Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

nuri5858

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim %57 sürekli raporum var
01-07-1998 girişliyim 4080 günün dolmasına 310 günüm kaldı
2 yıldan beri vergi indirimi alıyorum günü tamamlayınca nasıl bir yol izlemeliyim
yeniden rapor istiyorlar mı hakem hastanesine sevk istiyorlar mı TEŞEKÜRLER.

nuri5858

Merhaba,
%57 lik raporunuz vergi indirimi aldığınız rapormu? 4080 günün yanına 18 yıl istemekte yani 4080 günü doldurmanız yetmicek 18 yıl için 01-07-2016 beklemek zorundasınız.

Sürekli raporlardan tekrardan sevk işlemi yok. Süre ve piriminizi tamamladığınızda bağlı olduğunuz sgk başvuru yapın. Onlar Çalıştığınız şirketin bağlı olduğu vergi dairesine resmi yazı yazıcaklar. Vergi indiriminizin olup olmadığı için. Siz elinizdeki vergi indirimi yazısını gösterseniz bile kabul edilmicek vergi dairesinden resmi yazı istenicek. Resmi yazı gelince size olumlu/olumsuz geri dönücekler. Vergi indiriminiz var ve şartlarınızı yerine getirdiyseniz zaten emekli ola bilirsiniz diye gelicek o yazı. O yazıyı iş yerine verip çıkışınızı alıcaksınız. İşten çıktıktan sonra sgk emeklilik başvurusu yapıcaksınız. Çalışırken emeklilik başvurusu yapılamıyor. Resmi emekli olabilirsiniz yazısı gelmeden sakın işten ayrılmayın.

Merhaba

Sure ve prim tamamlandiginda eger ayni yerde calismaya devam edecekseniz once isyerinden cikis alip basvuru yapin. 1 gun sonra isyeriniz sizi SGDP odemek suretiyle tekrar ise baslatabilir. Eger SGDP odemeyip normal sigorta odemeye devam ederse emekli olamazsiniz. Siz calisirken islemler yukarida anlatildigi gibi devam edecek.

%57 raporum var 4100 ğün

arkadaşlar ben 29-10-1979 doğumluyum 4100 ğünüm var ilk sgk başlangıç tarihim 01-07-1998dir 02-10-2013 %57 sürekli raporum var 2ay öncesine kadar verği indiriminden faydalanıyordum asıl sorum ben iki aydır çalışmıyorum taminime 108gün sonra dilekçe verecem ama SGK işten çıkış belgesi istiyormuş yeniden siğortalı işe başlamakmı gerekiyor yoksa bu şekilde dilekçe versem kabul olurmu ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM:confused:

nuri5858 İşten çıkış bildirgesi,çıkışı yapılan kişinin ilk 10 gün için geçerli. 10 günden sonra geçerli değil.

Çıktığınız işyeri mecburen çıkış yapmıştır zaten ve sistemde görünür.
İşe falan girmenize gerek yok.

Üst Alt