşekkürler, ama aynı ay içerisinde diğer maasım yani tam maasım da yattı.

@Endereren

Yani 17 günde maaşınızı aldınız mı? 31 Martta emekliliğe başvurdunuz, 17 Nisan'da ilk maaşınızı çektiniz, öyle mi?

belki SGK bolgeyle alakalıdır bilmiyorum. Ben İStanbul Küçükçekmeceden yaptım basvuru... cok hızlı ilerledi

Endereren

hayırlı olsun ender kardeşim ben hala emeklı olabılır yazını beklıyorum cıkış alabılmek ıcın. Emekli maasın sıstemde hesaplanan la aynımı cıktı yoksa farklımı baglandı mesela benım ek odeme ıle 2650 tl gorunuyor bugun emeklı olsam fakat engellı emeklılerde yuzde 5 10 fazla oluyor dıyorlar sende nasıl oldu .Allah gule gule yemeyı nasıp etsın

Bu süreç nasıl işliyor acaba? Diğer sorularım şunlar:
Fiziken iş yerine, SGK'ya ya da bankaya gidiyor muyuz? Ben vergi indirimi için taa nerelere gönderilmiştim.
Emekli olabilirsin yazısı ne?
Halihazırda asgari ücret işçisi olan benim emekli maaşım ne kadar olur?
Birkaç yıl geç emekli olarak iş yerinde çalışmaya devam etsem ne olur?
Hem emekli olup hem aynı şirketin engelli kadrosunda çalışarak o şirketin engelli personel çalıştırma sorumluluğunu yerine getirmesini sağlayarak çift maaş alabiliyor muyum?

Teşekkür ederim.

Endereren
28 nisan emeklilik basvurusu yaptim.tahsis numarami aldim.e devlette dys evrak takibimde bugun itibariyle giden evrak kayitli gibi bisey yaziyor bu hangi asamadayim demek.birde 17 gunluk kapanma benim islemlerimi geciktirirmi.mayista maasim baslarmi.bayram promosyonu 1100 tlyi alabilirmiyim.cok soru sordum

Bulent78

teseskkürler darısı basına... bu excell dosyasından hesaplarsan birebir aynısı çıkıyor.

prestige7171

hayırlı olsun... 1 mayıs itibarıyla emekliliğe hak edersin. mayıs ayında bir aksilik olmazsa. biriken ve ve tam maasını da alırsın... DYS'ye bakma bile... benimki hala beklemede yazıyor iki maas aldım :))))

Endereren
Tesekkur ederim.biriken deeken hangi donem oluyor.zaten aldigim mayis maasi olmuyormu.onu tam anlayamadim

Hesaplarima gore maasim 1700 civari.
Mayista sence nekadar alırım.tekrar tesekkur ederim bilgilendirdigin icin

prestige7171

Emekli maaşı, emeklilik talebini takip eden ay başı itibarı ile bağlanır. Eğer emekliliğe temel rapor konusunda bir tereddüt yaşanırsa, bu durumda emekli maaşı yeni rapor tarihinden sonrası olarak işleme konur. O tarihten maaşın bağlanacağı tarihe dek geçen süreye ait maaşlar ilk maaşla birlikte ödenir.

merhaba arkadaşlar,
bende 18.05.2021 de muracatımı yaptım. işten çıkışımı da yaptırdım. şuan DYS de gelen evrak beklemede ibaresi var. bu arada işyerime tekrar girişi ne zaman yaptırabilirim. bunun bilgisini nerden alabilirim? bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilirler mi?

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
24976181 18/05/2021 EMEKLİLİK MÜRACAATI İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 2 (YAŞLILIK 2.GRUP)

Orka74

Hemen başlayabilirsiniz. Emekli statüsünde sigortalı olarak işleme konsun yeter.

çok teşekkür ederim. bu işe başlama için herhangi bir kurumdan onay almak gibi bişey gerekiyor mu? çünkü sgk daki vatandaş bağlı bulunduğun vergi dairesine git oraya sor demişti.
eğer ki hemen başlayabilirsem muhasebeye bilgi vereceğim çünkü

bu arada benim vergi indirimim süresiz sağlık raporuna 2 yıl süreli olarak onay gelmişti.

Orka74

Hayır. Muhasebe doğru kod ile işe başlatsın yeterli.

Vergi indirimi süresiz ise emeklilik de süre kısıtlaması olmadan onaylanacaktır.

tekrar merhaba,
az önce e-devletten baktığımda emekli bilgilerim 30 dakka önce sisteme düşmüş. ve muhasebeye de bilgi verdim pazartesi girişimi emekli olarak yapacaklar. çok teşekkür ederim bilgiler için. bu arada diğer bu uğurda uğraş veren arkadaşlarımızın da biran önce mutlu sona ulaşmasını temenni ediyorum. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

vergi indirimi süreli ama sağlık raporu süresiz hocam.

Emeklilik dilekcesi verdim ilk maasi ne zaman yatar ?

Merhaba arkadaşlar. 30.04.2021 de e devlet üzerinden emeklilik basvurusu yaptım. Dosya ya baktığım zaman dosya kaldirilmis yazıyor başka da ilerleme gözükmüyor. Ilk maasimine zaman alabilirim bilen var mi ?

Üst Alt