Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için verilen rapor araç alımında da kullanılabilir mi?

Ayva

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ötv'siz araç muafiyetinden yararlanmak için illa engelli raporu almak mı gerekli ? yoksa maluliyet işlemlerim sırasında almış olduğum güncel iki tane raporum var.maluliyet işlemlerim sırasında farklı hastanelerin ortapedi bölümünden almış olduğum D dilimi raporundaki oran ve raporda yazan ibareler geçerli olur mu?raporuma verilen oranı tam hatırlamıyorum ama ayak bileği kısıtlılığı mevcut ibaresi,hareket fonksıyon kaybı gıbı ıbareler mevcuttu.birde verilen rapor süresiz bir rapordu.konuyla ilgili bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.

Maluliyet değerlendirmesi içeren raporlar farklıdır.
Sizin, tanı ve kısıtın açıkça yazdığı, özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli ve üzerinde oran bulunan engelliler için sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor. Ayrıca otomatok vites ya da tertibat kodlarının işli olduğu engelli B ehliyetiniz de olmalı.

OturanBoğa
yaklasık 15 gundur aratıştırdım ,sizinde bir görüşünüzü alayım istedimdi.

Oran yüzde 90 ve üzeri olursa yada h sinifi(b arkada kodlamalar) varsa alabilirsiniz. Sorun olmaz Ayva

cevabınız ıcın tesekkurler ama ben anlamadım maalesef anlattığınızı @hocaoglu21
ben forumda okuduklarımdan ortapedik rahatsızlıklarda rapor oranının %90 olması gerekmediğini,%1 raporla dahi ötv siz araç ile alınabileceğini defalarca okudum.eğer rahatsızlık sol ayaka ise otomatık vitesli araç alır ve H sınıfı ehlıyet alması gerektiği ibareleri yazıyor forumda.bunları biliyorum.ben ise farklı bişi sordum.malulıyet raporuyla engelli raporu farklı seyler mı .illa ben bundan faydalanmak ıcın engellı raporu mu almam gerekıyor gıbı .

@Ufukalp cevabınız için cok tesekkur ederım.konu anlaşılmıştır yani malulıyet raporu farklı sey, ötvsiz araç almak için gereken engelli sağlık kurulu raporu farklı şey diyorsunuz.yeniden hastaneye gidip bahsettiğiniz raporu almak gerekecek.alırkende bazı kodların rapor uzerınde olması vs gerekıyor şeklinde anladım.problem giderildi sayenızde .herkese tekrar tesekkurler.

Ayva
Evet rapor farkı kısmını doğru anlamışsınız. Alt ya da üst ekstremitede kısıtlıkta rapor oranının fark etmeyeceğini, önemli olanın otomatik vites / özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olduğunu da doğru biliyorsunuz.
Tek hatalı bilgi şu: tertibat ve kısıtlama kodları bu rapor üzerinde olmayacak. O kodlar ehliyet için sürücü olur raporunda olacak.

Ufukalp ben gene rahatsiz ediyorum ama aklima gelmisken sorayim istedim.calistigim kurum maluliyet islemlerim icin önce istanbuldaki hakem hastanesine sevk etti.sonra sgk da baska bir ildeki hakem hastaneye sevk edilmemi istedi bende ben ikincisinde ankarayi istedimdi.ikisinde de ayni raporu almistim.şuan memleketteyim,emekliligin tadini cikartmaya calisacagim.borclarimi ödedim, bi arac alayim diyorum nasip olursa,baya heyecanliyim:) ,acaba ötv indirimli arac almak icin maluliyet icin gittigim hastanelere mi gitsem ,istedigim hastaneden bunlari alabilir miyim?,giderken de bana verdikleri raporu yanimda gotureyim diyorum hem daha kolay olur ugrastirmazlar gibi geliyor bana.ayrica oradaki doktorlar tam bir beyfendiydi cok ilgilendiler cok kibardilar gazilere karsi.

@Ayva
Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun. Siz değerli gazilerimize milletçe çok şey borçluyuz. Elbette kibar ve saygılı olacaklardır. Tabi arada kendini milletten üstün gören, kendini bir halt sananlar da oluyorsa da onlar muhatabımız olamayacak kadar zavallılar.

Evet ötv muafiyeti için engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili olmöası şartıyla istediğiniz hastaneden alabilirsiniz.

Tabi ki size alt ekstremitede hareket kısıtlığı gibi bir tanı koymuş, sizin durumunuzu bilen ve beyefendi ve anlayışlı doktorlarla muhatap olacağınız aynı hastaneye başvurmanız daha iyi olur.

Raporda ortopedi kısmında tanı açık şekilde yazsın. Otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olsun.
Bol şanslar.

Ufukalp cok tesekkur ederim guzel ve icten duygulariniz icin,cok duygulandim.Alah razi olsun.

Üst Alt