Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için müracaat ettim. Evrak takipteki ibareler ne anlama geliyor?

Bashaar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Durumum Sizce Neyi Gösteriyor Yardım Rica Ediyorum

2Q1a22.jpg

Bir şeye başvurmuşsunuz, onun ödemesi çıkmış.

Biraz detay verseydiniz fena olmazdı hani... Emekliliğe mi başvurdunuz, malül müsünüz, gazi misiniz hiç bir şey belli değil. Tek anladığım Kara Kuvvetleri Komutanlığından evraklarınız istenmiş.

Vazife Maluluyum Malulu için işleme konuldu ama birşey anlamıyorum sgkdanda bir bilgi vermiyorlar yardımcı olurmusunuz olumlumu sizce malulu emeklılık

Adınıza ödeme çıktığı göründüğüne göre anladığım kadarıyla sonuç olumlu. Büyük olasılıkla 3-5 gün içinde evinize yazısı gelir.

teşekkür ederim ama sgkda dediler bağlanmadı burdaki edevletdeki durum da kafamı karıştırmıştı Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Ne yazık ki başvurunuz kabul edilmemiş. Siz vazife malülü olarak emekliliğe başvurmuşsunuz ama yazıya göre sizin durumunuz askerlik öncesi bir ameliyata bağlıymış.

Vazife malülü olabilmeniz için askerlik sırasında bir kaza veya hastalık geçirmeniz lazım. Bu şekilde maaş bağlatamazsınız.

askerden önce kapalı menüsküs ameliyatı oldum askerde eğitim sırasında düştüm dizimde ağrı oluştu izin alarak istirahata çekildim. ertesi gün revire çıktım askeri hastaneye gittim dısarıya sevk fln ameliyat oldum yani bu menüsküsle diz kapağının çıkması arasındaki bağlantıyı anlayamadım birde tutana işini bilmiyordum bunu nasıl açığa çıkarabilirim yardımcı olurmusunuz nereye başvurmam lazım yardımcı olurmusunuz

Şimdi elinizde askerlik öncesini gösterir raporlar, askerlik sırasında başınıza gelen durumla ilgili -varsa- tutanak, askeri hastaneye başvurunuza ilişkin kayıt, askerlik sırasında geçirdiğiniz tedavi ve ameliyatlarla ilgili epikriz vs. var mı bilmiyorum. Eğer varsa, tüm bunlarla birlikte SGK'ya itiraz dilekçesi verebilirsiniz.

Aynı şekilde, SGK kararına istinaden dava açabilirsiniz. Bunun için bu konuları bilen bir avukata başvurmanızda fayda var. Ama kesin sonuç almanızın bir garantisi yok elbette. Bu tür davalarda genellikle zaman aşımı vardır. Bunu kaçırmamanızda fayda var.

Kişisel olarak böyle bir davayı kaybetme olasılığınızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü iş, sizin çalışamaz hale gelmenize neden olan olaya kendi kendinize mi sebep olduğunuz, yoksa size verilen bir görev sırasında mı olduğu noktasına kadar gelecektir. Eğer bunun bir görev nedeniyle olduğunu kanıtlayamazsanız kabul edilmeyecektir.

Sonuç olarak, vakit geçirmeden bir avukatla irtibat kurmanızda fayda var.

itiraz dilekçesini yazdım gerekçeleriyle ve önceki ameliyat raporumu çıkartıp ek yaptım ve kısa bir yazı geçtim

askerlik öncesi operasyonum hastane ekinde olduğu gibi menusküs operasyonuydu. Acemi birliğim Sivas Temeltepe Usta birliğim van başkale olarak gönderildim buda gösteriyor ki askerliğe sağlam alındım siz büyüklerimden ricam mağduriyetimin giderilmesini arz ederim diye yazı yazdım. Ynı sıra başbakanlık cumhurbaşkanlığı kkklığı ve m.s.b lığınada soruşturma yazısı yazdım beklemedeyim olmadı sizin dedğiniz gibi mahkeme yolu görünür savcı teyze oğlu dedi bu işlemden sonra ben seni tanıdık bir avukata yönlendireceğim dedi bu arada metepe size çok teşekkür ederim yardımınız için saolun

İtiraz hakkınızı kullanmanız doğru olmuş. Öncesindeki ameliyatla askerde meydana gelen durum arasında bir ilgi olmadığına dair tespit yapıldığında bence bir hak elde edebileceksiniz. Gerekirse yargıya taşıyın konuyu...

Dostum öncelıkle gecmıs olsun,
sgk rahatsızlıgını askerlıkten once basladıgına karar vermıs dolayısıyla emeklı maası baglayamayız demıs, sen oncelıkle sgk ya ıtıraz dılekcesı vermenız gereklıydı vermıssınız , gelen cevaba gore vakıt kaybetmeden bır avukatla gorusun yalnız dıkkat edın avukatlarla anlastıgınız rakamlara.
rahatsızlıgınızın askerlıgın sebep ve tesırı ıle gerceklesmıs olması gerekıyor vazıfe malulu emeklılık ıcın.
tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt