Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için primlerim tamamlandığında tazminatımı alıp işten çıkabilir miyim?

erckrgzl

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Erken emeklilikte prim sayısı dolduğunda süreyi beklemeden iş yerinden çıkışta tazminat alma hakkımız doğuyor mu?
Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. İnternette biraz araştırma yaptım olumlu ve olumsuz sonuçlar çıktı, SGK ile görüştüm olabileceğini söylediler bu sabah Unkapanı SGK'ya gittim olmaz deyip İşkura yönlendirdiler ne alaka ise İş Kurda yanlış yapmışlar bizimle alakası yok yani bu karlı havada yaptıkları eziyetten başka bir şey değil.

Bülent abi merhaba,

İlk sigorta başlangıcım 2004 yılı şuan 4200 primim var birkaç ay sonra 4400 dolacak ve emeklilik için 2024 yılını bekleyeceğim.

Şuan 7 yıldır aynı firmada çalışıyorum 4400 primim dolduğundan 2024 yılını beklemeden tazminat hakkımı alabiliyor muyum. Bugün SGK'ya gittim ama beni bilinçsizce İşkura yönlendirdiler ve boşuna eziyet çektim konu hakkında görüşünü yazarsan çok sevinirim.

erckrgzl

1475 Sayılı İş Kanunun yürürlükte bulunan 14. Maddesine istinaden İstifa edilmesi halinde hangi şartlarda Kıdem tazminatı alınacağı konusunda en önemli ayrıntı İlk işe giriş tarihidir. 15 yıl 3600 gün şartını yerine getiren ve kıdem tazminatı almaya hak eden çalışanların, 08.09.1999 tarihinden önce sigortalılık süresinin başlamış olması gerekmektedir. Yani Kıdem Tazminatı ödenmesine ilişkin şartlardan birisi 15 yıl ve 3600 gün sigortalılığın yerine getirilmesidir. Buna göre, 08.09.1999 tarihinden önce işe başlayan sigortalılar, adına emeklilik için sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurup emekli yaşını beklemeleri halinde kıdem tazminatı ödenmektedir

Arkadaşlar kıdem tazminatı almanız için 1999 yılından önce sigorta girişiniz olmalı ve 3600 gün ile sigorta başlangıcınızdan itibaren 15 sene doldurmuş olmalısınız. Yeni çıkan emeklilik kanunundan etkilenmemiş olmalısınız.

Prim günlerinizin çeşitli iş yerlerinde çalışarak doldurmuş olabilirsiniz. Fakat tazminat almanız için 1 sene aynı işyerinde çalışmalısınız. Sgk dan bu 15 yıl 3600 prim gününü doldurduğunuz ve emeklilik koşullarını yerine getirmiş fakat maaş almak içinyaşı beklemesi gerekmektedir diye yazı alabilirsiniz. iş yeri size koşulsuz tazminatınızı verir. Fakat kıdem tazminatınızın hepsini size öderken ihbar tazminat hakkınızı size ödemez.

emeklilik tazminat konuları ile iş kur un ne alakası var çözemedim ben de!!!??

Üst Alt