Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirimi almalı mıyım?

likes76

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben 2012de yüzde 45 oranında rapor aldım çalışabilirdi vergi indirimi yoktu 2016da yüzde 80 fakat çalışamaz vergi indirimi almam gerekiyormu birde 702 günüm var550günde askerlik 550günüm eksik çalışamaz raporum var dışarıdan ödeyebilirmiyim cevaplarsanız sevinirim

İlk sigorta başlangıç tarihiniz nedir?

likes76

Evet, ssk (4a) statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeniz şart.

Sayın oturan boğa isteğe bağlı değil normal sizin dediğiniz gibi çalışan sigortası yaptırabilirim değilmi birde vergi indirimi için şart indirim ne kadar alabilirim cevaplarsanız

Eğer 4a statüsünden sigortalı olarak çalışansanız,
Vergi indirimi almanız gerekir.

Eğer kendi nam ve hesabınıza bağkurlu olarak çalışıyorsanız,vergi indirimi şartı yok.
Son yatan 1261 gün bağkurdan yattıysa kuruma emeklilik için başvuracaksınız ve rapor almak için hastaneye sevk edileceksiniz.

Toplam askerlikle beraber 1252gün bağkura hiç yatırmadım sgkya yatjrabilirmiyim normal çalışan gibi vergi indirimi alarak

SGK ya dışardan prim yatıramazsınız.
Ancak bir işe girip çalışmanız gerekir.

Yalnız benim rapor80 çalışamaz şeklinde bir yerde çalışabilirmiyim

İşte orda sıkıntı çıkabilir,
Çalışıpta prim gününüzü tamamlayamazsanız
3,5 isteğe bağlı yatırıp bağkurlu olarak emekli müracaatı yapmanız gerekir.

likes76

Evet, sağlığınızı zora sokmayacak işlerde çalışabilirsiniz.

%80 raporum var. Emeklilik için ne yapabilirim?

İyi günler ben yeni rapor çıkardım %80çalışamaz malüliyet şartlarım uygun sadece günüm eksik malülen emekli olurken vergi indirimi almammı lazım kalan günümü nasıl ödeyebilirim isteğe bağlımı tarım sigortasımı yoksa birinin yanında çalışarakmı fakat çalışamaz raporum birinin yanında çalışabilirsem devlet ssk primimi karşılıyormu cevaplarsanız sevinirim

likes76

isteğe bağlı ödeyip,malülen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Üst Alt