Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemlerine SGK red kararı verdi! Nasıl bir yol izleyebilirim?

ersnkrcn

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlar,

Çalışıyordum 30 yaşında sonra fazlasıyla etkisini göstesteren ve yaşamımı oldukça zorlaştıran Spinoserebellar ataksi (SCA) hastasıyım, büyük derecede bunu zorluğunu yaşıyorum ilk olarak, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi tarafından hastalığımın kontrolü sonucu tarafıma %69 oranında ağır engelli raporu verildi.

Pirim günün ve yılının emekli olabileceğim araştırmaları yaptım bunun üzerine bağlı bulunduğum gölge SGK merkezine ulaşarak çalışamadığımı bu sebepleden dolayı emekli olma hakkımdan yararlanmak istediğimi belirttim ve farkllı bir hastaneye yönlendirdikten sonra başvuru sonucu 3 ay sürdü

karar Red verilmiş ve itiraz ederek dilekçe ile konuyu Ankara yüksek sağlık kurulu tarafına taşındı 3 ay sonucunda verilen karar tekrar Red bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim neler yapabilirim adresime henüz bir evrak vs. ulaşmadı sadece kurumu arayarak ve evrak takibi sayfasından kontrol ediyorum.

Geçmiş olsun kaç yıllık çalışmanız ve toplam prim gününüzün eksik olmasından dolayı red verilmiş olabilir. Prim ve ilk sigorta başlangıç tarihiniz kurtarıyorsa %69 oranla rahatlıkla malülen emekli olursunuz.

karizmatikmen

Teşekkürler. Ağır engelli statüsü içersindeyim; minimum 5 yıl 1800 gün prim olması gerekiyor benim, aralarda kayıplarım var evet ama 10 yıl sigortam var 1800 üzeridir pirim.

ersnkrcn merhaba

önce şunu bilelim ilk aldığınız rapordaki oranlar sakatlık oran tablosuna göre verilmiştir. malüliyet için o raporu baz almayın. malüliyet tablosu farklı bir tablodur. muhtemelen malüliyet tablosuna göre malül olabilecek düzeyde olmadığınız için red kararı verilmiş olabilir.

ozgurmeric74

teşekkür ederim, bu konuda bir öneriniz varmı acaba neler yapabilim. çünkü çaılışmam olanaksız, her geçen gün dahada kötüye gidiyorum gibi.

şuan bir şey yapamazsınız.bir 6 ay kadar bekleyip sgk ya tekrar malülüyet için başvuru yapabilirsiniz.ama malülen emeklilikte şartlar çok zordur. sgk kolay kolay malül emekliliği yapmıyor.anca başkasının bakımına muhtaç olmanız gerekiyor. yani anlayacağınız biraz uğraşmanız lazım.
ersnkrcn

ozgurmeric74

raporumda ağır engelli kısmıda evet bakıma muhtaçtır ibare mevcuttur ve öyle durumdayım. Bir yere tek olarak gidemiyorum toplu taşıma araçlarını tek başıma kullanamıyorum sürekli olarak birilerinin bana refakat etmesi gerekli yürürken merdiven inip çıkarken yardımcı olması gerekiyor.

hımm anladım. o zaman malülen emekli olmanız hatta yıl şartına takılmadan 1800 prim günü ile malülen emekli olmanız gerekir. ersnkrcn

ozgurmeric74

Bu sebeple araştırıyorum bilgi sahibi olamaya çalışıyorum, ne yapacağımı bilmiyorum.

6 ay sonra tekrar başvuru yapın.muhtemelen o zaman onaylanır diye düşünüyorum.peki red karanına gerekçe olarak ne diyorlar? ersnkrcn

ozgurmeric74

Henüz tarafıma herhangi evrak gelmedi ilk başvurumda inanmıyorlar demek ki diye saçma bi vevap verdiler.

ozgurmeric74

Tekrar RED kararı verildi, 3. kez başvurum oldu. SCA hastalığını tanımadıkları, bilmedikleri için RED kararı veriliyor serebellar hastalıkların hepsi kabul ediliyor diye biliyorum. Bilginiz var mı acaba Y.S.K ‘ya tekrar dilekçe yazıcağım daha öncede dilekçe yazmıştım ancak, sizinlerin önerebileceği bir dilekçe şekli olabilir, Teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

ersnkrcn

Malul düzeyde olmadığınız gerekçesiyle reddedildi, itiraz ettiniz, y,ne reddedildi. Doğru mudur?

Peki siz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğinden emin misiniz?

ersnkrcn

Yazacağınız dilekçede maluliyet cetveli'nde sizinle ilgili maddeye de yer verin bu sefer ve "gerekli görülmesi halinde Ankara'da yüksek sağlık kurulunun karşısına çıkmak istiyorum" da diyebilirsiniz.

OturanBoğa
Hastalığım Spinoserebellar ataksi (SCA) ve bu dilekçe ile Ankara yüksek sağlık kurulu karşısına çıkmak istediğimi belirttik yazı yazma ve imza atma yeteneğimi kaydettim bu sebeple not olarak bunu belirttim umarım olumlu soruçlanır.

OturanBoğa

Dilekçe yazdık ve şu an malulen emekli oldum, 01.03.2018 tarihi itibariyle e -devlet üzerinden emekli olduğum bilgisi görünüyor, yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt