Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için çalışma yaşamımın dilediğim bir zamanında rapor alabilir miyim?

gemlikli_55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. arkadaslar kafamda bir takım sorular var yardmcı olursanız memnun olurum.

ben doğuştan sağ ayağından özürlü bir gencim. su an özel şirkette çalısıyorum
ssk başlangıcım 10.03.1997
3300 günün var
ama özürlü raporu almadım sadece askere cağırdıklarıda askerii hastaneden aldığım rapor var. devlet hastanesinden aldığım bir rapor yok gerek duymadım
ben eğitim fakultesi mezunuyum kpss hazırlanıyorum kazanırsam öğretmen olacağım ama kazanamaz isem işime devam edeceğim öğretmenlikten umudumu kesince su anki çalışır durumumda devlet hastanesinden gidip rapor alıp devereye sokup emekli olabilirmiyim yoksa bu raporu daha önce alıp vermeli miydim

yanı diyelim 5000 güne kadar calıştım yeter dediğimde devlet hastanesinden rapor alıp emekli olabilir miyim
yorumlarınız alabilirmiyim

Emeklilik yaklastiginda alsaniz da olur.

Herhangi 1 engel yok.

Simdi alirsaniz vergi indirimlerinden yararlanirsiniz. Size faydasi bu olur. Tabi calistiginiz sirket sizi "ozurlu" kadrosunda calistirmayi kabul ederse.

Ama.. Memurluk icin ugrasiyorsunuz, orada 1 engel olustururmu bilemiyorum.

Unutmadan : Erken emeklilik icin sadece rapor yetmiyor. Vergi indirimi hakkida gerekir. (2008 oncesi sigorta girisi olanlar icin).

Memurlar icin vergi indirimi hakki almis olmasina gerek yok. (ozurlu kadrosunda memur olursaniz).

yok devlet memuru olursak rapora gerek kalmayacak almayacagım sadece özel sirkette devam edersem ileriki yıllarda alabilirim o yuzden sordum
özelde çalışırkende Vergi indirimi hakkida gerekiyor mu ?

SSK statüsünde emekli olmak için çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz yeterli.

Kamuda sakat statüsünde çalışmak için de rapor lazım malum. Ve/fakat kamuda çalışmaya başlarsanız ve o statüde emekli olursanız, o zaman emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerekir. Vergi indirim hakkı elde etmiş olmak vs. bu prosedür için tamamen etkisizdir...

Üst Alt