Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik için verdiğim raporu SGK vergi dairesine göndermiş..?
Slm arkadaslar %46 raporumu ssk ya verdim erken emeklilik icin raporu vergi dairesine gondermisler on gun icinde eve zarf gelecegini soylediler sizce sonuc ne olur cvp lutfen
Bir terslik var yazdıklarınızda. SGK raporu deftetrdarlığa göndermez. Sizin defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız varsa, sgk bunu defterdarlığa sorar ve teyitler. sonra da sizin emekliliğinizi onaylar.
Yani ne sgk'ya rapor vermenizin bir anlamı var, ne de sgk'Nın o raporu defterdarlığa göndermesinin
Slm sayin Boğa ben calisma digim icin vergi indirimi alamadim ama ssk ya %46 hastene raporumu verdim onlar da raporu vergi dairesine gondermisler bugun gittim bana ev adresime zarf yani sonuc gelecekmis sizce nsl bir sonuc olur koronik rahat sizlik tskrlr kardes sorularla yorduk seni saol
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Bir terslik var, ya da melekler başınızın üstünde geziyor! Emekliilk için defterdarlıktan vergi indirim hakkı kazanmanız gerek. Bunun başvurusunu da sgk değil, şahsen siz yapabilirsiniz (bir işyerinde çalışıyor olmalısınız, oradan alacağınız evraklarla başvurmalısınız vs.vs.).
Bence sigorta müdürlüğüne gidip durumu sorun. Neden, hangi vergi dairesine gönderilmiş raporunuz? Emeklilik için oradan ne isteniyormuş?
ben emeklilik için sgk ya gitmiştim vergi indirimin varsa başvurabilirsin dediler yoksa vuramasın ve vergimin fotokopisinin almışlardı vergi dairesi zaten onadı hiç vergin yoksa sgk sana demedimi vergini al gel diye normel raporla başvuramasın sgk deki insan hata yapmış olabilir
Slm karatas ssk da mudurle gorustum calis madigimi soyledim dosya yi incelemek istedigini soyledi ve gittim sonucu ogren meye engellik derecesi icin vergi dairesine gonderdigini zarfin ev adresime gelecegini soyledi olumlu gelirse ssk ya verecem erken emeklilik icin hayirlisi insallah.
İlk defa böyle bir şey duyuyırum... Sigorta müdürlüğündeki görevlinin iyi niyetli yaklaşımı olmuş. Yoksa üstüne vazife almaz ve başından savar... Dilerim vergi dairesindeki süreç olumlu sonuçlanır...
Arkadaşlar 2016 yılında heyete girdim iki yıllık % 59 verdiler ankara onayladı emekli oldum iki yıl bitiminde kontrole gittim rapor oranı % 76 çıktı bir yıllık verdiler yine ankaraya gitti geldi yıl bitimine yakın tarihde kontrole gittim rappr % 73 e düştü yine bakanlığa gitti 18 .12 .2018 tarihinde heyete girdim 3 ocak 2019 tarihinde hastane raporu sgk ya göndermiş sgk da aynı gün ankaraya göndemi 10 ocakta a astrwsinkaraya ulaşmış bekliyoruz benim emekli maaşım kesik muayenede olamıyorum ankara nisan ayı ortalarında onaylanır diyor.Bu uygulamada saçmalık her rapor yenilemede ankaraya neden yolluyor rapor alamazsam vergi indirim hakkımı kaybetmiş olurum ama her rapor yenilemede bu stresi yaşıyorum kurumların birbirine güveni yok rapor alınmış sgk her seferinde niye ankaraya yolluyor rapor yenilenmiş oran % 40 altına düşmemiş vergi indirimi devam etmesi gerekmezmi raporu alamazsam emekliliğimi bitir buna kimsenin bir şey deme hakkı yok raporu ilk defa alanları ankaraya gönder tamam ama her yenilenen raporu niye gönderiyorsun.Benim gibi bir çok arkadaş bu mağduriyeti yaşamıştır yada yaşayacaktır bu konu nasıl çözülür ne yapmamız gerekiyor
Arkadaşlar şubat sonuna doğru ankarayla konuştum kasım 2018 raporları görüşüyoryz dedi benim rapor on acakta ellerine ulaşmış nisan ortalarını bulur dediler ankaraya giden raporun onaylanıp gelmesi dört ayı bulur dediler