selam sorun şu malulen emekli olmam için sgk mu 10 yıllık sigorta süresi istiyoru ve de eşim benden dolayı bakım parası alıyor 8 yıl 5 aylık sigortam var benim bu 10 yılı doldurmam için 19 aylık gibi daha sigortalık süresi gerekli askerlik muaf borçlandırması yapamıyorum bu 19 ayı sigortalı olarak yılı doldursam tabiki ister istemez maasda alacak olursak omirilik felcimden önce 1000 tl alıyordum şimdi bu maaşda yansıyacak olursa eşimin aldıgı bakım parası kesilir mi yani toplamda ben 1100 tl alıcam eşim bakım parası 630 tl alıcak evde 5 kişi yaşıyoruz baskada bir gelir veya mal mülk yok yanlış anlaşılma olmasın halen evde 20 aydır istirahatlı yatıyorum iş yeri bana çalışmadan maas ödeyecek anlaşmalı çalışmış gibi gözükecegim bu varsayımlar emekli olamam için gecerli daha istirahat raporumun bitmesine 3 ay var bakım parası almaya devammı edeyim bildireyimmi ne yapıyım fikriniz varsa sevinirim bülent abi sen bu konularda uzmansın sendende bekliyorum şu an emekli olmaya çalısıyorum halen süreç devam ediyor alternatifler arıyorum yardımcı olurmusun