Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için raporumu şimdiden almama gerek var mı?

beyazx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1 yıldan beri sol hemipleji nedeniyle raporluyum kamuda işçi olarak çalışıydum . engelli duurumunu gösterir raporu erken emeklilik için şimdiden almam gerekirmi yoksa işe başlamam şartmı.. tesekkür ederim

beyazx

1- İlk sigortalılık tarihiniz 1 Ekim 2008'den önce ise, emeklilik tarihiniz gelemden önce (ne zaman olursa olsun) defterdarlığa başvurmalı ve sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)

2008_oncesi.PNG

2- Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeydeyse, o zaman malulen emeklilik düşünebilirsiniz. 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim şartı aranır. Koşullar oluştuğunda malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurmalı ve onların sevki ile hastaneden rapor almanız gerekir

tesekkür ederim ilginize
ben 98 sigorta girişliyim kamu işçisiyim toplamda 4478 gün pirim yatırılmış( ortalama maaş 3370 sgk sisteminde)şuan ki engelim %40 -% 60 malülen emekli olmak için müracaat etsem maaşım şuana kadar yatan pirimler üzerindenmi heseplanır, yoksa sabit bir ödememi var. kıdem tazmınatımın hepsini alabilirmiyim çok tesekkür ederim şimdiden

beyazx,
Yerinizde olsam malulen emeklilik için müracaat etmem. halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak raporunuzu da ekleyerek maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat ederim. elinizdeki rapor ile 3. derece vergi indirim hakkı alır iseniz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olursunuz.
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz;
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz
gün/ay/1998+ 18 : gün/ay/ 2016 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

tesekkür ederim ilker bey
ben henüz işe başlayamadım 3ay sonra rapor hakkım bitecek heralde. kendi işlerimi kendim halletmeye çalışıyorum ama hala kısıtlıyım raporum bittiğinde mecuren bir şekilde işeme başlayacm yazığınız gibiyse benim için en avantajlısı erken emeklilik görünüyor ŞU AŞAMADA ERKEN EMEKLİLİĞE MÜRACAAT EDEBİLİRMİYİM YOKSA BAŞLAMAM ŞARTMI . sol bacağımdaki güçsüzlük nedeniyle ötv indirimiyle araç alabilirmiyim yolları nedir neler yapmam gerekir, bilginiz varsa yardımcı olrsanız çok sevinirim ŞİMDİDEN ÇOK TESEKKÜR EDERİM..

Selam beyazx bemim %64 sürekli engelli raporum var 2016 yılında alınmış malülen emeklilik için baş vurdum kurban bayramında cevap geldi malesf malülen emekli OLAMAZSINIZ diye yanıt geldi sgk nın kendi doktorlarna göre çalışın diyorlar officer ın dediği gibi bir işe girin raporunuzu yenileyin ve vergi indirimine başvurun onaylandıktan sonrada sgk ya emeklilik için başvurabilirsiniz Ben bugün öyle yaptım işe başladım ve bugün vergi dairesine gittim evraklarımı verdim artık hayırlısı bekleyeceğim

yurtsever kardeşim hayırlısı olsun sizin için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim tam anlamadığım bir mevzu var. Şimdi bende yeni rapor aldım %52.

37 yaşındayım ve bağkurluyum. 5 senem doldu (daha önce sigortam yok). Ben emekli olmak için şimdiden dilekçe verebilir miyim? Sürekli olarak raporum var. Malulen emeklilik için sgk'da mı muayene ediyor zamanı gelince?

beyazx
Erken Yaşlılık emekliliği için önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek lazım. Bu haktan yararlanmak için çalışıyorken defterdarlığa başvurulmalı. Bu hak elde edildiğinde ise, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gitmek gerek (tabii sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamam olmak şartı ile)

lawri
%52 raporla malulen emekli olamazsınız. Siz de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Ama onun için önce defterdarlıktan vergi indirim hakkı kazanmalısınız. Sonra tabi olacağınız cetvel:

