Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için engelli raporumu yükseltmek mi yoksa malulen emeklilik mi?

fikret1989

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
2016 da %52 oran alıp ankarada vergi indirimi için oran %40 a düştü.
rahatsızlıklarım işitme, bel fıtığı, astım idi. şuan işitmemde ilerleme var. astımım hala aynı ve 2016 daki fıtık durdugu halde yeni oluşan fıtıklardan 2 sefer alemiyat oldum. ayaklarımda his kaybıda yaşıyorum. aksiyete ve okb teşhisim de var.

2007 den beri sigortalıyım ve 4200 prim gününü geçtim. hesaba göre emekliliğim için 6 yıl kadar daha beklemem gerek.

sizce bu rahatsızlıklardan ötürü malülen için başvuru yapayım mı yoksa tekrardan normal vergi indirimi için başvurup oranı yükseltme şansım var mı?

tavsiyenize ve yönlendirmenize ihtiyacım var.

teşekkür ederim.

Vergi indirimi sürekli ise sorun yok bir kere almanız yeterli
Bu arada sizin emekli olmanız için vergi indirimi almanıza gerek yok

Son düzenleme:
Vergi indirimi sürekli. Acaba emekliliği erkene alabilirmiyim diye merak ettim. Bilgi için teşekkür ederim.

fikret1989

Malulen emekli olamazsınız. (gün/ay/2007 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekliliği hak edeceksiniz

2008_oncesi.PNG

Malulen emeklilik olayı şudur iş yerinde çalışırken ( iş kazası geçirsem) o zaman malulen emekli sayılırsın yoksa yaşlılık engelli emeklisi olursun günü nü primini doldurduktan sonra

Ömer7135

Yok yok, iş kazası olmasının bir önemi yok. O bambaşka bir şey. Malulen emeklilik için her şeyden önce maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde sakatlık lazım. Ve bu düzeydeki sakatlığın ilk kez sigortalı olunan tarihten sonra olması şartı var. Bu koşullar tamamsa son olarak ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yılın geçmiş olması ve bu sürede en az 1800 gün primin yatmış olması gerekir.

Valla abi daha önce benim 1800 prim vardı sosyal güvenlik kurumu bana emekli olabilirsin dedi yalniz tam teşekküllü hastaneye gönderip yeni bir rapor istediler gittim hastaneye rapor çıkartın ve emekliliğin olmadı dedi sgk neden ini sordugumda iş kazası gecirmen lazımmış sizin dediginiz doğru olabilir

Üst Alt