Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK'ya mı başvurmak iyi, defterdarlığa mı?

lazoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10 gün kadar önce defterdarlığa vergi imdirimi için müracaat ettim sefk edildiğim devlet hastanesi % 74 oran verdi ve raporum maliye bakanlığına yollandı.!
benim prim yönünden bir sıkıntım yok 7100 gün ssk ve bagkur primim var.!
şimdi sualim şu: bu % 74 oranla vergi indirimine değil de direk sgk'ya emeklilik için müracaat edebiliyor muydum?

Bir de diyelimki maliye vergi indirimimi onayladı fakat % 40-59 arası bir orana indirerek.! bu şekilde olursa benim ne yapmam lazım? yani %74 oranla sgk,ya müracaat edebiliyorsam alacağım maaşla %40-59 arası onaylanmış bir vergi indirimiyle emekli olursam alacağım maaş arasındaki fark ne olur?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Son 2520 primin fazlası bağkur statüsünde mi yoksa ssk statüsünde mi? Fazlası hangi statüde ise o statüde emekli olursunuz...

SSK'dan emekli olacaksanız vergi indirim hakkı şart.

SSK'lı emekliler daha çok maaş alırlar her zaman.

Son 3,5 yıl SSK

01/07/968 doğum

03/07/986 SSK Giriş = 117 gün
02/01/990 Bagkur " = 5623 gün 15/08/2005 Bağkur terk
17/07/2005 SSK " =1350 gün

Buyurduğunuz gibi son yedi yılın ortalaması olan 1260 gün 1350 gün olarak SSK,lı çalışılmıştır.!

Bu durumda ssk (4a) statüsünde emekli olacaksınız zaten. Onun için, vergi indirim hakkı elde etmeniz şart.

Maliye oranı %60'ın altına düşürürse ve bu düşüş aşağıdaki tabloya göre emekliliğinizi uzatırsa, o zaman itiraz edersiniz tabii ki o düşürme kararına:

2008_oncesi.PNG

Bülent bey çok teşekkür ederim...

Üst Alt