Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemlerine nereden başlamalıyım?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
ben 10 ekim 2014 te erken emeklilik için günlerim dolacağı için başvuracam.vergi indirimden faydalanmaktyım.emeklilik için ne yapmalıyım.iş yerinde önce çıkışımı vermeliyim yoksa sonramı çıkışımı vermeliyim.detaylarını bilen yardımcı olabilirmi

sgk dan emekli olabilir yazısını alın öncelikle.daha sonra işyerinize emekliliğiniz dolayısıyla işi bırakacağınızı beyan eder dilekçenizi verin.yanlız istifa ediyorum şeklinde değil yoksa sanırım şu tazminatınızı alamıyordunuz.emekliliğiniz için olduğuyla ilgilide insan kaynaklarıyla görüşün yardımcı olacaklardır.

labidu'Nun dediği gibi, emekliliği hak ettiğinize dair sigorta müdürlüğünden yazı alın ve emeklilik gerekçesiyle çıkışınızın verilmesini isteyin. Sonra emeklilik işlemleri için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz... Bu şekilde olunca Kıdem tazminatınızı öderler.

evet en son çalışılan iş yeri öder.

ben bugün işyerinde çıkışımı yapıp emeklilik için başvurumu yaptım.nasıl takip edebilirim

bana acil cevap

emeklilik için baş vurmuştum.e devlette emeklilik sonuçlanmış.fakat ne kadar maaş bağladığını yazmamış.

4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Ad: BAHATTİN
SoyadARAZSU
Doğum Tarihi02.05.1971
Aylık Başlangıç Tarihi01.11.2014
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün624
2000 – 2008/10 arası Gün1181
2008/10 sonrası Gün2174
Toplam Gün3979
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

Sabredin yakın da çıkar. Genelde Maaş ödeme tarihine doğru belli olur. Hayırlı olsun şimdiden.

Bir kaç güne maaş bilgileri de gelir ekrana acele etmeyin..

teşekkür ederim oficer.internette araştırdım.göstergesi 9475 olan galiba endüşük maaş olarak bağlanır diye okudum.onun için merak ettim

4000 güne pek bişey bağlanmaz zaten 650-850 tl arası bişey çıkavak muhtemelen.ek ödemeniz belliyse hesaplarız.

e devlette baktım daha maaşımbelli değil.bugünankara sgk da bir tanıdık çıkartı bana bir kağıt verdi.maaş 671 tl yazıyor.ek ödeme.e devlette daha yazmıyor

sizce 671 tl normalmi yoksa itirazmı edeyim

Yeniden hesaplanmasını isteyin, ama primlerin çoğu 2008 sonrasında olduğu, 2000 öncesinde çok az prim yatırıldığı için emekli maaşı düşük olmuş. Her geçen gün maaşlar düşmeye devam ediyor...

Emeklilikten vaz geçme

ben %71 raporumla erken emekli oldum.bana 671 tl maaş bağlandı.3979 günüm mevcut.daha maaşım gelmemiş.normal emekliliğim50 yaşında olacam.yani 3 yıl 8 ay daha çalışsam prim günlerim dolar ve 50 yaşımı bekliyecem.yanı 6 yıl 6 ay.erken emeklilikten nasıl vaz geçebilirim.vaz geçersem dez avantajları nelerdir

Emeklilikten vaz geçmeniz sadece 671 tl'den olmanız demek. Bunu neden yapasınız?

Bence hem emekli maaşınızı alırken hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam etmelisiniz.

bülent abi çok düşük maaş.maaşım son 3,5 senesi1200 tl den yatırılıyordu.3979 günüm vardı.dünde tekrar hesaplatması için itiraz dilekçemi verdim

Bu ne anlama geliyor

[FONT=Tahoma][h=3]2106332368 Tahsis Numaralı 1 / 2015 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.[/h]AdBAHATTİNSoyadARAZSUSicil No
201412
Ödeme DönemiÖdeme Günü22Net Aylık Tutarı124.95 TLAylık Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı124.95 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

[/FONT]

[FONT=Tahoma]124.95-TL Devlet Sosyal yardım verdim görünüyor. İhitiyaç yardım başvurusumu yaptınız.[/FONT]

Henüz maaşlar daha hesaplanıp, ödeme bilgilerinde görülmüyor. Herhangi bir sorun yok yani. Ama ek ödeme tutarınız varsa ki var, maaşınızı alacaksınız demek. Her ayın 10 ' una kadar giriliyor maaşlar. ama gecen ay 17'si gibi girilmişti. Yine beklemek lazım. Ama bir sorun yok, merak etmeyin.

benim 700 gün sgk da diğer günlerim banka emekli sandığında birleştirmeyi emekli olacagım zaman mı yapmalıyım

labidu;

Bana sgk dan emekli olur yazısı veremeyiz dendi. Acaba dogurumudur. İş yerinde 5 yıl oldu çalışalı bana sen istifa et git die diretiyorlar.

apprentice;

kimse sana istifa et git diyemez.özel sektör bile olsa.iş sözleşmene uygun nizami işlerini yap.sgk şartlarına göre emekliliğiniz gelmemiş o zaman.

1 / 2015 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.

Ödeme Dönemi201412
Ödeme Günü22
Net Aylık Tutarı 2623.85 TL
Aylık Tutarı 686.79 TL
Ek Ödeme Tutarı 124.95 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 1812. TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

niye net aylık tutarı 2623,85 yazıyor.ben hiç bir şey anlamadım

Birikmiş + ek ödeme + 1 aylık maaş toplamı 2623 tl yapıyor.

Bir sonraki maaşın net 720 tl gibi bir şey olacak

Üst Alt