Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirim belgemi nereden alabilirim?

atilad

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Engelli emekli olmak için SSK'ya müraccat ettiğimde vergi indirim belgesini getirin dediler. Fakat benim zaten vergi indirimim vardı 1985-1994 yılları arasında %45 özürlülük raporum ile Ankara'da işe başladığımda vergi indiriminden yararlandım. Ankara defterdarlığında bu belge var zaten. fakat şimdi Alanya'dayım ve SSK'dan emekli olmak için müracaat ettiğimde benden bu belgeyi istediler. ben şimdi alanya vergi dairesine giderek bu belgeyi alabilirmiyim.. yoksa beni yeniden hastaneye mi gönderecekler rapor için.. nasıl olacak.. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum..
teşekkürler..

vergi dairesine giderek alabilirsiniz. size tarih ve tahsis numarası verirler...

Teşekkürler..
yeniden hastaneye rapor yeni bir rapor almak için göndermezler değilimi ?

o tarih ve tahsis noyu gerekirse fotokopisini o adamlara ver SGK.da sisteme girmemiş. Onlar(SGK) yazışmalarla halletsinler..

yok göndermezler. vergi indirimi bir kez alınır..

sakatlık oranı yükselmediyse göndermez yükselirse sizin keyfinize kalmış illa gidilecek değil...

düşerse zaten vergi indirimi aldınız itiraz edemezler. bir kere alınır, onaylanırsa işler bitti.

Çok teşekkür ederim.. peki bu yazışmalar çok sürermi acaba ?

SGK bilmem ama vergi İndirimi aynı gün verir. İşlemlerin süresine göre 5 dk.da verir 15 dk da da verir.

Emekli olmadığım için SGK süresini bilmiyorum. Evrak verirken SGK.ya sorabilirsiniz..

İşin kötüsü niye SGK. vergi dairesine sormuyor. o kısmı çözemedim..

Normalde siz elden vermek isteseniz dahi sgk kurumlar arası yazışma ile kendisi vergi indirim belgesini maliye'den ister. Sizde tersi olmuş! :)

Alanya vergi dairesinde işler uzarsa, ben olsam doğrudan Ankara'dan aldırırdım. Soyadınızın tuttuğu biri Ankara'da elden alabilir diye düşünüyorum

ilgi ve alakalarınız için çok teşekkür ederim.. alanya vergi dairesine gittim onlarda biz veremeyiz ankaradan alacaksınız dediler. ankara ile görüştüm şahsen gelmeniz gerekiyor dediler. bende çalıştığım kurumla görüştüm. onlar bize bir dilekçe yaz gönderelim dediler. acaba işyerinin göndereceği belge geçerli olurmu yoksa doğrudan ankaraya mı gideyim.? birde ben ankaradaki sigorta müdürlüğüne emeklilik başvurusu yapsam olurmu acaba ?
teşekkürler..

Vergi indirimi kaydınız Alanya'da olmadığından Alanya vergi dairesi veremez.
Ankara'dan alacak ya da aldıracaksınız. Kurumunuz dediği gibi yazışma ile sizin vergi indiriminiz işyerine tebliğ edilse bile bu uzun zaman alır.
Emeklilik başvurusu son çalıştığınız ilin sgk müdürlüğüne yapılır.
Ankara sgk başvurunuzu kabul etse dahi bu sizin sürecinizi kısaltmaz, Ankara vergi dairesi ile yazışma yapacaklar o zaman da. Bir de Ankara'nın yoğunluğu göz önüne alındığında süreç uzayabilir bile.

atilad

Soyadınızın aynı oladuğu bir kişi Ankara'dan o evrağı alabilir bence.

Üst Alt