Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirim belgesi nasıl alınabilir?

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
15
Bu konuyu daha önce de açmıştım ama doğru düzgün bilgi alamadığım için tekrar açmak zorunda kaldım.

2006 yılında ilk işe girişim var. 2013 yılında 2. dereceden, süresiz vergi indirim hakkı kazanmıştım. Halen aktif olarak özel sektörde çalışıyorum. Emeklilik başvurusu için SGK'ya gittim. SGK benden ilk olarak vergi indirim belgesi almamı istedi. İyi de ben zaten vergi indirim hakkını 2013 yılında kazanmıştım. Şimdi ben emeklilik için vergi indirim belgesini tam olarak nasıl alacağım? Vergi dairesine gidip yeniden mi başvuracağım? Yoksa bahsedilen vergi indirim belgesi vergi dairesinden sayfa şeklinde mi verecekler? Bu işin içinden çıkamadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

merhaba çalıştığınız firmanın muhasebe yada insan kaynaklarından alabilirsiniz olmadı başvuru yaptığınız vergi dairesinden de alabilirisiniz

İşyerinden almak zor, şirketin muhasebesi Eskişehir'de ve ben İstanbul'dayım. Yani vergi dairesine gidip hallediliyor mu? Sorun bu değil de, SGK'nın istediğini yerine getirmektir.

öyle bişi yok olmazsa dilekçe vereceksin devletin arşivi var bisekilde gelir ankaradan sen içini ferah tut

@Batax, dostum fax ile yolluyabilir merkez İstanbul'a ama SGK orijinalini ister sizi zora koşmak için en iyisi gidin maliyeye isteyin size e-imzali bir çıktı versin sizin vergi indiriminiz süresiz olduğu için tekrardan vergi indirimi için maliyeye müracaat etmenize gerek yok aklınızda bulunsun

Cevap için teşekkür ederim, içim rahatladı en azından. Son olarak bir şey daha soracağım. Biraz saçma gelebilir, diyelim 2013 yılında zaten süresiz vergi indirim hakkı kazanmıştım. Emeklilik başvurusu esnasında süresiz vergi indirim hakkı süreliye dönüşür mü? Yeni rapor almadıkça böyle bir şey olabilir mi? Bazen emekli olanlara okuyorum da, hep vergi indirim hakkı süreli olanlar oluyor.

@Batax, süresiz vergi indirimi ne süreliye döner nede kontrol tarihi verir sgk siz gerekli çalışma yılını ve istenen primi doldurduysanız sıkıntı yok emekli olursunuz

Üst Alt