Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için ilk sigortalı olduğum yerle ilgili sorun çıkarttılar!?

ashokatr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar emeklilik sürecinde yaşamış olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben %45 engelli oranına sahibim ve İlk işe giriş tarihim 13.05.2000 prim günlerimde 4530 olarak gözüküyor e-devlet üzerinde.
Mart ayı başlarında ALO 170 hattıyla yapmış olduğum telefon görüşmesinde emeklilik şartlarımı doldurduğum ve emekli olabileceğim yönünde bilgi aldım.
Daha sonra yaşamış olduğum ilçedeki sosyal güvenlik kurumuna giderek yüz yüze görüştüm ve onlarda emekli olabileceğimi söyledi.
Daha sonra dilekçe ile İl sosyal güvenlik kurumundan emekli olabilir yazısı istedim.Yaklaşık 15 gün içerisinde emeklilik şartlarımı tamamladığım ve işten ayrılarak yazılı müracaat ettiğim takdirde emekli olabilirsin yazısı gönderdiler.

Ben de bu yazıyı iş yerime vererek çıkışımı istedim. Onlar da çıkışımı verdiler.
Ben tekrar bir dilekçe göndererek emeklilik için başvuruda bulundum. Yaklaşık 20 gün sonra adresime gelen kağıtla şok yaşadım. Bana emekli olabilirsin yazısı gönderen kurum yeni gelen yazıda işe giriş tarihimin 14.08.2000 olduğunu ve şuan emekli olmamın mümkün olmadığını belirtti.
İl kurmuna telefon ettim.İtiraz dilekçesi gönder dediler. Bana söylediği ilk işe giriş tarihim olan 13.05.2000 deki sigorta sicil numaramın yanlış yazıldığı,[B ]bu arada ilk işe giriş yerim Antalya[/B], şaibeli olduğu düşünüldüğü ve nerden bileyim ben senin orda çalıştığını gibi söylemlerden sonra nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sorular yöneltmeme rağmen biz sorduk çıkmıyor çalıştığına dair belge dediler. Kurum şefleriyle görüştüğümde henüz hiçbirşey sorulmadığını söyledi ve boşuna uğraşma düzeltemezsin onu dediler.

Antalya sosyal güvenlik kurumuna dilekçe gönderdim.İş yeri Serikte olduğu için onlarda 2004 öncesine bakmıyoruz diyerek Antalyaya geri yönlendirdiler.10 gündür Antalyayı arıyorum 1. sigorta tescil , 8. sigorta tescil arasında gidip geliyorum.Yaklaşık 2 ay uğraştım hiçbir sonuç alamadım ve artık uğraşmayı bıraktım.

Umarım emekli olurken benim gibi böyle rezillikler yaşamazsınız.Bu arada işimden de oldum.Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun arada 3 ay fark sizin emeklilik tarihinizi ne kadar geciktirmiş olabilir ki? kusura bakmayın bende emeklilik arefesindeyim bilmediğim için sordum.

emir79
Normalde 1 sene farkediyor.Ama ben zaten 7 ay geç başvuruda bulunduğum için şuan 3.5 ay kaldı.

Biraz acele davranmışsınız sanki keşke prim gününüzden emin olup emekliliği isteseydiniz, işyerinde çok mu huzursuzdunuz birazcık daha sabredemediniz mi?

Üst Alt