Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

Dogan83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

20 yıl önce pankress ameliyatı oldum ve 20 yıldır sene de 2-3 kere akut pankress ataklarım oluyor, bunun yanında bir kere kalp krizi geçirdim ana damara 1 stend takıldı. Hipertansiyon ve yüksek kolestrol ilaç raporlarım mevcut.
Bu yazdığım şikayetler ile %40 üstü rapor alabiliirm diye düşünüyorum.

Sorum şu ; Ben kuruldan mayın 9 için randevu aldım, direk gidip kurula muayne olacağım raporu alacağım fakat bundan önce vergi dairesine git diyenler var, sgk ya gitmelisin diyenler var kafam çok karıştı, direk kuruldan önce farklı bir işlem yapmama gerek var mı?
Bir de emekli olunca aynı çalıştığım iş yerinde çalışmaya devam edebilir miyim

şimdiden teşekkürler.

Dogan83

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

OturanBoğa
Doğum Tarihi : 23.05.1983
Hizmete Başlama Tarihi : 03.09.2004
Sigortalık süresi : 18 yıl 8 ay
Primi ödeme gün sayısı : 5621 gün
primler maaş üzerinden yüksek yattı bu güne kadar çalıştığım tüm firmalarda asgari ücretten değil maaşım üzerinden brütten yattı.

Ben cevap vereyim, ilk önce sağlık kurulu raporu alacaksınız, 40 ve üstü bir oran alırsanız onu vergi indirimine başvurarak onaylatacaksiniz. Onaylanan rapora gore engellilik yuzdenize göre emeklilik hakedeceksiniz. Malulen emekli olmayi denemek istiyorsaniz sgkya başvurup gideceksiniz, vergi indirimininden olacaksaniz şu anda sgk ile isiniz yok.

Bende bu güne kadar 5 kere akut pankretit atağı geçirdim, yüksek tirgleste bağlı pankress iltihabı geçiriyorsun dediler, 40 mg en yüksek kolestrol ilacı kullanmama rağmen düşmüyor genetik dediler. Tüm hastane yatış epikriz raporlarım elimde 9 mayıs da kurula gideceğim, aynı zamanda kalp krizi geçirdim bi adet stend taktılar, taniyon ilaç raporum da mevcut.

Sizce %40 oranı geçebilirmiyim bu rahatsızlıklardan dolayı.

Burada oran vermek doğru olmaz ben hastaliklarinizin engel oranı karşılıklarını bilmiyorum

Dogan83

kanalda darlık mı var stend takıldı çıkarıldı bana bende akut pankreatit geçiyordum ara ara

OturanBoğa

tek bir hastalıktan %40 alması gerekiyor demi

2008 öncesi 4a ile sigorta primi ödemesi olduğundan ve şuan 4a ile çalıştığını düşünerek yazıyorum,
tek hastalık olacak diye bir şart yok.

Bir veya birden fazla hastalıktan %40 ve üzeri rapor alınabilirse;

2008_oncesi.PNG

18 yıl 4000 prim günü veya 20 yıl 4400 prim günü ile emekliliğe başvurabilir.

@muhendis3232 yok ben de hiperlipedimi den dolayı yüksek kolestrol var 40 mg kolestrol kullanmama rağmen düşmüyor bu da akut pankretita neden oluyor 20 yıldan beri atak geçiriyorum.20 yıl önce askerde atak geçirdim devlet hastanesinde ameliyata aldılar fakat o epikriz raporuma ulaşamadım hastaneyi aradım 2003 yılındaki epikriz yok dediler ama sonuçta karnımda dikiş izi var onu ne kadar kabul ederler bilmiyorum. Dediğim gibi akut pankretit geçiriyourm bunun yanında kalp krizi geçirdim 3 kere anjio oldum tek stend var, kolestrol kontrol altına alınamadığı için bu rahatsızlıklara engel olamıyorum.

Dogan83

çok geçmiş olsun ben 2013 yılında aldım safra yolları bozuklukları adı altında %30 verdiler bana..siz bu şartlarda rahat rapor alırsınız diye düşünüyorum

Dogan83

Sakatlık oranı cetveli'ne göre engelli raporu alacaksınız. Bu raporun oranı %40-59 arası olursa, 3. derece engelli sayılacaksınız ve 03.09.2004 + 20 yıllık sigortalılık süresi ve 4400 prime tabi olacaksınız. Yani raporla vergi dairesine gidip 3. derece vergi indirim hakkı elde ettikten sonra 03.09.2024 tarihinden sonra emekliliğe başvurabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt