Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirim belgesi almam şart mı?

boraun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Malül sayılmama rağmen ise girmeden önce malullük gerektiren hastalık bulunduğu için yaşlılık aylığına hak kazandım. Dilekcemi verdim. Kurumdan 2.5 aydır yanıt gelmedi. Bugün kuruma gittim aldığım cevap şu : vergi indirimi belgesi bekleniyor.

Bende vergi indirim belgesi istemediğimi belirterek yaşlılık aylığı basvurusuyla tekrar dilekce verdim.

Açıkçası memur da ne yaptığını bilmiyor. O yüzden kafam karıştı.
Vergi indirimi belgesi bana emeklilikte ne fayda sağlar? Oranimi bilmiyorum ama % 60 dan fazla olduğunu biliyorum.
Maddi açıdan vergi indirimi belgesinin katkısı nedir. Hakediyorum almalıyım? Yoksa sadece yaşlılık aylığı ile emekli mi olayım?

İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Doğum tarihiniz?
Hangi statüde kaç gün priminiz var?
Rapor alıp vergi indirimine başvurdunuz mu?
Sakarlık oranı cetveli'ne göre raporunuzun oranı kaç?

İlk sigortalı olduğunuz tarih? 1.10.1999
Doğum tarihiniz? 1981
Hangi statüde kaç gün priminiz var? Özel sektörden 5400 gün

Rapor alıp vergi indirimine başvurdunuz mu? Hayır. Ama o hakkım olduğunu söylediler.

Sakarlık oranı cetveli'ne göre raporunuzun oranı kaç? % 80

Engelli olarak erken emekli olmak için, sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için ve ssk'dan emekli olacağınız için vergi indirimi almanız şart:
Çalışıyorken vergi dairesine başvurduğunuz zaman elinizde raporunuz yoksa sizi hastaneye sevk ederler, raporunuzu Ankara'ya yollarlar. Sonuç 2-3 ay içerisinde ulaşır elinize.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

%80 ve üzeri oran ile 1. dereceden hakederseniz:
15 yıl 3600 gün ile vergi indirimini kazanır kazanmaz emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
% 60-79 ile 2. derece olarak hakederseniz:
17 yıl 3840 gün ile 01.10.2016'da emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
%40-59 arası 3. dereceden hakederseniz:
18 yıl 4080 gün ile 01.10.2017'de emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Engelli olarak değil, malullugu haketmeme rağmen işe girdiğimde malul sayıldığım için yaşlılık aylığına hak kazandım.

Dilekcemi verdim. Kurumdan vergi indirimine de hakkınız var dendi. Bende istemiyorum diyerek sadece yaşlılık aylığı ile emekli olmaya başvurdum. Fakat sonra acaba vergi indirimi raporu da alsamiydim ne gibi faydaları olacak diye düşündüm. Maddi açıdan vergi indirimi belgesinin katkısı nedir?

Çalışıyorken derecenize göre çok ufak miktarlarda artış sağlar, ancak emekli olduktan sonra bir faydası olmaz. Sadece emekli olurken yukarıdaki söylediğim şartlarda emekli olacak kişilerin alması şart.

Teşekkürler. Benim o zaman almama gerek yok

Üst Alt