Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik iptal edildi! Şimdi ne yapmam gerek?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle üyeligimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ben hipertansiyon KOAH diyabet tip 2 %48 ile sürekli 2013 yılında emekli oldum 2016 yılında SGK müfettişleri tarafından kontrol muayenesi gönderildim araştırma hastanesi den %42 ile her yıl kontrol muayenesi şartıyla emekliligim devam etti bu sene gittim de %19 verip emekliligim iptal edildi ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

Halil İbrahim esma

Merhaba, geçmiş olsun. Ne gerekçeyle rapor oranınızı düşürdüler? Rahatsızlıklarınız görebildiğim kadarıyla kronik hastalıklar. Durumunuzda düzelme mi oldu acaba?

2016 yılında ilaç kullanıyorsam 1 ay sonra ilaç kullanmadan geldiler bu sene buna gerek yok deyip hemen tahlil yaptılar sonuç oranlar düşük çıktı

@Halil İbrahim esma

Merhaba Halil bey,

Son mesajınızdan anladığım hipertansiyon ve diyabet ve KOAH'la ilgili rahatsızlıklarınız için ilaç kullandığınız, bir önceki kontrolünüzde ilaçsız 1 ay takip edildikten sonra raporununuzun uzatıldığı, en son kontrolünüzde de ilaçlarınızı kesmeden tetkik yapıldığı ve sonuçların iyi ya da iyiye yakın çıkmasından dolayı engellilik oranınızın %19'a düşürülmüş olduğu.

Peki halen bu rahatsızlıklarınızla ilgili ilaç almaya devam ediyor musunuz? İlaçlarınızı kestiğinizde durumunuz sağlıklı ve stabil mi?

Yeniden ilaçlarınızı kesmeden tetkik istemeleri ve sonuçlarına göre engel oranınızı düşürmeleri biraz sıra dışı geldi bana. Hemen hemen çoğu engelli şu veya bu sebeble ilaç ya da tıbbi malzeme /cihaz kullanarak normale yakın bir yaşam sürdürmeye çalışıyor. İlaç, tıbbi malzeme ya da cihaz kullanmak hastalık halini tamemen ortadan kaldırmıyor yani şifa durumu söz konusu değil pek çok kişide, özellikle de sizin de bahsettiğiniz kronik hastalıklarda. Bu nedenle engellilik hali çoğu kişide bir oranda azalmış da olsa devam ediyor.

Sizin durumunuzda hekimlerin hangi tanı ve tetkikler sonucu bu karara vardıklarını bilemiyorum, ama siz halen hasta olduğunuzu biliyor ve size bir haksızlık yapıldığına inanıyorsanız İl sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesi ile başvurup bir hakem hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.

Doğrudan raporu aldığınız hastaneye ya da SGK Müdürlüğüne itiraz edebileceğinizi sanmıyorum. Belki forumdan başka arkadaşlar farklı seçenekler önerebilir.

Çok geçmiş olsun,

Erdoğan

Son düzenleme:
ne güzel işte iyileşmişsiniz
şükür edin

daha sonuç Ankara'da kara gelmedi ama maaşım kesildi 13 yıldır ilaç kullanıyorum kesintisiz ve araştırma hastanesi de çocuklarımda her yıl kontrol muayenesi oluyorlar genetik diye

Halil İbrahim esma geçmiş olsun ama sizin durumunuz biraz banada tuhaf geldi eğer ilaçlarınızı kullanıyorsanız eğer diyabet en az karşılığı %20 tansiyon %10 Bu şekilde bile %28 eder koah devre dışı bırakırsak eğer size bu durumda bile haksızlı edilmiş yönetmenliğe uyulmamış bu durumda sonuç geldikten sonra karara itiraz edin olumsuz olursa sgk dava açın derim.

