Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK'ya başvurumu yaptım, rapor oranımı düşürürler mi?

smyahmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
14.10.2019 tarihi itibariyle sgk ya emeklilik dilekçemi verdim.
halen bir cevap gelmedi. sgk başlangıcı 14.10.2000 prim günüm 6390
%50 sürekli engelliyim. vergi indiriminden faydalandım 2016 tarihinden beri.
acaba engel oranım sgk tarafından düşürülür mü?
bir de emeklilik işlemleri ne zaman sonuçlanır?
bilgi verirseniz memnun olurum.
hayırlı günler

vergi indirimiz var ise yeniden rapor istenmez vergi indiriminiz sizi emekli eder

smyahmet

siz emekli müracatını yaptığınız zaman vergi indirimi ile birlikte sağlık kurulu raporunu verdinizmi sizden istedilermi.

heyet raporunun kopyasını ve vergi indirimi aldığıma dair maliyeden aldığım yazıyı istediler.

mehmet-41
teşekkür ederim. sonuçlanma süresi ne kadar acaba? bugün 1 ay oldu.

merhaba size 2016 yılında emekli maaşı bağlandı doğru anladım?

bronze34

2016 yılında sürekli rapor aldım. o tarihten beri vergi indiriminden yararlanıyorum. ekim ayında emeklilik işlemleri için başvuruda bulundum sgk ya. oranım %50 sürekli ve sınıflanamayan olarak verilmişti. sgk dan henüz bir cevap gelmedi. merak ettiğim acaba sgk bu oranı düşürür mü? yani henüz emekli maaşı bağlanmadı. prim ve yıl tamamladım.

smyahmet

Vergi indiriminde süre kısıtlaması yoksa emeklilikte de olmaz. Sürekli olarak emeklilik de onaylanacaktır.

Eğer iyileşebilen bir hastalık ya da tedavi ile işlevselliği düzelebilen psikiyatrik bir rahatsızlık varsa, küçük bir ihtimal de olsa sgk kontrol ister. Ama bunu şimdiden düşünmeyin... Bu risk hepimiz için her an var zira!

teşekkür ederim zira iyileşebilen bir hastalık değil ülseratif kolit :( ve şuan anti tnf ilacı kullanıyorum. bilgi için tşkler.
OturanBoğa

merhaba ahmet bey ,

emeklilik için başvurduğunuzda ssk sizden engelli raporunuzu istedi mi ?? eğer istedilerse rapor için yorum yaptılar mı ? smyahmet

jack72

merhaba,

raporu ve vergi indirimi yazısını istediler. tarayıp geri verdiler. herhangi bir yorum yapmadılar. 1-2 aya neticelenir dediler. dün e devletten baktım tahsis numarası verilmiş.

smyahmet
rapor tarihiniz ne zaman yani ne zaman aldınız rapor güncel mi süreklimi bazen hastaneye sevk ediliyor bazen edilmiyor neden acaba

mehmet-41
neden peki bazılarından tekrar rapor isteniyor..

@muhendis3232

rapor tarihim 2016 sürekli
rapor tarihinden itibaren vergi indiriminden faydalanıyorum. neden sevk edildiğini bilemiyorum. gelişmeleri takip ediyorum.

horozkentli1520
sürekli dys takip ediyorum ancak 1 aydır hiç değişiklik yada hareket olmadı aynı duruyor. yalnız yine e devletten emekli kaydına baktığımda tahsis numarası verilmiş banka bilgisi yazılmış görünüyor

Tahsis no verilmişse emekliliğiniz onaylanmış hayırlı olsun duş geç güncelleniyor

Üst Alt