2008_oncesi.PNG

Not: 1 ekim 2008'den önce sigortalı olduğunuzu ve emekliliğinizin ssk statüsünde gerçekleşeceğini varsaydım.

tesekkür ederim bülent bey.. şuan ötv indirimi için müracaat ettim hastalık raporum bittiğinde işe başlayıp erken emeklilik için müracaat edicem. yapacağım tüm işlemleri sırasıyla paylaşacağım SİZLERE ÇOK TESEKKÜR EDERİM.

vergi indirimini aldıktan sonra erken emekliliğe müracaat edicem. 1.5 yıldan beri raporluyum raporlu olduğum süreler emekli maaşımın ortalamasını etkilermi birde emekli maaşımı şimdiden hesaplama yöntemi varmıdır acaba şimdiden çok tesekkür ederim

raporlu olmak vergi indirimi almanız için müracaat etmenize mani olmaz sanırım sonuçta çalışıyor görünüyorsunuz sadece istirahat ediyorsunuz.. işyerinize gidip engelinizden dolayı vergi indirimi almak için müracaat ederseniz onlar sizi defterdarlığa yönlendirecek defterdarlıkta hastaneye sevkinizi sağlayacak zaten bu işlemlerin sonucunu almak 3 ayı bulur ve sonuç gelir gelmez yada raporunuzun bitiş tarihinde emekllilik müracaatınızı yaparsınız.. pirimleriniz genelde yüksek yattıysa son 1.5 yıllık rapor pek etkilemez.. maaşınız rapor nedeniyle düşük ödeniyorsa primlerde düşüktür.. e devlet sgk hizmet dökümünde belli olur..

kamuda işçi olarak çalıştığımdan dolayı ikramiye vs. ek ödemem bayaa vardı ve yüksek primden yatıyordu ilk rapor için aldığım ödeme maaşımın çok üzerindeydi(3300 tl). ancak 13. ay rapor ücreti 2100 tl ye düştü . rapor almak ortalamamı düşürüyorsa ve dediğiniz gibi çalışmaya başlamadan vergi indirimi için müracaat edebilyorsam bu ay sonunda raporum bitecek vergi indirimi için kuruma başvurmak daha mantıklı.. son bir sorum olacak engelli raporumu şimdiden alıp vergi dairesine vermem işime yararmı
çok tesekkür ederim kaan bey

vergi indirimi raporu kurumlar arası kapalı zarf içinde resmi yazışma ile oluyor.. yani heyete girdiğinde rapor sana verilmiyor kurumlar arası yazışma ile Ankara Kurula gönderiliyor.. onaylandıktan sonra bir nüshası size bir nüshası kuruma geliyor.. bu gelen yazı ile müracaatınızı yapacaksınız.. eğerki raporu başka amaçlar için kullanacaksanız (özürlü kimlik kartı, ötv siz araba alımı, engelli ehliyeti, protez v.s.) hastanedeki sağlık kuruluna kayıt olurken sözle yada yazı ile isterseniz sizede raporun bir nüshasını verirler..

iş yerim izmirde olmasına rağmen.. tedavimi aydında ailemin yanıda gördüğüm için. bugün aydın vergi dairesine gittim. aynen dediğiniz gibi oldu İŞ YERİNDE KAYDIMIN OLMASI YETERLİYMİŞ--- raporlu olmam önemli değilmiş. vergi indiriminin işleyişi hızlandırmak için
1-iş yerinden çalıştığına dair yazı
2-hastane raporunu
3 sgk gün sayısı dökümü,
elden getirmemi istediler. 1 hafta içerisinde müracaatımı yapcm..
KAAN bey size çok tesekkür ederim 2 aydan beri araştırıyorum. sizin verdiğiniz bilgilerle harekete geçtim. BU SİTEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİKİ VARSINIZ..
------bu süreçte neler yaptıysam bire bir hepsini evraklarıyla paylaşcam---..

şuan tek sıkıntım emekli olursam maaşım nekadar olur. onuda vergi indirimi süreci tamamlandıktan sonra araştırcm..

Üst Alt