Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indiriminin önemi var mı?

Bu sizin hangi statüden emekli olacağınıza ve sigorta başlangıç tarihinize göre değişir.
Gerekli bilgiyi yazarsanız net cevap alabilirsiniz.

giriş tarihim 01.09.2004 ssk lıyım ortapedi çiftkalça protezi ortapedi 19+19 verdi ama dahiliye ve fizik tedavinin ne verdiğini bilmiyorum raporu daha vermediler ama topalmda %48 olduğunu biliyorum öğrendim

ufukalp bey 2380 günüm var 01.09.2004 girişim ssk lıyım ortapedi çiftkalça protezi ortapedi 19+19 verdi ama dahiliye ve fizik tedavinin ne verdiğini bilmiyorum raporu daha vermediler ama topalmda %48 olduğunu biliyorum öğrendim vergi indirmine başvurmalımıyım yada emeklilik primim doluncamı başvurmam gerekiyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

cumhurdursun Şayet %48 vergi indirimi alırsanız,20 yıl hizmet süresi ve 4400 gün prim şartı ile erken emekli olabilirsiniz.Ayrıca 3. derece vergi indiriminden doğacak avantajla,maaşınıza bir miktarda katkı sağlamış olursunuz.Öte yandan engelli kimliği çıkartarak,engellilere sağlanan indirim ve ulaşım gibi durumlardan faydalanabilirsiniz.

Evet biliyorum başgedikli kardeş ama vergi indiriminde oran düşme olabiliyormus vergi indirmi almadan emeklilik hakkına sahip olamıyormuyuz

KARDEŞ VERGİ İNDİRMİ İÇİN BAŞVURUNCA HASTANEDEN ALDIĞIMIZ RAPORUN GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDERMİ YOKSA BİR HÜKMÜ KALMAZMI

Ssklı olduğunuz için,erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız gerekmekte.

vergi indiriminde oranda düşme yetkisi olmadığı halde neden düşme oluyor anlamış değilim ali tezel in yazısında mahkemeye başvurduğunuzda oranda düşme olmuyormur diye açıklama yapmış

cumhurdursun,
Vergi indirim hakkı almadan erken emekli olamazsınız. Vergi indirim hakkı için müracaatınızı yapın ve bekleyin onaylanır ve 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz emeklilik şartlarını yerine getirip emekli olursunuz.
Onaylanmaz ise itiraz edersiniz sonu mahkemeye kadar gider

cumhurdursun bu konuda yargı kararları mevcut.Oranı düşürülüp,mahkemeye veren şahıslar kazanmaktalar.Maliye sağlık kuruluda zaten eskisi gibi oranlarda oynama yapamıyor.Şayet dosyanda hastalıklara ait,epikriz,röntgen,görüntüleme,tahlil ve bulgular tamsa ve verilen oranlar sakatlık oran cetvelindeki karşılıklara denk geliyorsa,Maliye sağlık kurulu vergi indirimini onaylayacaktır.

Varsayım diyelim vergi indiriminde oran düştü hastaneden aldığım engelli raporunun hükmü devam ediyormu kullanabilirmiyim gene

cumhurdursun

kardeş bu olaylar benim başımdan geçti s2007 yılında vergi indirimi basvurdum hastane %60 oran verdi fakat maliye ise bu oranı % 15 düşürdü velhasıl raporu kullanırsın maliye raporu düşürmüyor sadece ön yazı ile belirlediği uyduruk bir kağıt parçasına %15 düşürüldü gibi bir yazı yazıyor orjinal rapor ile istediğin herşeyi yaparsın ben yapıyorum :)
2014 tekrar başvurdum indirim için %45 aldım ve maliyede aynen onayladı eskiden çok kötüydü mantıksız beyinsizce düşürmeler yapıyorlardı sonuç olarak moral bozma düşersede bir şekilde mutlaka alırsın

Marto1 kardeş 2014 yılında tekrar hastanede heyete girdinmi yoksa 2007 de aldığın raporu tekrar mı gönderdin vergi indirimi, için

Başgedikli
Vergi dairesine başvuru yaparken sadece rapou teslim ediyoruz. Maliye Bakanlığına gittiğinde onlar tetkik, görüntüleme vs.. nerden görüyorlar?

OZELES Raporu aldığın hastanedeki dosyanda olsun hepsi.Yani orada sana verilen oranların desteği rapor,epikriz,ilaç kullanımı vs hepsi bulunsun dosyanda.Hastanenin sana verdiği raporda bir muamma,eksiklik kalmasın.

Başgedikli Tamam onlar var da, vergi dairesine vermedim, istemediler de..Başvuru evreklarıyla beraber sadece raporun kendisini verdim.

Sen yapman gerekeni yapmışsın Özer kardeşim.Artık bundan sonra süreci bekleyeceksin.Hayırlısı ile kısa sürede sonuçlanır İnşaallah.

