Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için yaşı beklerken işten çıkış yapabilir miyim?

ali_ank

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
6
Merhaba,

01.05.2006 sigorta girişim var ve %67 raporum var vergi indirimini aldım kafama takılına bir şey var özel bir kurumda 8 yıldır çalışıyorum toplam sigorta sürem 3600 gün kendi kurumumda 10 yılı tamamladıktan sonra yaşımı beklemek üzere emekli olarak ayrılabilirmiyim böyle bir imkan var mı ?

Ayrıca 4 bin prim günü ve 17 yıllık iş süresi sonunda emekliliği kazanacağımı biliyorum . Tek sormak istediğim 4 bin günden sonra kurumdan ayrılabiliyormuyum emekli statüsünde saygılarımla

Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim ,

4bin gunden sonra calismadan 17 yilin dolmasini bekleyebilirsiniz iki sarti tasimadan emekli olamazsiniz yani 4bin gun ve 17 yil ama 4bin gunu tamamlamaniz sart ondan sonra calismadan 17yilin dolmasini bekliyeceksiniz

kurumdan emekli statüsünde ayrılabiliyorum değil mi sonuçta 4 bin günü aynı kurumda geçirmiş oluyorum maaş almak için sigorta süremin dolmasını bekleyeceğimi biliyorum sadece kurumdan ayrılıp aynı kurumda emekli statüsünde olmak istiyorum

prim süresinin dolması emeklilik hakkı kazandırmaz bunun yanında 17 yılınızıda doldurmanız gerekiyor ondan sonra sgk emeklilik icin basvuru yapıp ertesi gün işvereniniz sgdp primi le işle giriş yapar.

ali_ank
Hayır.
Hem süre hem de prim şartlarını tamamlayıp tahsis talebinde bulunmadan emekli statüsü kazanıp emekli çalışan olamazsınız.

Peki bir şey daha sormak istiyorum 12 yıl sonunda işden ayrıldım kendi isteğimle başka bir yerde çalışmayarak emeklilik süremin gelmesini bekledim aynı kurumdan emekli olabilirmiyim Ufukalp

Derdim emekli maaşı almak değil süreci tamamlayınca maaş alacağımı biliyorum syg.

Kendi isteginizle ayrildiginizda zaten o kurumla iliskiniz kalmaycaktir yani siz emekli oldugunuzda o kurum sizi baglamaz

Ben özel bir bankada çalışıyorum tek isteğim bankamın sağladığı avantajlarla emekli olabilmek . 12 yılın sonunda tekrar işe girmeyi düşünmüyorum kalan süremi bekleyerek geçirmek istiyorum beklememin sonunda aynı bankanın verdiği avantajlarla emekli olmak istiyorum .Tek derdim bu böyle bir imkan var mı cevap için teşekkürler . Ufukalp

[FONT=sans-serif]Kendi isteginizle ayrildiginizda zaten o kurumla iliskiniz kalmaycaktir [/FONT] işten ayrıldığınızda zaten eğer hakediyorsanız tüm haklarınızı banka ödeyecek calıstınıgınız yer ile hic bir bagınız kalmayacak

Merhaba %67 raporum var, vergi indiriminden faydalanıyorum. ilk işe giriş tarihim 2006 şuana kadar 4000 gün prim günüm dolmak üzere, maaşım ilk işe giriş tarihimden beri düzenli olarak asgari ücretin 2 katı olarak yattı, Şuan 5000 tl brüt ücret ile çalışıyorum sormak istediğim soruya gelince işden ayrılırsam 6 sene sonra alacağım emekli maaşını olumsuz etkiler mi ?
İkinci sorum ise emekli maaşları çok düşük gözüküyor şuana kadar 240 bin sgk kazancı var şuan emekli olmak için işi bıraksam ortalama ne kadar maaş alırım , Teşekkürler

Yardım rica ediyorum

Üst Alt