Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için sigorta başlangıcım hangisi olacak?

yuksel77

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
E-devletten bakınca İşi Giriş Tarihi 19.09.2011 olarak yazıyor. Prime Esas Kazanç diye birşeyde de yıl içinde ödenen para miktarları yazıyor. Ben lise stajı yaparken ilk kez sigorta girişi yapıldı ve sigorta numarası o zaman verildi. Sonra üniversitede de staj yaparken yine sigorta girişi oldu. Ben 2 yıl önce %57 oranında engelli (sürekli) raporunu aldım. Şimdi de İşkur'un engellilere iş bulma fırsatından da iş buldum ve ilk kez bir işte çalışıyorum. Erken emeklilik için vergi dairesine belgelerimi verdim. Emekliliği hesaplarken 2011 yılındaki yıl ve prime göre mi hesaplayacağım? Yani ben 16 yıl 4000 prim günden mi emekli olacağım?

yuksel77

Uzun vadeli sigorta kollarına prim yatırılmayıp sadece meslek hastalığı ve iş kazasını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortasına prim yatırılomış iğse hayır o tarih giriş olarak değerlendirilmez.
Ama priminiz uzun vadeli sigorta kollarını da içine alan tam prim ise evet emeklilik şartlarınızın belirlenmesinde 2011 baz alınır.

Ufukalp Teşekkür ederim. 2016 yılını baz alarak hesaplamam gerekliymiş. Ben emeklilik tablosuna baktım ama 2016 yılı için yıl ve prim gün sayısı belirtilmemiş. Yıl sonunda mı 2016 yılı için gerekli yıl ve prim gün sayısı yazılacak bilginiz var mı?

yuksel77

1 Ocak 2015'den sonra ilk kez sigortalı olanların tabi olacağı şartlar:

bagkur.PNG

Üst Alt