Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK girişi mi yoksa vergi indirimi tarihi mi geçerli?

kamil55

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim 2001 den girişim vardı ssk ya şimdi çıraklık giriş olarak sayılmış şimdiki giriş 1999olmuş benim 40 raporum var bunun bana faydası olurmu rapor tarihim 2000 di ben kaç yılda emekli olurum vergi indirimi ile.

kamil55

Çıraklık giriş olarak henüz sayılmadı yasa kanunlaştı fakat daha C.başkanı imzalamadı ve resmi gazete de çıkmadı. Bunlar olduktan sonra staj sigortanızı geri çeke bilmek için bir ücret çıkarıcaklar o meblağı ödeyince sigortanız staj zamanına dönücek. 99 üstüne 18 yıl koycaksınız 99 Eylüldür 2017 eylüle geliyor tarih.

Emeklilik için SGK girişimi yoksa vergi indirimi tarihimi geçerli örnek sgk giriş 2001 vergi indirimi 2002 tarihli hangi tarihe Göre dilekçe verilir

Şafak 5 şimdi sorum temmuz ayını beklesem daha iyi olurmu halen çalışıyorum malum enflasyon farkı olarak kıdem tazminatı artacak birde Haziran temmuz farkeder mi maaş açısından teşekkür ederim şimdiden

Kişisel başvuruyla aldığım raporla vergi indirimi ve emeklilikte sorun olur mu?

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ama rapor sürecimde burada yazılan bilgilerden çok faydalandım emeği geçen herkese teşekkürler.
bende raporumu vergi dairesine gönderdim sonuçlanmasını bekliyorum (%55 sürekli engelli).vergi dairesinden gelen cevapla sgk ya mı başvuruyoruz beni sgk hastahaneye sevk etmedi ben kendim bireysel baş vurarak aldım raporu istanbul bakırköy sadi konuk hastahanesinden.beni tekrar hastahaneye sevk edermi sgk.

Rapor

1169 engelli raporu nedir e nabızda çıkıyor e sınıfı ehliyet için müracaat etmiştim 2014 te yüzde 40 sürekli raporum ve vergi indirimi var emekli olma zamanım 3 gün önce doldu şimdi bu rapor sıkıntı çıkarırmı.

Bu arada 2014 te e sınıfı ehliyet için yüzde 5 vermişti doktor

tevfik1 Raporunuz sürekli mi ? Malulen mi başvuru yapacaksınız yaşlılık aylığı için mi ?

delibozukadam raporum sürekli yaşlılık 99 sigorta girişi hala sgklı çalışıyorum

tevfik1
Vergi indiriminiz maliyeden sürekli olarak onaylanıp geldiğinde eğer şartlarınız tamamsa hemen, değilse şartlarınız oluştuğunda istediğiniz zaman mevcut vergi indiriminiz ile emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. SGK sizi tekrar hastaneye sevk etmez. Raporu bireysel başvuru ile almış olmanız bir sorun teşkil etmez.

isteğe bağlı 4B statüsündeki bağkur'lular için, vergi indirim istenmiyor.

mehdi 2019;
Evet istenmiyor direk müracaat ediyorsunuz ve sevk ediliyorsunuz rapor alıyorsunuz.

Bugün emekli olmak için işyeri ile ilişkimi kesip tazminatı almak için evrak istedim vergi indirimim fotokopisi vardı kabul etmediler dolayısı ile yazıyı vermediler biz defterdarlık ile yazışıp evrağı isteyeceğiz ona göre size bilgi vereceğiz dediler vergi indirimi sürekli 2001 yılında aldım bu presedür işleyişi normalmi

kamil55
Normal kardeşim merak etmeyin. Onlar vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesinden teyit alıp öyle verirler emekli olabilir belgesini.

Ufukalb bey cevap için teşekkür ederim peki bu işlem uzun sürer mi

@kamil55
Yazışılan yerin cevap vermesine bağlı olmakla birlikte bir hafta gibi bir zaman alabilir.
Memur şu zaman gelin alın gibi bir şey söylemedi mi ?

Ufukalp

Ufuk bey merhaba. 2000 yılında almış olduğum %40 oranlı sürekli raporum ve vergi indirimim var. 4-5 ay sonra emekliliğe hak kazanıyorum. Emeklilik başvurusunda rapor isteniyor mu veya vergi indirimi aslı yeterlimi? Açıkcası rapor eski tarihli olduğu için çekiniyorum emeklilik başvurunda problem çıkar mı diye.
Her ikisininde aslı mevcut fakat rapor oranının düşebilme ihtimalinden dolayı şu an riske atıp yenilemeye başvurmuyorum.

mustic4n
Vergi indirimi sürekli ise ömür boyu geçerlidir rapor ne kadar eski olursa olsun.
Kendimden örnek vereyim;
1989 yılında aldığım vergi indirimi ile 2008 yılında emekli oldum.
Rahat olun.

Emeklilik başvuru için tarih önemlimi mesela ben ayın 13 başvusam maaşım ogünden itibaren mi hesaplanır

Emekli çalışma

Emekli oldum şimdi yeniden çalışmak istiyorum sağlık raporu yeniden alırken ne yapmalıyım

Üst Alt