Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için yeterli oran verilmedi! Ne yapmalıyım?

aynadaki100

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,
Ben yaklaşık 18 seneden beri bipolar bozukluk,şizofrenik bozukluk depresyon gibi hastalıklarla mücadele ediyorum .Geçen sene Aralık ayında vergi indiriminden faydalanmak için kurula girdim.Kurul bipolar bozukluk teşhisiyle 1 yıl geçerli % 45 oranlı rapor verdi.Bu sene bu sefer emekli olmak için yine bu Aralık ayı içinde 2. kez kurula girdim ama işler hiçte düşündüğüm gibi gitmedi.Kurulda aynı beni ve benim durumumu bilen,geçen senede kurulda olan eski doktorum vardı ama bu sene hangi akla hizmetle bilmiyorum,% 25 oranlı ve depresyon tanısıyla 1 yıl geçerli rapor yazmış.Şimdi ben 1 sene daha bekleyip 2017'nin Aralık ayında şu anda gittiğim doktorumun bulundugu diğer hastanede 3. kez kurula mı girmeliyim ? Birde daha kesin sonuç Ankaradan gelmedi.Ankarada oran değişirmi aynımı gelir ?
Şu anda içinde bulundugum ruh hali başlıbaşına ayrı bi konu... kafamda sorular sorular...

@aynadaki100

Sağlık raporlarının istenen gibi çıkmaması durumunda ne yapılabileceği hakkında aşağıdaki ana bölüm altında birçok konu var.Sorunuzu durumunuza uyan bir konunun altında sorsanız ya da orada yeni bir konu açıp sorunuzu sorarsanız ilgililerce görünüp yanıt verilme ihtimali çok daha büyük.

Engelli vergi indirim çabam başlıklı bir konunun altında sorulmuş olan böyle bir soru maalesef fazla kişi tarafından incelenmeden pas geçilecektir.

Yazdıklarınıza baktım ama şahsen doyurucu bir yanıtta vermem zor.Dolayısıyla aşağıdaki linkten yararlanarak işlemlere devam etmeniz size fayda sağlar diye düşünüyorum.

Sağlık Raporları

Emeklilik neredeyse kişiye özel rakamların sözkonusu olduğu bir süreç olduğundan bu gibi bilgiler sadece bir yere kadar yararlı olabilir.Sonuçta SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı gibi sitelere datanızı girip durumu net görmedikçe bana sorduğunuz sorulardan elde ettiğiniz bilgilerin çokta faydası olmayacaktır sanıyorum.

Bu sitede emekli olanların ne kadar günle ne kadar prim ödeyerek emekli olduklarını paylaştıkları bir konu var.Onlarca kişi paylaşım yapmış.Oradaki örneklere de bakabilirsiniz.Linkini aşağıda veriyorum.Ama dediğim gibi kişiye özel sayılan bir süreci kendi durumunuza uyarlamanız zor olur.x bunu almışsa bende bunu alırım demek zor.Ama hiç yoktan bir fikrim olsun diye bakılabilir.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Sevgili masterzek verdiğin bilgiler için çok tesekkür ederim ama,ben emekli olursam ne kadar maaş alırımdan ziyade şu anda hangi yolu izlemeliyim onu sormuştum.

@aynadaki100

Bende zaten size emekli olursanız ne kadar maaş alırsınız gibi bir yanıt vermemiştim.Sorunuza aşağıdaki gibi bir yanıt vermiştim.Ve verdiğim yanıttaki durumda maalesef gerçekleşmiş.Sorunuz bu konu altında kaynamış.

Sağlık raporları ya da vergi indirimi ana konuları altında konu açarak ya da konuları inceleyerek sizinle benzer durumdaki üyelerin mesajlarının altına mesajınızı ekleyerek daha bilgili üyelerden fikir edinmeyi denemelisiniz.

aynadaki100

Hastane düşük oran verdiğinde %99,9 oranında sgk bu karara uyar. Günü geldiğinde yeni rapor alığ başvurmanız gerek vergi indirimi için. Dilerseniz başka hastaneye de gidebilirsiniz... Ama psikiyatrik değerlendirmeler söz konusu olduğunda doktorlar 6 aydan az olmamak üzere bir izleme/tedavi süreci geçirip sonra rapor/karar verme eğilimindedir.
Düşük oran veren doktorunuzla durumu görüşmeniz ve çare aramanız daha makul bir yol bence

Sevgili OturanBoğa verdiğin aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ediyorum,ben daha önceki mesajlarımdan sonra birkaç gün önce hastaneye gittim.Şu anda gittiğim doktoruma uğradım,heyete girdiğimi heyetin % 25 oran verdiğini ve çok üzgün olduğumu anlattım.Sonra kendisi keşke burada heyete girseydin dedi,daha sonra "gel benimle" dedi bana heyetin sağlık raporlarının toplandığı yere gittik orada çalışan görevliye ben durumumu anlattım,raporumu gösterdim bilgisayardan birşeylere baktı.sen bana mart ayı başında gel görüşelim seninle dedi.Tekrar heyete girecegim ama daha Ankaradan heyet sonucum gelmedi marta kadar gelir bakalım hayırlısı olur insallah....

En son bulundugum şehirde girdiğim heyette % 25 1 yıl geçerli rapor almıştım.Fakat Ankara'da bulunan merkez sağlık kurulu % 25'i % 40 olarak geri yollamıştı ve yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir,engelli statüsünde çalışmaktayım.

