Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için yeniden muayene olacak mıyım?

mka41

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
1
mrb. arkadaşlar 2 ay önce %52 oranında engelli raporu aldım. emeklilik için tekrar mı muayene olacağım ?

Tekrar merhabalar Özkan. :) Sigorta başlangıç yılını da belirtirsen daha iyi olur. Çünkü başlangıcının 2009 olduğunu söylediğin için ben gerekli olduğunu söyledim. :)

evet sigorta baslangıcımın 2009 oldugunu belirtmiş olduk bu sayede :)

İlk sigortalılıkları 1 ekim 2008'den sonra olanlar emeklililk zamanları geldiğinde yeniden rapor almak zorundalar.

nasıl olur ya bu çok kötü prosüdür :s vergi indirimi yeterli sanıyordum

bende 2008 sonrasında başladım vergi indiriminden yararlanıyorum erken emeklilik hakkını kazandım zaten tekrar ne sağlık raporundan bahsediyosunuz anlamış deilim.

emeklilik için yeniden rapor almak bana pek inandırıcı gelmiyor iyi bir araştırmak gerek.

1 ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanların emeklilikleri ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Yukardıda dediğim gibi, emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak zorundasınız.

5510 sayılı yasanın yürürlüğe girmiş olduğu tarih itibari (01.11.2008 tarihi ve sonrası)ile işe başlayanlar vergi indirim hakkı alsa bile gün ve prim şartlarını yerine getirdikten sonra tekrar rapor almaları için yetkili hastaneye sevk edilecekler % 40 ve üzeri rapor alan birey emekli olacaktır.

bu çok kötü ve acımasızca bir uygulama oldugu kadarda haksızlık sayılır. benim sigorta girişim 01.07.2009 tarihinde başladı aradaki fark 8 ay sadece. emeklilik zamanımız gelince saglık durumumuz eskisinden daha mı iyi olacak sanki bidaha saglık raporu istiyorlar.

Askerlik yaptın mı ?
yaptı isen hangi tarih aralığında yaptın..

askerden muaf oldum 6 ay önce 2 ay öncede engelli raporu mu aldım.

neden sordunuz ?

Resimden durumun iyi gözüküyor kardeşim tabi yinede bilemeyiz ? eğer onunda önünü geçici bir maddeyle kapatmadılarsa çünki kanunu okumadım askerlik silüs tarihi siğorta başlangıcı olarak kabul ediliyor o zaman bu sıkıntıya girmezdin ,
Durumunla ilğili yorumumda bende engelliyim mesela cmt var ama 20'li yaşlardaydım tabi sporda yapıyorum durumun iyiydi ve askerlik yaptım güney doğuda jandarma olarak istesem yapmazdım hatta bir arkadaşım vardı ayağı bariz sakattı polio vardı ama yapıyordu bir diğer arkadaş gözleri az görüyordu heyette çürüğe ayırmamaları için kavga ettiğini anlatmıştı ne günlerdi be iyikide askerlik yapmışım onca zorluğa rağmen.

henüz 23 yaşındayım zaten sigorta girişimde 18 yaşındayken oldu.. askerlik yapmış olsaydım böyle bi sorun olmucak mıydı yani ?

herkez öyle sanıyor vergi indirimim var istemezler diyorlar yada başbakanlık kartım var dokunamazlar diyorlar arkadaşlar dalgamı geçiyorsunuz başbakanlık kartının bir görevi vardır vergi indirimin de bir görevi vardır o görev dışında bunları araya katamazsınız. bu kart tc kimlik kartı değilki her muaneyede her sosyal haklarında başvuru yaptığınızda araya sokuyorsunuz. belli bir tarih var o tarihten sonrası rapor yenilemek zorundasınız. hatta yenilendiğinizde %40 ın altında olursanız emeklilği unutun....

gerçekten kötü bir uygulama çünkü bi engelimiz var ki o raporu aldık, emeklilik zamanımız gelince durumumuz eskisinden daha mı iyi olucak sanki bir daha rapor istiyorlar. yazıkları olsunnn

olabilir kardeşim. sen ben devlet bilemezki bunu. bunu sadece Allah c.c. bilir. belki düzelirsin belki iyi olursun. yada Allah c.c. korusun belki daha kötü olursun. herşey olabilir devlette zaten bu imkanın üstünde durarak böyle bir uygulama yapıyor. ki artık engelli raporu alımında doktorlar ilk etapta sürekli rapor vermiyor. 1 yıl 2 yıl 3 yıl süre içersinde geçici rapor veriyor ve bu gecici rapor ile en genc üçüncü muayenede süreklilik raporu alabiliyorsun. ilk etapta artık süreklide vermiyorlar. kayserideki o vahşet doktorlar yakınlarına verdikleri sahte %90 raporlar ( yakınları sağlıklı olduğu halde engelli raporu verdiler) oldan sonra zaten denetim sıkıştırıldı. doktorlar tırstı artık öyle kafalarına göre veremiyorlar rapor...

mka41,
Askerlik yaptın mı diye sordum velev ki askerlik yapmış olsaydın askerlik borçlanması yaparak ilk işe giriş tarihini geri çekerdin ve önceki kanuna tabi olurdun. 5510 sayılı kanun yeniden rapor alacaksın diyor yapacak bir şey yok..

Dogrumu anladim sigorta baslangici 2008 oncesi olanlarden tekrar rapor istemezler benim mesela 1995 sskdan emekli olabilir yazisi aldim benden tekrarda rapor istemezermi

Hayır askerlikle şöyle alakası var askerliğin 1 ekim 2008 den önce olsaydı ve yapsaydın ki yapmamışsın bu sıkıntıyı yaşamazdın ,
sigorta girişim zaten 18 yaşımda yapıldı diyorsun 23 yaşında olduğuna göre 91 doğumlusun +18 yaşında sigortan başlamış olsa desek girişin yine 2009 olur zannedersem bu kanun tam sizleri kapsayan bi kanun hiçbir türlü olmazmış senin işin kardeşim mecbur heyete girecen ama korkma gerçekten rapor oranın yüksek bile çıkabiliyor o kurulda ama olumsuz yorumlarda bi dünya var tabi herşey nasip olacağın önüne alem'i cihan geçse olacak yine olur.

bahtsız bedevi gibiyim

bu kanun beni kapsamayabilirdi şu şekilde, sigorta girişim 17 yaşında olup 18 yaşından sonra çalışma süresi hesaplanırdı ve bende böylelikle tekrar muayene olmayıp vergi indirimimden erken emeklilikten faydalanabilirdim zamanı gelince.

Üst Alt