Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirimine ne zaman başvurmamız gerekiyor?

bakemono77

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli vergi indirimine başvurmak için emekli olacağımız yılı mı beklememiz gerekiyor acaba ? mesela benim 7 yılım var şimdi başvursam önemi olur mu ?

Vergi indirimi için beklemeniz gerekmiyor.
Aksine hemen başvurmanız daha iyi.

bakemono77

Bugünün işini yarına bırakmamamak iyidir. Ama aslında emeklilik zamanı gelemeden bir gün önce vergi indirim hakkı elde etmekle ilk sigortalı olunan gün vergi indirim hakkı elde etmek arasında hiç bir fark yok. Emeklilik zamanı gelmeden vergi indirim hakkını elde edin de, ne zaman olursa olsun

BuTcHeR Vergi indirimi onaylama yüzdesi kaçtır acaba...Ben çok eskiden heyete girmiştim yüzde 30 vermişlerdi engelli raporum yüzzde 50

Eğer verilen oranlar cetvele uygunsa,ve herhangi bir evrak eksikliği yoksa aynen onaylanır.

OturanBoğa

Merhabalar,

Ben 2012 haziran ayında %48 işitme engeli, 2 yıl süreli rapor almıstım. 2014 yılında sürem dolunca tekrar başvuru yaparak %50 2 yıl süreli rapor aldım ve bu rapor ile vergi indirimine başvurdum. Onaylandı fakat süresi ne kadar onu bilmiyorum ve ayrıca nasıl öğreneceğimi söyleyebilir misiniz?

Raporun süresi dolduğunda tekrar hastanede başvuruda bulundum ve sürekli rapor aldım. Tekrar yeni rapor ile vergi indirimine başvurmam gerekiyor mu? Artık bidaha raporumu yenilemeyeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Gelen vergi indirimi yazısında,şu tarihe kadar faydalanabilir diye bir ibare yoksa süreklidir.

Aşağıdaki gibi yazı yazmışlar;

.. rapor aslının ücretliye tebliğ edilerek, başkanlığımıza başvuru tarihi olan 02\12\2014 tarihinden itibaren 3. derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekmektedir.

ve %48 ile onaylanmış.

Bir de şuan aldığım rapor %52, ayrıca emekli olmak için kaç gün prim olması gerekiyor?

Arkadaşlar merhaba.

Ben Chron hastasıyım ve 2016 yılı Nisan ayında almış olduğum %50 raporumla emekli oldum.
Emeklilikte hastalığın türü aranmıyor.Eğer kronik ve sürekli bir rahatsızlığınız varsa,heyet doktorlarına mutlaka bu zamana kadar yapılmış ve elinizde olan tetkikleri mutlaka gösteriniz. Size puanlar bunlar sayesinde veriliyor.

Birde şunu hatırlatayım,şu an engelli olarak kurumsal bir firmada engelli sınıfında satın alma bölümünde sorumlu olarak çalışıyorum.Vergi indirimi şu ana kadar hiç bir işime yaramadı.Herkes sanıyorki para alacağım.Böyle bir şey yok size ödenen sigorta priminde indirim oluyor yani şirketin işine yarıyor.Tekrar söylüyorum size ödenen herhangi bir para yok.

Araç alımında ötv muafiyetine gelince kesinlikle ve kesinlikle,aile yakını olmak üzere %90 üzeri olması gerekir.Kendiniz iseniz ortopedik özürlü olmanız gerekir bununda yüzdesi ne olursa olsun alabiliyorsunuz.Benim arkadaşım %9 ortopedik raporuyla ayağında platin olduğundan jip aldı.Tabiki bu konuda ortopedik özürlülüğün kriterleride var.

Ben bu bilgileri kulaktan dolma bilgiler olarak değil bizzat yaşadığım ve kendim uğraşarak edindiğim kesin bilgilerdir.Bu konular hakkında internet üzerinden veya başkalarına sorarak bilgi sahibi olmanız çok zor.Ben almış olduğum 0 km. SEAT LEON'umu yararlanamadığım için sözleşmeyi iptal etmek zorunda kaldım.Kesin bilgilere ulaşamadım en sonunda vergi dairesine giderek kendim görüştüm.İç hastalıklarına verilen raporla kesinlikle ÖTV indirimden yararlanamıyorsunuz.Almanızı bende çok isterim,eğer ben size istediğiniz evrağı yazarsam hakkımda soruşturma açılır dedi bana müdür.İşte böyle arkadaşlar umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.

Emeklilik şartları için size bir link yazıyorum,umarım herşey gönlünüzce olur.
http://www.sskemekli.com/wp-content/uploads/2013/05/SSK-ozurlulerin-Emeklilik-sartlari.fw_.png

lütfen yardım edin nasıl emekli olurum

Herkese merhaba,

yüzde 50 engelli raporum var.3322 primim var.İlk tecil tarihim de 17.09.2004 bu şartlarda nasıl emekli olabilirim?Nerelere başvurmam gerekir ?

Vergi indiriminden emekli olmak için şartlar nelerdir ?

Vergi indirimi emeklilik için çalışıyor olman gerek çalışıyormusun

Merhaba, vergi indirimin var mı yazmamışsın, var sa 20 yıl 4400 pirim günü ile emekli olursun, vergi indirimin yoksa da biran önce müracaat et.

BuTcHeR

Selamlar. vergi indirim aldık diyelim ,işte bu belli olur mu? yani yüzde 40 raporu aldım ama vergi indirim olarak göstermeme gerek var mı? yada göstetrdim diyelim psikolojik bir hastalıktan yüzde 40 vergi indirimi aldıgımız belli olur mu? zaten işe girip çıkıyoruz hiç çalışamayız oyle olursa

Vergi indirimini işyerinizden habersiz alamazsınız.

sigorta başlangıcınız ve prim gününüz uygunsa çalısansanız vergi dairesinden sevk yazısını alıp hastaneye başvurun.Heyete hastalığınıza uygun bölümleri bildirin muayne sonucu alacagınız %lik oran tutarsa (en az%40)olması kaydıyla emekli olabilirsiniz.

Üst Alt