Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemleri adım adım..?

xuga

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben vergi indirim belgemi aldım.sgk ya gittim.463 gün askerlik borçlanması yaptım.şimdi ben kıdem tazminatı alır yazısıyla işyerinemi gideceğim çıkış yaptıracağım.yoksa ilk önce işyerine mi gideceğim çıkış yaptıracağım.

Emeklilik şartlarını yerine getirmiş iseniz ssk dan emekli olabilir yazısı alacaksınız sonra iş yerinize gelip emeklilikten dolayı çıkış alacaksınız. Sonra tekrar ssk ya gelip emekli olmak için müracaat edeceksiniz.

teşekkürler.kıdem tazminatı alır yazısıda alabilirmiyim

arkadaşlar.463 eskerlik borçlanması yaptım.sistemde gözükmeden başvuru yapsam kabul edilirmi emeklilik başvurum.tşk ler

ssk sisteme bakmaz dosyanıza bakar dosyanızda tüm bilgiler mevcuttur. Emekli olmak için müracaat edebilirsiniz. Zaten ssk dan alacak olduğunuz belgede yazar kıdem tazminatını alır emekli olur diye. İş yerinden bu belge ile çıkış aldınız mı iş veren tazminatınızı ödemek zorundadır.

arkadaşlar nihayet işlemlerim bitti emeklilik tahsis nosu aldım beklemeye başladım.yalnız bir olayı anlatayım sizlere 3297 günüm vardı.463 gün askerlik borçlanmasıyaptım.günümü 3760 güne tamamladım.emelilik başvurusu yaparken hesplama yaptılar.19 gün eksik çıktı.parttıme maçlara güvenlik olarak gidiyordum 1 gün sisteme geçiyordu.ssk yekilisi 30 gün üstüne olan günleri saymıyoruz dedi.sistemde yazması bir şey ifade etmiyor dedi.bilginize.peki ben emekli olunca partıme işe gitsem ssk yatıtırlarsa sgsd den nasıl yatacak.bir problem olurmu.

Xuga hangı sgk mudurlugunden hallettın?Kac gunde bıttı ıslemlerın..ınternete ne kadar zamanda dustu.. ve tabı hayırlı olsun :)

Emeklilik işlemleriniz bitince sistemde emekli olduğunuz görününce SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz bir nokta olacak emekli olduktan sonra tekrar ssk lı olarak çalışmaya başladığınızda ben emekliyim SGDP kapsamında ssk girişmim yapılsın demeniz yeterli olacaktır.

istanbul unkapanı sgm den yaptım işlemleri.sn officer bey sistemde nereye bakacam. e-devlette kaydınız bulunmuyor yazıyor.

ne kadar surdu surecın?

5 aralık boçlanma yaptım.9 aralıkta emekli olur yazısı aldım.aynı gün işten çıkış belgesi aldım.sgk bana tahsis numarası verdi.bugün sgk evrak takipten baktım.yazan şu:12 aralık istanbul sgim unkapanı sgm giden evrak sistemine zimmetten çıkarıldı.15 aralık şahıs taahütsüz gön.üzere işlendi. yazıyor.ne demek anlamadım

evrakların işleme konulmus ılerleme var ne guzel..yavas yavas ay sonuna kadar bıter umarım.benımde halen zımmetten cıkarıldı olarak gorunuyor.

bana verilen tahsis nosunda yaşlılık sigortası yazıyor.ben vergi indiriminden emekli oluyorum.farkediyormu

ben başvuruyu yaptım.tahsis no verdiler.internette sgk evrak takipte zimmetten çıkarıldı yazıyor

o kadar pişmanım ki şu hazırlık dilekçesini keşke bir ay önce verseydim yahu dilekçeyi verdim 1 haftaya izmit sgk dan çıkmış 1 hafta postada daha vergi daireme ulaşmamış ve iki kurumun arası 25/30 kilometre.