Bu arada yeri gelmişken belirteyim (benim durumumda olanlar olabilir) çalıştığım şirketin muhasebecisi vergi dairesinin bana verdiği son kararın yazılı oldugu e-imzalı resmi kağıdı bana geri verdi "abicim bu ne bana hastaneden üstünde T.C SAĞLIK BAKANLIĞI yazan bir kağıt getirmen gerekiyor" o kağıt bu kağıt değil dedi.Ben doğru vergi dairesine gittim orada bu işlere bakan memur ablamı buldum durumu aynen anlattım.Ablam sağolsun çok ilgilendi."sen ara bakalım şu muhasebeciyi ben bi görüşeyim" dedi aradım.

kendisine "Arkadasım eğer burdaki heyet % 50 verseydi Ankaradan % 35 olarak gelseydi hangisini kabul edecektiniz? dedi.Muhasebeci 35'i dedi.E o zaman düşünce kabul ediyorsunuzda yükselince neden kabul etmiyorsunuz hem ayrıca biz bu belgeyi burda kendimiz yazıp vermiyoruz.Ankara'dan merkez sağlık kurulundan geliyor dedi muhasebeci "tamam abla kabul ediyoruz"dedi.Biraz lafı fazla uzattım ama insallah anlatabilmişimdir.

Gelelim bugüne önümüzdeki ay yani Ekim ayında 3. kez kurula gireceğim bu sefer daha evvel gitmediğim ilk defa gidecegim bir doktorun oldugu kurula gidecegim.Tanıdığım doktora gittim 2 senedir yorgunu yokuşa sürüyor.Yarın nasip olursa tanışıp durumumu anlatacagım.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Birde ben 14 yıl esnaflık yaptım daha sonrasındada 1770 gün ssk var.Bağkur girişim 1994 Toplam günüm 6155 gün falan yapıyor emekli olursam kaç para maaş alırım?..internetten baktım herkes bişey yazmış.Ben bundan sonraki aşamaları buradan yazarım.Ne demiş Mevlana "BİR MUM DİĞER BİR MUMU TUTUŞTURMAKLA IŞIĞINDAN HİÇBİRŞEY KAYBETMEZ" HOŞÇAKALIN...(imla hatalarım için özür dilerim)

Son düzenleme:
aynadaki100

Son 2520 primin fazlası ssk ise ssk, Bağkur ise Bağkur statüsünde emekli olunuyor. SSK'dan emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmek şart. Bağkur'dan emeklilikte ise vergi indirimi aranmaz, sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneden rapor alınması gerekir.

Maaş konusunu bilmek mümkün değil maalesef. Ama beklentinizi düşük tutun... Geçen her gün emekli maaşları düşüyor zira.

Sevgili Bülent bugün akşamüstü gittim SGK'ya şartlarım tutuyor mu diye sormaya,tutuyor dedi.Ama işte Aralık ayında raporumu yenilemem lazım.

Dün çalıştıgım işyerinin muhasebecisine gerekli evraklardan birini (çalıştığın işyerinden orada çalıştığına dair belge) istemeye gittiğimde önümüzdeki hafta gel dedi.Hayallerim haftaya kaldı yani...

Şu an kafam allak bullak buradan gelişmeleri paylaşırım inşallah,şimdilik son durum bu...

Bugün 1 hafta gecikmeli olarak kurula girdim.Doktor Tanı kısmına,Şizoaffektif Bozukluk yazdı.Birşeyler daha vardı hastalık koduydu sanırım ama onu tam anlamadım sonucu önümüzdeki hafta Çarşamba veya Perşembe günü belli olacak.Pek ümidim yok ama hayırlısı bakalım.Tabi son sözü Ankara'da bulunan Merkez Sağlık Kurulu söyleyecek.Benim sizden ricam Şizoaffektif Bozukluk tanısıyla % kaç alırım ? Bilen varsa burdan yazarsa sevinirim....

Ankaraya giden rapor oranları düşer aynı gelmez,zaten yükseltmezlerde hükümet engellileri kağıt üzerinde silip engelli emeklilerinin önünü kesmek istiyor ve kestide zaten

aynadaki100

özürlülük cetvelinde şöyle yazar:

D- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)

a- Tedaviyle çalışma olanağı veren %45

b- Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen % 80

Bugün akşamüstü itibariyle rapor sonucumu aldım,sonuç:engel oranı % 40 1 yıl süreli.Ancak kafama takılan engele dair bulgular yazan kısımda şizoaffektif bozukluk ( Tedavi ile kısmen remisyonda ) diye bir yazı var bu Tedavi ile kısmen remisyonda ne demek onu anlamadım.Birde bakalım Ankara'dan sonuç nasıl dönecek.Bu benim 3. heyete girişim.1.de % 45 2.de % 25 (Ankaradan % 40 olarak döndü) şimdi % 40 Ankara'dan ne gelir bilemiyorum.Hayırlısı artık.Şimdi ben emekli olmayı düşünüyorum ama SGK'ya elimdeki raporla mı müracaat etmem lazım ? Yoksa Ankara'dan gelecek kağıtla mı başvurmam lazım ?

Emeklilik için Ankara'dan gelecek vergi indirim sonucunu beklemeniz gerekecek.

Herkese Merhabalar,Ankara merkez sağlık kuruluna % 40 1 yıl süreli şeklinde giden raporumun % 40 sürekli olarak dönme ihtimali var mıdır acaba ? raporumda şizoaffektif bozukluk ( Tedavi ile kısmen remisyonda ) yazıyor....

sürekli onaylanması mümkün görünmüyor. birde raporunuzun ankara maliyeden düşürülme olasılığıda var.

Üst Alt