Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemlerinde verilen gelir vergisi muafiyet belgesini nereden alabilirim?

Sdr

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Bende bir şey sormak istiyorum. Emekli olur yazısı aldım ve işten çıkışım haftaya yapılacak. Ertesi günde emekliliğe başvuracağım. Sonra tekrar giriş. Emeklilik başvurusu esnasında istenilen evraklar;

Beyanname orada dolduruyoruz
Emekli olur yazısı ve iş yeri çıkış belgesi
Ve birde gelir vergisi muafiyet belgesi diye bir belge. İşin aslı bu belgeyi anlamadım. Nereden alabilirim veyahut gerekli mi bu belge bizim için?

Bunların haricinde öncesinde hazırlamam gereken bir evrak var mı? Tecrübelerinize istinaden soruyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Sdr

Merhaba, sorunuz için biraz araştırma yaptım.Gelir idaresi başkanlığı sitesinde aşağıdaki bilgiye ulaştım.

"ESNAF VERGİ MUAFİYETİ BELGESİ ; Bu belgeyi almak isteyenlerin, 283 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ekinde yer alan dilekçe ile varsa işyerlerinin, işyeri olmayanların ise ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurmaları gerekmektedir."

Bildiğiniz üzere bizlerde engelli vergi indirimi belgesi mevcuttur.Bu belgenin kurumdaki diğer adı gelir vergisi muafiyet belgesi imiş.Yani engelli vergi indirimi belgesini talep ediyorlar.Zaten bu belgeyi emeklilik başvurusu sırasında vermemiz gerekiyor.

Söylediğiniz evraklar dışında başvuru için başka bir evraka ihtiyaç gözükmüyor.

Hakknızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Üst Alt