Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için raporu bugünden almakla sonradan almak arasında fark var mı?

lizard777

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Benimde tek gözümde tam görme kaybı ve fiziksel olarak bel problemim var. Hastaneye gidersem %40-45 arasında rapor verirler diye tahmin ediyorum. Sigorta girişim 10 sene önce.

Malülen emekli olmak içi (yüzde 40-49) ile 18 yıl 4bin680 gün olarak belirtilmiş. Benim yaşımdan ötürü 8 sene sonra bu koşullar dolacak benim sorum benim bu raporu 2016 yılında almam ile 2023 yılında almam arasında ne fark nedir?

Şİmdi alırsam 8 sene 2023 de alırsam 1 sene mi bekleyeceğim?

lizard777
Bir gözün tamamen kaybına verilen oran %32 dir, belinizin durumunun ne olduğunu bilmediğimden ne verilir bilemem.
Dediğiniz gibi %40-45 arası bir rapor alırsanız 10 yıl önce sigorta girişinize göre 20 yıl 4400 günle emekli olabilirsiniz, 18 yılla emekli olamazsınız.
Ayrıca bu emeklilik malulen değil erken emekliliktir, malulen emeklilik farklı bir uygulamadır ve şartları da farklıdır.
2008 öncesi sigorta girişiniz olduğundan erken emekliliğiniz vergi indirimine istinaden olacaktır.
Raporu ve vergi indirimini bugün almanızla emeklilik yaklaşınca almanız arasında bir fark yoktur.
Sadece rapor almak yeterli olmayacak, vergi indirimi hakkı da elde etmeniz gerekecektir.
Şimdiden alıp garantilemek her zaman iyidir.

İnşallah %40ı geçersiniz. Ancak nedense bel için oran düşük veriliyor.

Bel deki sorun ne bilmiyorum. Bel fıtığı felansa vermeyebilirler bazı hastaneler yüzde yedi on iki gibi bir oran versede geneli vermiyor. Ben amaliyat oldum ona rağmen değerlendirmeye dahi almadılar. Fitikkende amaliyat olmadan öncede almadılar. Göz olarak bir göz kaybına ufuk abinin dediği gibi yüzde 32 verilir. Bugünün işini yarına bırakma derim ben. Alabiliyorsan al raporunu vergi indirimine başvur oda onaylanirsa rahatla artık senenin d olmasını bekle. Daha sonra alma ile uğraşma. Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz bir yasa çıkarırlar rapor bile alman zorlaşır.

Ufuk bey benim vergi indirimim 16 yil oncesinden bayramdan sonra emeklilige basvuracagim insallah sgk sorun cikarmaz sgk nin sag solu belli olmuyor

mehmet-41
Yok sorun olmaz.
Bu rapor gibi değil eski denemez, vergi indirimi sürekli ise hiç bir sorun olmaz, zaten vergi indirimi çalışma hayatının her hangi bir döneminde bir defa alınır.
Ben 1989 yılında aldığım vergi indirimiyle 2008 yılında emekli oldum.

Ufukalp [FONT=sans-serif]ben 2002 yılında %85 rapor almıştım 2006 da işe başladım , 2007 yılında vergi için başvurdum bana %23 verdiler ... bir ay önce yine rapor aldım ve % 50 verdiler tekrar vergi muaflığı için başvuruda bulundum sonucunu daha almadım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]soru: vergiden oran değişmeden muaf olursam işe girdiğim yıl da orana göre mi 3. dereceden mi muaf olurum soysa 2013 deki kanununa göre verilen 2. dereceden mi muaf olurum ???[/FONT]