Teşekkür ederim yorumunuz için hemen mi itiraz edeyim Ankara dan olumsuz gelince mi 1.5 aydır bekliyorum Ankara nın cevabını

Ankara numune hastanesine hakem hastanesi olarak sevk etmişler degerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim öğrenmek istediğim rapor harici bende agır uyku apnesi teşhisi koydular tedavi oluyorum acaba raporuma uyku apnesi nide ilave etdire bilirmiyim

Uyku apnesinin tedavisi yok, tedavi diye ameliyat etmeye kalkarlarsa sakin olmayin. Tamamen para tuzagi yada deneme amacli kobay oluyorsunuz, ameliyat gecici cozum saglayabiliyor amcak uzun vadede tek cozum cpap cihazi kullanmak omur boyunca. Ameliyat olur ve kucuk dilinize cerrahi mudahele uygulanirsa cpap cihazida kullanamazsiniz ve cozumsuz kalirsiniz. Biraz korkutucu gelebilir ama korkmak gereken bir hastalik zaten. Apnenin derecesine gore puan veriliyor. (35 puana kadar)

Cavabınız Teşekkür ederim benim sormak istediğim geçmiş raparuma uyku apnesi nide ilave etdire bilirmiyim

Eskinin üstüne ekleme işini bilmem ama yeni rapor alırsanız uyku apnesi için de puan verilir.

Yeni rapor nasıl alabilirim emekli olurken almış olduğum bir rapor um var KOAH ŞEKER hipertansiyon açıklarsanız sevinirim kontrol muayenesinde göstersem olurmu

Halil İbrahim esma
Kardeşim hakem hastaneye sevk kağıdinda,hangi hastaliklardan oran istendiği yazıyordur.
Hakem hastanede adı geçen hastalıklar üstünden değerlendirmeyi yapar.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim 2 aydır piskolojim bozuldu maaşım kesildi evde başka çalışan yok iş bulamıyorum emekli olmadan önce çalıştığım yerden rahatsızlığım için işten çıkarmışlardı

Halil İbrahim esma
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim,sen yine iysin.
Sen iki aydır sıkıntı içindeymişsin,ben %85 raporla 3 yıldır aynı sıkıntıları çekiyorum.
Ve halende çekmeye devam ediyorum.
Şuan mahkeme koridorlarinda adli tıptan gelecek sonucu bekliyorum.
Cenabı Rabbim hiç bir kulunu yokluğun çaresizligi ile sınamasın kardeşim çok zor çok.

Araştırma hastanesi KOAH ve astıma oran vermiyor bunu sekreter ler söyledi

Araştırma hastanesi KOAH ve astıma oran vermeyecek de neresi verecek? Üniversite ve araştırma hastaneleri ileri tetkik ve tedavilerin yapıldığı yerler, asıl buralar kronik ve progresif hastalıkları en kapsamlı şekilde değerlendirebilir.

Sekreter dediğiniz kişi hastanenin sağlık kurulundaki memur mu? Halil bey, orası araştırma hastanesi ise mutlaka Göğüs Hastalıkları uzmanı vardır. Orada işinizi göremiyorsanız, Bülent bey'in dediği gibi sevkinizi isteyin başka bir hastaneye ve orada da mutlaka Göğüs Hastalıkları uzmanına muayene olun.

Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim oran vermiyor sadece muayene ediyor daha önceki devlet hastanesi den KOAH ŞEKER hipertansiyon için oran verdiler araştırma hastanesi de sadece şeker ve hipertansiyon dan %42 oran aldım

ASTIM SONUCU ..FVCEX PRED 4.65.ACT 2.68 %pred 58 FEV1 pred3.82 act 2.68 %pred50 FEV1/FVC PRED 80 ACT 71 %pred 90 PEF PRED 9.09 ACT 3.90 %pRED43 MEF75 PRED7.87 ACT3.78 %pred48 MEF50 PRED 4.98 ACT1.54 %PRED31 MEF25 PRED 2.14 ACT 0.66 %PRED 31 MEF25-75 PRED 4.29 ACT 1.36 %PRED 32 J45.9 AÇLIK KAN ŞEKERİ 138 TOKLUK 258 3 AYLIK 6.1 NE ORAN ALIRIM

Son düzenleme:
Ağır uyku apnesi mevcut ise direk %35 oranı mevcuttur. Tedaviside ömür boyu kullanmak üzere cpap cihazlarıdır.

Üst Alt