Benimde emeklilik kısmetse 2015 mayısta
Ben bugünden verdim dilekçeyi,günlerimi toplayın diye
Memlekette bürokrasi var,hiçbişey zamanında yapılmıyor

bugün bir yazı geldi sgk dan.yazanı aynen aktarıyorum:

09.12.2014 tarihli dileçeniz:ilgide belirtilen talebinizle ilgili olarak +++++++++ sigorta sicil numaralı dosyanızın tetkikinde.506 sayılı yasanın+++++ maddesinde yaşlılık sigortalılık süresi,yaş,gün malüllük,yaşlılık ve ölüm sigortaları prim ödeme... 2829 sayılı sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi hizmetlerin birleştirilmesine ilşkin yasa gereğince son 7 yıllık fiili hizmet süresinin (1260) kurumumuza tabi olarak geçmesi gerektiği ile ilgili şartı yerine getirmediğiniz tespit edilmiştir.
(son 7 yılda kurumumuza tabi olarak +++ prim ödeme gün sayınız mevcuttur. bu nedenle tahsis talebinize göre tarafınıza yaşlılık sigortası yönünden aylık bağlanamadığı hususunu bilgilerinize rica ederim.

1992=52 gün.
1998=180 gün.
1999=31 gün.
2002=21 gün.
2003=255 gün.
2004 =182 gün.
2006=113 gün.
2007=328 gün.
2008=125 gün.
2009=287 gün.
2010=360 gün.
2011=360 gün.
2012=356 gün.
2013=359 gün.
2014=287 gün
.......askerlik borçlanması=512 gün

....toplam=3808 günüm var.

neden emekli maaş müracatım kabul edilmedi anlayamadım

Arkadaşlar merhaba...bir şey sormak istiyorum emeklilige basvururken sıze takıp numarası verıldımı?Bu numara kac hanelı?Bana takıp numarası verılmedı tc ıle ınternet bak dedıler..Bu numara sartmı?

ben başvuruyu yaptım.tahsis no verdiler.internette sgk evrak takipte zimmetten çıkarıldı yazıyor.ben sgsdp primi ödeyerek çalışabilirmiyim

xuga ıslemlerın ne alemde xuga?

unkapanı sgk vergi indirim belgemi kaybetti herhalde. Bana yazı geldi 56 yaş 5600 gününüz olmadığından emeklilik başvurunuz olmamıştır dosyanız kaldırılmıştır diye yazı yazmışlar.telefonla aradım vergi indirimim olduğunu söyledim.o zaman getir dediler.

götürdüm bir dileçe yazdım verdim vergi indirim belgesini.bana vergi dairesine yazışma yapacaklarını söylediler.ben vergi indirim belgemi raporla birlikte vergi dairesinden aldım.vergi dairesinde vardır umarım.

valla çok yoruldum mayıstan beri.

nezaman haber gelir.raporum 2 yıl süreli ama ankara süresiz onayladı.acaba süresiz mi olur.

bu arada sgdp primi yatırılarak işe başladım. sizce ne zaman haber gelir. sgk evde bizden haber bekle dedi bir memur.

ekim ayında bende emekli oldum,17 günde evime ssk dan mektup geldi,inş.senin emekliliginde kolay ve zahmetsiz olur

istanbul da yaşayın ca malesef uzun sürüyor...17 gun karaman vay be rekor bır sure:)

Bende Şubatta başvuracam bakalım bizim ki ne kadar sürecek :)

officer;

Şimdi bende şubat başı dilekçemi verecemde abi ilk başvurduğun da o bahsettiğin "emekli olabilir" yazısını hemen bana verirler mi yoksa gidip tekrar rapor almaya gönderdikten sonra mı emekli olabilir yazısını alabilirim. (Şartlarım tamam 3600 gün yüzde 60 üzeri raporada sahibim)

hala anlayamadım.kimsede bir cevap yazmıyor.ben emeklilik başvurusu yaptım.sgk vergi dairesiyle yazışma yapacağını söyledi.haber bekleyin dedi.ben şu anda tahsis talep nosu aldım.sonucu bekliyorum.sgsdp primiyle işe başladım.bir problem çıkmaz inşallah onu merak ediyorum

insallah bi sorun cikmayacak engin ama burada paylasmaya devam et sureci

işyeri normal primden girişimi yapmış.dilekçe yazdı işyeri sgk ya götürdüm sgdp ye çevirdim.vergi dairesi evissten baktım sosyal güvenlik birimine bilgi verildi yazıyor.sgk yı aradım.15 gün içinde bize yazı gelir şubatta maaş alırsın dedi.inşallah bakalım.

Üst Alt