Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için yıl sonu mu bir sonraki yılın başında mı müracaat etmeliyim?

ysebem

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadşlar az kaldı emekli başvurusu yapınca maaş hemen mi çalışmaya başlıyor veya kaç gün sonra netleşiyor başlaması.

arkadaşlar ankardan engelli raporum onaylandı geldi işyerine yazıda düştü şimdi ocak ayında gidip başvuracağım sormak istediğim bizim işyerinde zamlar şubatta yapılmakta ve brüt oranım artacak tazminat tavan 8600 den sanırım 13bin oldu bürüt buna yakın olacak şimdi ben şubatı beklesem mi bundan sopnramı çıkış versem
birde ocak ayında başvursam emekli bağlanma maaş çalışması başvurduğum andan itibarenmi başlıyor ? yani 10ocak evrak verdim diyelim 10 ocaktan itibarenmi başlıyor ilk aylığı diyelim şubatta aldım 10 ocaktan şubat sonuna kadar geçen süre toplumu yatıyor ?.

arkadaşlar bu önemli çünkü alacağım maaaş toplu dediğim gibiyse en fazla 8-10bin tl olacak ama çıkışı maaş zammından sonra yaparsam yaklaşık 20-30bin tazminat fazla alacağım yani daha karlı olacak (9yıl 4 ay çalışmam var)
sorduğum sorular için bilgisi olan varmıdır.

başvurduğunuz tarihi takip eden ayın ilk günü başlar....örnek ayın 1 den sonra başvurursanız diğer gelecek aydan başlar,o yüzden en geç ayın son iş günü 30-31 i gibi başvurmak gerekir.

lütfen cevap verin özelikle otuanboğa bülent bey sizdende bekliyorum

ben heyete girdim raporum süresiz %47 geldi 12 ayın 25 inde 10 gün var yeni yılda olurum diye başvurmadım şimdi ben gitsem emekli olamayacakmıyım anlamadım

1995 yılı girişliyim tüm evraklarım tamamdır.

özel sektördeyseniz 28 yada 31 ocak 2021 tarihinde başvuru yapmanızı tavsiye ederim.
Kamudaysanızc13 yada 14 ocak 2021 de başvuru yapmanızı tavsiye ederim. ysebem

Yeni oranlardan yararlanmak için Yeni yılın ilk maaşını aldıktan sonra başvuru yapmanız gerekir. Örneğin ocak ayını çalışıp şubat 1 de maaş aldıktan sonra gibi.

şimdi sgk ya gittim arkadaşlar.

hemen başvuru yapabileceğimi söyledi
maaş başvurudan itibaren çalışıyor yani hesapta birikiyor
işlem maaş alma süresi 30-45 günü buluyor
özel sektörde olduğumdan brüt geçen yıla hala ait bizim firma şubat ayında zam yapıyor ve mart ayında hesaba yatıyor.
son brüt ne kadar yüksek olursa emekli bağlanmada bir miktar artış yapıyormuş bu yüzden mart 5 gibi başvuruya gideceğim
ayrıca brüt yükseklince kıdem tazminatım aşırı fazlalaşıyor buda ek kar demek
tabi bu arada yarın gitmediğimden bu ay ve şubat ayı emekli maaşı kaybım yaklaşık 10bin oluyor ama diğer getiriler bunun 4 katı beklemek faydalı.

umarım cevaplarım yeterli olur.

ysebem

Tabiki mantık olarak şubat ayında zammı hak et ve mart ayın da emekliliğe başvur eğer erken başvuru yaparsan kıdem tazminatın
Düşük olacaktır oyuzden biraz sabret bence
Saygılar

haklısınız bende bekleyeceğim ciddi fark çıkmakta.

arkadaşlar ben 8 şubatta başvuru yapıp tahsis no aldım ama e-devlet uygulamasında hiç bir bilgi göremiyorum nerden takip edeceğiz hiç bir bilgi yok .

evet emeklilik bilgisi diye bakıyorum gerçi tüm linkleri kontrol ettim bildiğiniz bilmediğim bir yer varsa yazabilirmisiniz.

ysebem günaydın

Tahsisi numarası E devlet üzerinden çalışma hayatı, emeklilik işlemleri kısmında görünür. Size evrak tesliminde verilen numarada da tahsis yazıyor. Tahsis dediğiniz o numara mı acaba ?

önce e devletten başvursak sonra en yakın sgk şubesine gidip evrak versek olmuyor mu alo 170 buna cevap veremedi . diyor ki sgk şubesine git memura sor amaç zaten oraya korona zamanı daha az gitmek uğraşmak . herşey sistemde zaten neden eziyet çekiyoruz.

bağlı olduğumuz sgk ya gidin deniliyor

2 saat yolu var

Üst Alt