Ufukalp

giriş tarihim 01.09.2004 ssk lıyım ortapedi çiftkalça protezi ortapedi 19+19 verdi ama dahiliye ve fizik tedavinin ne verdiğini bilmiyorum raporu daha vermediler ama topalmda %48 olduğunu biliyorum öğrendim

cumhurdursun
2008 öncesi sigorta başlangıcı olan 4A lıların erken emekliliği ancak vergi indirimi ile mümkündür.
Vergi indirimi onaylanmazsa da diğer tüm işler için raporunuzun geçerliliği devam eder, maliyenin düşürmesinin vergi indirimi dışında bir fonksiyonu yoktur.

cumhurdursun

kardeş bu olaylar benim başımdan geçti s2007 yılında vergi indirimi basvurdum hastane %60 oran verdi fakat maliye ise bu oranı % 15 düşürdü velhasıl raporu kullanırsın maliye raporu düşürmüyor sadece ön yazı ile belirlediği uyduruk bir kağıt parçasına %15 düşürüldü gibi bir yazı yazıyor orjinal rapor ile istediğin herşeyi yaparsın ben yapıyorum :)
2014 tekrar başvurdum indirim için %45 aldım ve maliyede aynen onayladı eskiden çok kötüydü mantıksız beyinsizce düşürmeler yapıyorlardı sonuç olarak moral bozma düşersede bir şekilde mutlaka alırsın
Marto1 kardeş 2014 yılında tekrar hastanede heyete girdinmi yoksa 2007 de aldığın raporu tekrar mı gönderdin vergi indirimi, için

cumhurdursun

malesef 2014 tekrar yeni rapor için heyete girdim eski raporlar maliye tarafından kabul görmüyor

Sn. Ufuk bey; 2002 yılında 657 sayılı devlet memurluğunda 4/A lı olarak göreve başlayan engellilerde aynı şekilde vergi indirimi almak zorunda mı

claer
657 ye tabi devlet memurları 4A lı olmaz.
Daha açık yazar mısınız?
4C statüsünde devlet memuru iseniz girişiniz kaç olursa olsun erken emeklilik için vergi indirimi şartı yoktur.

Ufukalp
Ben de 657'ye tabi 4/c'liyim, 2006 Aralık ayınca başladım. 2015 eylül ayında vergi indirimi aldım, %42 raporum var. Bu durumda 18 yılda mı, 20 yılda mı emekli olacağımdan emin olamıyorum. Bilgilendirebilir misiniz lütfen?

Ufukalp y vergi indirimini aldığımız zaman bunu sürekli kullanabilecekmiyiz yada iş değiştirdiğimiz zaman yeniden vergi indrimine başvurumu yapmamız lazım

@hamburger
Yukarıda da yazdım, devlet memurlarının erken emekliliğinde vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur.
Sizin erken emekliliğiniz 2008 öncesi memuriyet başlangıcınız olduğundan 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden olacaktır.
Rapor oranınız göz önüne alındığında 6480 günle (18 yıl) erken emekli olabileceğiniz görülmektedir.

[FONT=verdana]a) %50 ila %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]

[FONT=verdana]b) %40 ila %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

[/FONT]
@cumhurdursun
Vergi indirimi engel durumuna göre süreli ya da sürekli olabilmektedir.
Vergi indiriminizde her hangi bir süre kısıtlaması yoksa bunu ömür boyu kullanabilirsiniz.
İş değiştiğinizde sadece işyerinden alacağınız orada çalıştığınızı gösterir bir belge ile vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvuracaksınız. Onlar mevcut vergi indiriminizi yeni işvereninize bir yazıyla tebliğ edecekler.
Aynı vergi indirimi ile de erken emekli olabileceksiniz.

Ufukalp bey öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. evet 2002 yılında engelli statüsünde 657 devlet memuru oldum, yani 4/c liyim, Yanlış mı hatırlıyorum ama emin de değilim SSK, Emekli sandığı ayrı iken yani SGK tek çatı altında birleşmeden önce Devlet memurları 4/a lı diye anılıyordu birleştikten sonra 4/c oldu diye biliyorum belkide ben karıştırıyorum, her neyse benim bu soruyu sormamda ki maksat engelli emekliliğinde 2008 öncesi ve 2008 sonrası diye internet de bazı yazılar da vergi indirimi alamayan erken emekli olamaz diyordu bende vergi indirimi almak için yeniden rapor çıkarttım ve %47 aldım haliyle Vergi dairesi oradan da Ankara sonuç%37 ile geri geldi, itiraz edeceğim ama tekrar O sıkıntılı süreçleri psikolojik eziyetleri yaşamak da istemiyorum dava mı açmalıyım yoksa İl Sağlık Müdürlüğüne İtirazda mı bulunmalıyım onuda bilmiyorum ama dediğiniz gibiyse de hiç boşu boşuna kendimi yıprat mayayım diyorum İnşallah dediğiniz gibidir.

hamburger

2006 yılında memuriyete engelli statüsünde başlamışsanız, 5400 hizmet günü ile emekli olacaksınız ve emeklilik zamanı sizden yeni rapor istenmeyecek.

Memur olduktan sonra engelli olmuşsanız, o zaman bugün alacağınız rapor da vergi indirimi de emekliliğinizi etkilemez. Emeklilik zamanını geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerekecek.

OturanBoğa

Göreve engelli statüsünde başlamadım, raporu sonradan aldım. Siz ve Ufukalp "vergi indiriminin fonksiyonu yok" diyorsunuz ama ben maaşımda vergi indiriminden yararlanıyorum.

Bir de emeklilik zamanı geldiğinde sevk ile hastaneye gidip bir daha rapor işiyle uğraşmak olmasaydı iyiydi bizim için. Neyse, hayırlısı.

Üst Alt