Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK'na vereceğim vergi indirim belgesi nasıldır?

unsal1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben bir firmada çalışırken vergi indirimi almıştım. daha sonra ordan ayrıldım. şimdi başka yerde çalışıyorum.
Ama burada vergi indiriminden faydalanmıyorum.
Gelir idaresinin daha önceki şirketime gönderdiği yazı elimde. ben onunla mı emeklilik için başvurmalıyım? Yoksa benim raporumun arkasına gelir idaresi vs. gibi kuruluşlar kaşe vurmuş ... Bu yeterli midr....

Yeni işyerinizde vergi indiriminden yararlanabilmek için vergi indiriminden yararlandığınızı gösteren elinizdeki belge iş görür. Teorik olarak işyeri değiştirildiğinde defterdarlığa gidip, vergi indirim hakkınızın olduğuna dair bir belge alıp yeni işyerinize vermeniz gerek. Ama bu evrak zaten sizde varsa, onu verin işyerinize.

Emeklilik için sigorta müdürlüğüne defterdarlıktan yeni belge alıp verseniz de, elinizdekini verseniz de sigogorta müdürlüğü kurumlar arası yazışmayla defterdarlıktan bu konuda yazı ister. Yani siz sigorta müdürlüğüne vergi indirim hakkınızın olduğunu beyan edin mutlaka, ama bilin ki müdürlükle defterdarlık yazışacaklar ve ancak o süreç sonunda sigorta müdürlüğü bu minvalde emeklilik işlemi yapacak.

Üst Alt