Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için yarıda kalan askerliğimin askerlik borçlanması hakkında

acros

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Askerlik görevinden önce sigorta girişim mevcuttur.

Askerlik görevine başladıktan 8 ay sonra , askeriyede yaşadığım problemlerden dolayı çeşitli asker hastanelerinde yatarak uzun süreler sonra (yaklaşık 2 yıl) psikiyatri raporu verilerek askerliğe elverişliği değildir raporuyla askerliğim sonlandı.

Yıllarca özel sektörde maaşlı olarak çalıştım. Prim ödeme gün sayım doldu olarak yanlış bilgim olduğundan yaklaşık 2 yıldır yaşı beklemekteyim ve son 2 yıldır da çalışmıyorum. Sgk ya emeklilik dilekçesi verdiğimde 120 gün prim ödeme gün eksiğim olduğunu ; Askerlik şubesine başvurarak 120 gün için askerlik borçlanması yaparak emekli olabileceğim söylendi.

Askerliğe elverişli değildir diye sonlanan askerliğim için SGK askerlik borçlanmasından faydalanabilirmiyim ?

Teşekkürler.

acros
Çok bilgim yok konu hakkında ve size yanlış bilgi aksettirmek istemiyorum. Tamamen mantık çerçevesinde askerlik yapmış olduğunuz 8 ayı ödiye bilceğinizi düşünüyorum.

Teşekkürler,

Umarım daha net bilgi verebilecek bir arkadaş çıkar.

sgk askerlik borclanma birimini mutlaka ara sor icin rahat etsin inşallah başına gelen arkadaş vardır yararlanırsın ben yaptıgın dönemi kaideye alırlar diye düşünüyom mantık olarak

sorunum çözüldü . ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

acros

Acaba, nasıl çözüldüğü konusunda da kısa bir bilgi aktarabilir misiniz? Takip edenler açısından fevkalade yararlı olur.

Sayın Hakan Özgül;

Askerlik şubesine emeklilik borçlanması dilekçesi verdim . Anladığım kadarı ile (yaklaşık / tahminen) hava değişim süreleri hariç yaptığım askerlik günleri + hastanede yattığım sürelerde askerlikten sayılmış.

Toplamda maksimum 550 gün olması gereken askerlik süresi 590 gün askerlik yapmıştır diye bana bir belge verildi. Verilen Belgeyi de SGK onayladı. Eksik prim gün sayım olan 120 günü 1 ay içerisinde bankaya yatırmam gerektiğine dair SGK ' dan resmi bir yazı geldi. Bankaya yaptığım ödeme makbuzu ile emeklilik işlemlerim başladı.

Üst Alt