Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için iş yerine vermem gereken istifa dilekçesi nasıl olmalı?

tutsak58

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Emeklilik başvurusu yapmıştım, Sgk dan bugün emekli olur yazısı elime ulaştı, Hala çalışmaktayım.
İş yerine emeklilik için istifa dilekçesi vermem gerekiyor. Dilekçe örneği varmıdır. Yardımcı olur musunuz.

Satandart bir dilekçeye gerek yoktur. Emekliliği hak ettiğiniz ve artık emekli olmak istediğinize değinerek emeklilik dolayısıyla işten ayrılmak istediğinizi belirtin, emekli olur belgesini de ekleyin tamamdır.

EMEKLİLİK NEDENİYLE İŞTEN AYRILACAKLAR İÇİN FESİH DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ
…………..’ne,
Emekliye ayrılacağım için 1475 sayılı yasanın 14. maddesinin 1. fıkrasının 4. bendi uyarınca iş akdimi sona erdirdiğimi bildirir, emekli olmak için gereken koşulları sağladığıma dair Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aldığım belge ile yaşlılık (emeklilik) aylığının bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaptığım başvurunun bir örneğini ekte ilginize sunar, kıdem tazminatım ile diğer yasal haklarımın tarafıma ödenmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.
İsim – Soyisim:
İmza:
Tarih:
Banka Hesap Bilgileri:

ben birde ihtar çekmiştim noterden üstteki dilekceyi kullanmıştım. sgk dan da emekli olur yazısı alıp eklemiştim . ihbar süreniz zaten yok çalıştıramaz.

Eytperisan

1475 eski iş kanunu, şimdi 4857 var. O kısmı kullanmamak lazım

hozgul

Merhaba Hakan bey,

Benim de güncel bir dilekçe örneğine ihtiyacım var. Yeni kanunun (4857) ilgili madde - fıkra ve bend numaralarını nasıl öğrenebilirim? Sizin bilginiz var mı?

Erdogan Er Selamlar, Uzun süredir karşılaşmamıştık değil mi? Tekrar selamlar

Aşağıda iki dilekçe var, biri SGK'ya diğeri işverene verilmek üzere. SGK'ya vereceğiniz dilekçeden alacağınız cevap ile beraber ikinci dilekçeyi işverene verebilirsiniz.

(Birinci Dilekçe)

T.C.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
XXXXXXXX Sosyal Güvenlik Merkezi

Konu: Yaşlılık aylığı bağlanmasının tetkiki

xxxxxxxxxxx T.C. Kimlik ve xxxxxxxxx SGK Sicil Numaralı çalışanım. Yürürlükteki mevzuat ve bilgi işlem kayıtlarınıza göre yaşlılık aylığı almaya hak kazanıp kazanmadığımın tetkik edilerek tarafıma elden ve yazılı olarak bilgi verilmesi hususlarında gereğini arz ederim.

(İkinci Dilekçe)
xxxxxxx Şirketine / Kurumuna

Konu: Emeklilik sebebiyle işten ayrılma
İlgi: xxxxxxxxxxxx Sosyal Güvenlik Merkezinin xxxxxx tarih ve xxxxxx sayılı yazısı

Şirketinizde / Kurumunuzda xxxxx ünvanı / bölümünde çalışmaktayım.

İlgi yazıda belirtildiği üzere yaşlılık aylığı bağlanmaya hak kazandığım belirtilmektedir. xx.xx.2020 tarihi itibariyle, emeklilik sebebiyle iş ilişkisinin kesilmesini, ilgili kuruma verilmek üzere iş ilişiğimin kesildiğine dair bir yazının tarafıma verilmesini, hakkedilen tazminat vb. sair tutarların hesaplanarak tarafıma ödenmesini ve gereğinin yapılması hususlarını bilgilerinize arz ederim.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]hozgul

Tekrar Merhaba Hakan bey, evet epey bir süredir formuma girmiyordum... Resimden de olsa yeniden yüzünüzü görmek çok güzel :)

İlk dilekçe ile ilgili işlemi vergi dairesinden onayım geldiği dönemde yapmıştım. Yani elimde hali hazırda SGK'dan aldığım "şu an itibari ile emekli olabilir" yazısı var. Yanılmıyorsam 2018'de almıştım. O hala geçerlidir değil mi? Güncel bir yazı almama gerek yok?

Bu durumda, cevap mesajınızda yer alan 2. dilekçe örneğine bu SGK yazısını ilgi ekleyerek iş yerine vereceğim.

Çok teşekkür ederim tekrardan.

Esen kalın,

Erdoğan :)

ınternete yaz emeklılık dılekcesı dıye ornekler cıkıyor onlara baz alarak kendı cumlelerınle yazarsın. gercı adam 2019 da yazmıs buraya emeklılık dılekcesını yazmıstır yenı fark ettım .d

Erdogan Er

Hayır, yeni bir yazı almaya gerek yoktur ziya mevzuatta bir değişiklik olmadı. Çok selamlar

Üst Alt