Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için şimdiden vergi indirimine başvurayım mı?

Berberji

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%57 raporum var vergi indiriminden emekli olmak için basvurucam ama SSK dan emekli olmak için son 3,5 sene SSK li olmam lazım Ankara'ya vergi indiriminden faydalanmak için basvurayimmi yoksa 3,5 sene sonra mı basvurayim mi

Şu anda herhangi bi yerde çalışıyormusunuz?

Berberji

son 1261 günün hangi statüdense oradan emekli olursun. anladığım kadarı ile bağkurlusun.
şartların tamamsa bağkurdanda erken emekli olabilirsin.bağkur emekliliğinde vergi indirimi şartıda bulunmuyor. sadece
bağkura başvuru yapıp sevkle alacağın rapor yeterli olur.elindeki raporu kabul etmezler.

Dukkanim var dışardan SSK ödüyorum bagkurdan maluliyet oldumu dükkan çalıştırmıyor

Bagkurdan maluliyet oldumu calisamiyormussun

@Berberji

öncelikle malülen emeklilik farklı vergi indiriminden erken emeklilik (yaşlılık emekliliği) farklıdır. zaten elinizdeki raporlada malülen emekli olamazsınız.
siz normal yaşlılık emeklisi olacaksınız. onun içinde normal emekli bir insanın ne hakkı varsa sizinde aynı olacaktır.
ister (sgdp) ödeyerek sgk lı çalışabilir,ister dükkanınızda çalışabilirsiniz. emekli maaşınızı alırsınız. hemde hiçbir kesinti olmadan.
2 tür emeklilik vardır.
1- yaşlılık emekliliği
2- malülen emeklilik.

ilk bağkur başlangıç tarihiniz nedir?

Tamam SGK müdürlüğüne gidip engelli emekliliği için başvuru yapın.
Onlar sizi yönlendireceklerdir.

Berberji

eğer prim gününüz ve yıl şartını tamamladıysanız %57 raporla erken emekli eder. yanlız elinizdeki raporu kabul etmezler. onlar sizi hastaneye sevk eder. tekrar rapor isterler.vergi indirimi şartınızda yok.

Erken Emeklilik basvuru ilk adimi olarak 2 secenek var galiba;
1.direk engelli orani verecek hastaneye sahsi basvuru,ve sonrasi sgk vs..
2.direk sgk ,o sizi hqstaneye yonlendiriyor.

Okumus oldugum yorumlarda,sgk bazen hastane raporunu kabul etmeyip,yeni muayene veya rapor yenilenmesi isteyebiliyormus,hatta puan kirabiliyormus ki buna ititaz ve surec uzamasina sebep oluyor..

Yakin zamanda bu.surecten.gecen,ve Ist Avrupa yakasi tavsiyesi bulunan var mi?

Ayrica neler yapti,ne.kadar surdu (tanidik,es dost yardumi olmadan),bilgi tqzeleyebilir mi?
Tesekkurler

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Berberji

SSK DAHA AVANTAJLI

@BoraBalli

3 çeşit rapor alınabiliyor.
1- kişisel başvuru ile
2- sgk sevk ile
3- vergi dairesi sevk ile (vergi indirimi için)

eğer rapor kişisel başvuru ile ve engelli raporu vermeye yetkili hastane tarafından alınmışsa sgk nın raporu kabul etmemesi söz konusu olamaz. raporun oranının düşürülmesi sgk tarafından yapılmıyor.oran düşürmeyi vergi indirimi için ankara maliyeye gönderilen raporları ankara maliye yüksek sağlık heyeti düşürüyor. ama bu puan düşürme özellikle (%40 ve aşağısı) kişinin engelliliğini ve haklarını kaybettirmiyor. sadece vergi indirimi almasını etkiliyor.
birde vergi dairesinin mevcut raporu kabul etmeme durumu var. vergi indirimi için ankaraya gönderilecek eski tarihli (özellikle 2013 ve daha eski) raporları 2013 yılında sakatlık oran tablosunun değiştiği öngörülerek vergi dairesi kabul etmeyebiliyor. sevkle sizi tekrar hastaneye sevk edip yeni rapor istiyor.
gelelim avrupa yakası engelli raporu veren hastanelere...
ben istanbul eğitim ve araştırma hastanesi osmaiye polikliniğini tavsiye ederim.
randevu alıp sabah 8 de arada oluyorsunuz eğer tahlilleriniz ve tetkikleriniz elinizdeyse öğleye kadar muayeneleri bitirip saat 13,30 da kurula giriyorsunuz 10 gün sonra raporunuzu alıyorsunuz.

BAĞKUR'dan emekli olmak için müracaat ettim. Fakülte hastanesine sevk edildim!?

Bağkur a başvurdum onlar fakülte Hastanesi'ne sevk edilenlerin bu süreç nasıl işliyor

Bağkur beni Şevket Yılmaz Hastanesi'ne sevk etti 13 randevu aldım devlet hastanesi neden aldığım %57 baltharar raporum var hastaneden sonra Ankara ya gönderilen diyor SSK birde engelli maaşı düşük diyorlar

Bağkur hastaneye sevk verdi randevu aldım süreç nasıl olcak 2400 günüm var SSK 16 yıl 4320 günle emekli olabilirsiniz dedi eski borçları peşin ödeyip normal hastaneden %,57 raporu dusururlermi

Üst Alt