Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik icin tahsis talep formu vermeden önce maliyeden teyit mi alınması gerek?

nuri5858

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Ufukalp OturanBoğa abi sizlere sorum olacak arkadaşımın 52 sürekli raporu var 20 ğün önce emeklilik için sgk ya dilekçe verecekti tahsis talep formunu vermemişler önce emekli olabilirmiyim olamazmıyım diye sgk ya dilekçe verip onlarında maliyeden onay alıp sonuç geldikten sonra emeklilik dilekçe verebilirsiniz demişler onlarda öyle yapmışlar 20 ğün olmuş sgk dilekçe vermiş emekli olabilirmiyim diye 05-02-1974 doğumlu %52 sürekli raporu 6367 ğünü var 15-12-1991 sgk ğirişi var

Maliyeye yazılan o yazı emeklilik dilekçesinden sonra da olabilir.
Yok başvuramazsın önce emekli olabilir belgesi için başvurulacak diye bir zorunluluk yok.
Geçerli vergi indirimi varsa ve süre ve prim şartı da tamamsa direkt tahsis talep formu doldurulabilir.
Zaten şartları uygun değilse reddedilecektir.

sivas SGK daki memur ısrarla formu kabul etmiyor ne yapmamızı önerirsiniz

Vergi indiriminiz var mı ve prim gün sayınız yeterli mi? (3760 gün)
Evetse o memuru es geçerek bir üst amirine başvurun.

05-02-1974 doğumlu 15-12-1991 sgk ğirişi 6367 ğünü %52 sürekli + vergi indirimi var

bütün şartlar tamamsa memur neden sorun çıkartır ki ???

Banada aynısnı yapmışlardı neden diye israrla sordum deki müdürleri, beyefendi önce durumunuza pirimlerinizi vs hesaplarız bakarız bunlar tamam ise maliyeye vergi indirimininizde sorarız yanıt alırız gelen yanıt ile size EMEKLİ olabilirsiniz gelin deriz. 1/2 haftalık süreç dedi...

Ufuk bey maliyeden teyit alinirken raporda isteniyor mu benim bildigim vergi indiriminin sùreli suresiz olu olmadigina bakiliyor ben boyle biliyorum ancak sgk az bir ihtimalde tekrar kontrol isteyebiliyor eger sgk vergi indirimi teyidi ile birlikte neden raporuda istemiyor sgk konrol isterse neye gore degerlendirme yapacak peki

Son düzenleme:
@Ufukalp abi inşallah kısmet olursa 60 ğün sonra bende dilekçe verecem ama 3 yıl önce SGK dilekçe vermiştim ne zaman emekli olurum diye 1ay sonra eve kağıt gelmişdi 1050 ğün sonra şartları tamamlayınca emeklilik için dilekçe verebilirniz diye şimdi ben yeniden SGKya şu tarihte emekli olabilirmiyim diye dilekçe versem olurmu yada 1 ay önceden tahsis talep hazırlık formu vereyimmi ne yapmamı önerirsin 3 yıl önceki SGK dan gelen kâğıdı versem olurmu

nuri5858
Bence gerek yok.
Çünkü 3 yıl önceki başvurunda vergi indirimi soruşturman zaten yapılmıştır, süre ve gün de sistemden anında göründüğüne göre hazırlık gerektiren bir konu kalmıyor.

Üst Alt