Son düzenleme:
Tesekkur ederim ufuk bey bayramdan sonra emeklikik icin basvuracagim maliyeden isteyecekleri yazi elden almak icin rica edecegim islemleri hizli tutmak adina

memhet-41 Muhammed arkadaşim Ben ıstanbul vergi dairesinden vergi indirim belgesi yazısinin fotokopisini verdiler.hatta kendilerinin verebileceklerini söylediler.
Işyerime yazı gelmediği için Gittim bizzat elden sürekli vergi indirim yazısının fotokopisini aldım ve 5 gün önce emeklilik müracaatında bulundum.
Bir sorun olurmu diye sordum
Hayir zaten bu yazınin aslından hiç bir farkı yok çünkü elektronik imzalidir dediler.
Raporum ve Vergi indirimim sürekli inşallah sgk emekliligimi sürekli onaylar çünkü güvenip kredi çektim.
Inşallah seninde emekliliğin en kısa zamanda sürekli onaylanir sgk tarafindan...

İinsallah vergi indirimim surekli 16 yil once almistim hastaligim cocuk felci emekliligim suresiz onaylanir diye dusunuyorum.

güney
Son başvurunuzda rapor oranınız aynen %50 olarak geçerse vergi indiriminiz 3.derece olarak onaylanır.
2013 de vergi indirimi derecelerinde her hangi bir değişiklik yapılmadı, neden bahsettiğinizi anlamadım.
mehmet-41
Vergi indiriminizi çok önceden almışsınız, vergi indirimi yazısı sizde olmalı zaten, neden vergi dairesinden isteyeceksiniz ki?

Ufuk bey evet bende fotokopileri var sizde biliyorsunuzki yinede maliyeden teyit istenecektir emeklilik icin bende maliyeden evragi elden getirmek icin sgk.ya rica edecegim emeklilik islemlerini hizlandirmak adina

mehmet-41
Eldeki mevcut vergi indiriminin aslına bile itibar edilmeyip resmi yazıyla teyit isteniyor, bu durumda elden getirmenizi kabul edeceklerini sanmam. İşleminizin çok hızlı olmasını istiyorsanız emeklilik talebinden birkaç ay önce tahsise hazırlık dilekçesi verseydiniz iyi olurdu, yazışma bu süreçte tamamlanmış olurdu.
Yine de tabi şansınızı denemek birşey kaybettirmez, belli mi olur...

Tesekkur ederim ufuk bey bir kac arkadasim bu sekilde elden alip sgk.ya verdi islemleri kisa surdu. ayrıca primlerimin hepsi ssk ve aynı ilden yattı onun icin tahsise hazırlık dilekcesi vermedim Sansimi deneyecegim

Son düzenleme:
arkadaşlar ben bu durumda bir fark yok diyee anlıyorum ama şimdiden alabilirsem daha iyi olur diyorsunuz değil mi?

lizard777
Evet pratikte bir fark yok.
Ancak eskiden her hangi bir branştan örneğin %45 rapor alabilen birisi bugün aynı rahatsızlıkla %30 ancak alabilmektedir.
Özür oran cetvelinde değişikliğe gidilebilmekte, her geçen gün bir takım haklara el konabilmektedir.
Vergi indirimi sürekli alındığında ise oran cetveli değişse de o vergi indirimi ile emekli olunabileceği için şimdiden almak bir bakıma emekliliği garantiye almak anlamına gelebilir.

Aynen yarinin ne olacagi belli degil baksanizca hukumet kamuda kemer sikma politikasi acikladi. Suriyelilere vatandaslik verme pesindeler biz miyiz multeci onlarmi. Olan yine bizim haklara olacak

mehmet-41 aynen doğru söylüyorsun.Daha çok oy potansiyeli adina her şey yaparlar.
Yarın öbür gün sadece ağır engellileri emekli ederlerse hiç şasirmam.
Şu Avrupa birligi üyeliği olmassa zaten bizim emekliligimiz bile hayal olurdu.

Sadece biz degil cocuklarimizin ve genclerin hali ne olacak issizlik hat safhaya varir yarin kalkarlar kendi dilimizde ogretim sonrada ozerklik isterler ornegini yasiyoruz

Üst Alt