Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben de engelli raporu almak ve sonrasında nasipse erken emekli olmak istiyorum özel ,kamu toplam 17 yıl günüm var 1 yılda yıpranmam var yıpranma da hesaba katılıp toplam 18 yıl oluyor mu bilgisi olan var mı bu konuda ?
sokrates bilgim yok hanki branjlar yıpranma payı verir bilemiyorum ama milletvekili olsaydın yılda 90 gün var derdim yeni yasada öyle oldu madende yada demir çelik üretiminde isen yıllık 60 günden hesap et bildiğim tek şey yıpranmanın hesaba katıldığı
kaldıki sen benden eskisin forumda benden iyi bilmen gerek
,
saygılarımla
ben 2.5 ay oldu maluliyete muracat edeli daha sonuçlanmadı çalışıyormusun çalışmıyormusun bilmiyorum çalışıyorsan vergi indirimi almalısın vergi indirimi içinde engelli raporu alman lazım konu hakkında en güzel cevabı sana ya oturanboga verecek yada gidip sgk ya danışacaksın
sürgünüm
Bağkur'da emekli aylıkları aynı SGK gibi başvuruyu izleyen ayın ilk günü itibariyle bağlanır.
Ayın 25 inde hem sigorta süresi hem de prim gün sayısı olarak emeklilik şartlarınız tamamlanmış oluyor ise ayın 26-30 u arasında başvurunuzu tamamlayın.
ufuk kardeşim sanırım arkadaş engelli raporu alıp olacak daha engelli raporu almamış engel oranı belli değil %70 veya %80 rapor alabilirim diyor çalışıyorsa vergi indirimine muracat etmesi gerekmezmi peki çalışmıyorsa rapor için sgk yamı gidecek yoksa raporu alıp rapor oranına göre erken emeklilikmi isteyecek
Beylikduzu
Aytuğ kardeşim, arkadaş Bağkur'dan emekli olacak ve Bağkur'da emeklilikte kurum sevki esastır.
Başvurudan sonra rapor için kurum sevk eder.
Vergi indirimi 4A lıların emekliliği için geçerlidir.
sürgünüm
Siz yine de şartlarınız oluşur oluşmaz gidin ama rapor için sevk edileceğinizden maaş için başvuru değil de rapor tarihi esas alınabilir.
Maaşınızın bağlanma zamanı rapor sürecinize göre değişir.
Emeklilik günüm doldu, tekrar heyete girmeme gerek var mı, 15 ay önceki raporumla emekli olabilir miyim?
Bir de geçerli olmaz ise şimdiden hastane randevusu aldım. 15 gün sonraya gün verdiler. Niye zamanımızdan çalıyorlar. Bürokrasi yüzünden 15 gün maaşımdan mı olacağım?
Yardımcı olursanız sevinirim? [FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa[FONT=sans-serif]@[/FONT]Ufukalp