Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için müracaat etmem içerdeki geçici iş göremezlik gelirimi almama mani mi?

deathless

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Salı günü erken emeklilik müracatı yapacağım allahın izniyle,hastalığımdan dolayı 13 aydır raporluydum ve rapor parası alıyordum..ve içerde almadığım ayların da ödemeleri var ,salı günü emeklilik müracatı yaptıkdan sonra sistemde müracatım gözükeceği için içerdeki rapor paralarımı sgk verirmi bir sıkıntı çıkarmı benim için bu konuda??..teşekkürler..

Raporunuz bittiği zaman emeklilik işlemi başlar.bende istirahat raporlu iken malulen emeklililige basvurdum.raporun bitsin gel işlemi başlatalım dediler.basvurunu yapabilirsin.eger emeklilik kabul edilirse raporu iptal ettirmen lazim.yada elinde rapor varsa basvurunu yapıp kabul edilirse raporun süresinin bitmesini beklemen lazım

deathless mrb
rapor tarihiniz bitmeden sgk emeklilik tabinizi kabul etmez işleme alsa bile sistemde hala aktif çalışıyor
olduğun için emeklilik işlemlemriniz sonuçlanmaz
Ancak rapor bitim tarihinden sonra iş yeri çıkış yaptıktan
Sonra işleme alırlar.

raporum 27 eylül de bitiyor süresi,ama hastaneden bana söylenen vergi indirim yanıtım sisteme düştüğü an raporum sone erdiği şeklinde ve erken emeklilik için müracat edebileceğim şeklinde??

Bu konuda sadece tavsiye verebiliriz evrakları verdiğin SGK müdürlüğü ile konuşursan net bilgi alabilirsin.belki senin dosyanın ile ilgili farklı sonuç olabilir benim emeklilikte bu şekilde oldu.ama ben malulen emekli olmak için başvuruda bulunmustum.vergi indirimi ile belki farklı bir prosedür işliyor olabilir

1.işyeri çıkışımı yapmış bana söyledi yani kendileri için sorun olmayan şey benim için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama..?

2.farzedelim sorun oldu onaylanmadı..onaylanmama yazısını nerden görebilirim evrak takibindenmi??...27 sinde doluyor rapor,dolduğunda internet den müracat edebilirmiyim tekrar ?..teşekkürler..

kontrol tarihinin iptali nasıl olur??

1 ekim tarihi ile engelli emekliyim,yalnız en son mazhar osman hastanesinden(bakırköy devlet) aldığım 2 aylık raporun sonundaki kontrol tarihi nedeni ile rapor paramı alamıyorum kontrol ibaresinin kaldırılması gerekiyormuş bana gelen sgk yazısına göre...yalnız ben artık kastamonu ve antalya da yaşıyorum ve ikametgahım artık kastamonu da istanbul la alakam yok artık...başına böyle bir şey gelen veya bu konuları bilen birileri varsa müteşekkir olurum?..teşekkürler..

deathless

Yaşadığınız yerde kontrole girmek için talepte bulunmayı denediniz mi?

yok abi..çünkü kontrol ibaresi emekli olmadan önce bakırköy devlet de olduğu için o hastane üzerinden olması gerekiyormuş,şimdi ben antalyada yım burda gitsem aynı şeyleri bana söyleyecekleri için müracat dahi etmedim...teşekkürler..

Üst Alt