Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için istediğim hastaneden rapor alamaz mıyım?

anil72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konyadan halil.

1990 ssk girişliyim. 1992 yılından beri hidradenitis suppurativa isimli bir cilt hastalığım var.
şu anda bağkurluyum. Hastalığım tebliğde deri hastalıkları bölümünde baş sırada ve 4 derece ile sıralanmış.

benim sorum şu.. şu anda ankara gazi tıp fakültesinde 2 yıldır takipli hasta olarak biyolojik ilaç tedavisi görmekteyim. Benim bütün herşeyimi orası biliyor. Tahmin ediyorum ki %40 sadece cildiyeden alırım.
Artı cilt hastalıklarında psikolojik ayrı değerlendirilir diyor 3-5 puanda oralardan olur.
Zaten 18 yıl 4680 gün şartım da tamam..

Lakin konya sgk sadece biz sevk ederiz.ikametgahın olan ilden alman lazım diyor. onu da iki hastane ile sınırlandırıyor. konyada başvurursam ben derdimi anlatamam. Ve en fazla %20 alırım. Halbuki özürlü sağlık kurulu raporunda müracat şeklinde ise şahsi müracat kutucuğu var.
şimdi ben ankaraya şahsi olarak müracat edebilir miyim? Bunun yasal dayanağı nedir?
Hadi diyelim %40 aldım. Raporu konya sgk kabul etmedi izlemem gereken yol nedir? Dava konusu mu yapmam gerekiyor?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

anil72 öncelikle siz yanlış yol izlemişsiniz siz malulen deil bir yerde çalışıyorsanız eğer vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz istediğiniz bir yetkili hastaneye giderek %40 ve üzeri rapor alırsanız eğer aldığınız rapor ile işyerinden yazı ile vergi dairesine giderek baş vurun ve onaylanır sa eğer tarafınıza gönderilen yazı ile sgk emeklilik baş vura bilirsiniz

umut2135 öncelikle tşk.ederim. lakin ben bir işyerinde çalışmıyorum kendi işyerim var.yani bağkurluyum.

anil72

Maalesef bağkur (4b) statüsünde emeklilik söz konusu olduğunda sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almanız şart. Var olan raporunuz da kendi başınıza alacağınız rapor da bir işe yaramaz.

Sayın oturanboğa çok tşk.ederim. dediğiniz doğru imiş. 4b lilere sevk zorunlu tutuyor. ancak bir şey buldum. 2013/34 sgk genelgesi 8.ekim 2013 tarihli.
GENELGE (2013/34)
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa dayalı olarak yürürlükte olan
Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği 03/08/2013 tarihli ve 28727 sayılı Resmi Gazete de
yayımlanmış olup, 01/09/2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik ile birlikte;
2011/49 sayılı Genelge çerçevesinde iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin hususlar devam etmekte
olup, çalışma gücü kaybı tespitine ilişkin hususlar yeniden düzenlemiştir. Yeni yönetmeliğe bağlı
olarak değiştirilen Genelge hükümleri aşağıda yer almaktadır.
1- SİGORTALILARIN MALULİYET TESPİTİ
1.1. Sevk İşlemleri
Sigortalıların malul oldukları iddiası ile müracaatları üzerine, sosyal sigortalar yönünden
istenilen şartlara haiz olanlar, ikamet ettikleri illerde bulunan Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve
araştırma hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim ve araştırma
hastanelerinden herhangi birine, bunların hiçbirinin bulunmaması halinde il merkezlerinde bulunan
sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerine sevk edilir.
Ancak belgelenmek kaydıyla sigortalıların hastalıklarından dolayı takip ve tedavilerinin
yapıldıkları yerler Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri ve
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden biri ise öncelikle bu hastanelere
sevki yapılır.

diyor. bunun için uğraşacağım. çünkü ben 2 yıldır takipli hastayım. size çok tşk. ediyorum. ALLAH razı olsun.

Merhabalar, heyet raporu için başka ildeki hastaneye bireysel başvuru yapılabilir mi? (Not: Bu raporu ekpss'ye girmek için almak istiyor ve bu kişi ssk'lı çalışıyor.)

Üst Alt