Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemlerinin yanlış maddeden yapılması!?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
09.11.2015 tarihinden bu yana SGK ile yaptığım resmi yazışmalardan sonra bugün (14.12.2015) tarihinde lütfedip bana elektronik posta ile mesaj göndermişler. Emekli maaşımın 2011/58 sayılı genelgenin 5.Kontrol muayenesi başlıklı 6.maddesine istinaden maaşımı durdurduklarını yazmışlar.. Tabii buna kargalar değil Rabbimiz'in yarattığı bütün mahlukatlar ağzıyla değil bilmem neresiyle güler.. İlgili genelgeyi okudum. İçeriği Malullük.. Ben ise malul değilim. Çalışırken engelli sağlık kurulu raporu (%46) alarak vergi indirim belgesi ile emekli oldum. Konu hakkında çok ciddi yardım istiyorum.. Ben 4a ssk'lı çalışırken vergi indirim belgesi aldım ve 2011 yılında emekli oldum. Her yıl kontrol muayenesine gidiyorum.
Benim durumum ;
Bunların iddia ettiği gibi 2011/58 sayılı genelgenin 5.başlık 6.maddesine göre mi , yoksa 12.05.2015 tarih 27529 sayılı Sosyal sigortalar işlemleri yönetmeliğinin 78.mad. 5.bendine göre mi işlem görecek?
Kaldı ki hiçbir genelge,yazı,emir vs.. kanun veya yönetmeliklerin üzerinde değildir ve onlara aykırı çıkarılamaz. Çıkarılsa bile kanun veya yönetmelik hükümleri geçerlidir.

seranko,
Her yıl kontrol muayenesine gidiyorum demişsiniz son aldığınız rapor %40 altında olmasın ? Araştırdınız mı?

2014 yılında aldığım rapor % 54

Konu hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar ?

ss.png

ALO 170 hattından bugün gelen cevap :)
Kargalar bile gülüyor Yarabbim... Nerede Devlet ciddiyeti , nerede sosyal hukuk devleti ?

78.png

45.png

Ben yaşlılık aylığı alıyorum.. Malul değilim .. Çalışırken % 46 engelli sağlık kurulu raporu alarak vergi indirimi ile emekli oldum.. Primlerim ve sigoartalılık sürem dolu.. Sadece YAŞ'ı bekliyordum.. Beni 506 sk. geçici 81/A maddesi ile emekli etmişler.. Geri zekalılar bunu anlayamıyor sanırım..
Konu hakkında yardım bekliyorum arkadaşlar...

http://www.engelliler.biz/forum/eme...ayili-yasanin-81-maddesi-neyi-ifade-eder.html
burada 506 sk. geçici 81/A maddesi açıkça yazıyor ... Eee.. Daha ne ?

Kardeş allah yardımcın olsun elimizden ne gelebilir ki BİLSEK :(

Allah razı olsun kardeş...
Vergi indirimi alıp da emekli olan ve benim gibi sgk'nın hışmına uğrayıp her yıl kontrol muayenesine giden var mı ?
Ya da bu sorunu görüşüp gayri resmi ağızdan bilgi sahibi olabileceğimiz bir arkadaşımız,avukat vs...
Zor durumdayım.. Bir yandan kış şartları,giderler,ödemeler , diğer yandan SGK'nın şerefsizliği .... adını ne koyarsan koy artık.
Sabah ALO 170'e bir güzel kaynamış ve orada ne halt ettiklerini sormuştum.
Bugün ALO 170'den telefonla aradılar.. Uzunca bir süre görüştük. Şikayetimi bizzat SGK başkanlık makamında oturan zat-ı muhtereme iletin , iletmez de yine memurların önüne gönderirseniz bunu oraya gönderen kendine haritadan yer bulsun dedim. Çok ağır konuştum. Çağrı merkezindeki arkadaşımızın elbette bir suçu yok ama bir de kendinizi benim yerine koyun.. 9 Kasımdan bu yana şikayetler evraklar havada uçuşuyor ancak bir yetkili de çıkıp da oğlum bas bas bağırıyorsun hele gel bir anlat bakalım derdin ne diye sormuyor.. Olaya ille Bakan'ın el atması ve talimat vermesi gerekiyor sanırım. Talimat verildiği zaman ne kanun dinleniyor ne de yönetmelik.. Ben haksızsam bana haksız olduğumu kanun maddeleri ile ispatlasınlar ben de herkesten özür dileyeyim. Bu kadar da açık yazıyorum..

Eskisinden daha şiddetli bir şekilde SGK'ya ve üst birimlere şikayetlerimi artırdım. SGK genel müdürlüğü ve Bursa İl müdürlüğü makamlarına hitaben çok güzel yazılar yazdım ve iadeli taahhütlü olarak gönderdim ve tarafıma resmi yazı ile cevap verilmesini istedim. Yazılarımı almış arkadaşlar. Yandım gülüm keten helva :) Hadi bakalım.. Bir babayiğit çıkıp da bana yazdıkları maillerdeki gibi sallama cevap yazıp da altına imza atıp göndersinler de görelim.. Maça sıkışınca şikayetimi resmi kanaldan ankara mithapaşa ya göndermişler. Ben de dün avukatla görüştüm. Tüm belgeleri istedi. Hepsini hazırladım bugün kısmetse götüreceğim kendisine. Öncelikle yürütmeyi durdurma ve maaşımın tekrar bağlanması,hemen akabinde maddi ve manevi tazminat davası .. Hodri meydan..

Abi bu SGK ne acayip bir kurummuş gerçekten.. Genel müdürlükten bugün mail ile cevap vermişler maaşınızı Bursa SGK 2011/58 maddesine göre durdurmuş deniyor..
Ulan öküz oğlu öküz ben senden yazılı cevap istedim sen bana Bursa SGK'nın kopyala yapıştır mantığı ile gönderdiği cevap niteliği bile taşımayan bir cümleyi yazıyorsun.
Ben de bütün evrakları toplayıp Ali Tezel'in Bursa temsilcisine gittim. Durumu anlattım. Evraklara baktı. SGK bunu hep yapıyor adamlar bi haber dedi. Tek yapman gereken yargıya başvurmak dedi. % 100 kazanırsın dedi.
Ben de avukata gittim belgeleri verdim. Onun da önünde 4 tane SGK mağduru kişinin mahkeme evrakları vardı. Kadıncağıza resmi yazı yazmışlar babandan kalan emekli aylığını sen de alabilirsin diye.. Vermişler de.. 2 yıl sonra bir yazı. Kusura bakma yanlışlık olmuş 27.000 TL yi 1 ay içinde yatır yoksa icra takibi yapacağız.. Yuh şerefsizler.. Tedbir kararı aldırılmış şimdilik maaş devam ediyor. Mahkemesi de herhalde 1 yıl sürer..
Benimki için de önce tedbir sonra manevi tazminat davası dedi avukat. yeni yılın başında davayı açarız,ilk duruşmada % 100 tedbir kararı çıkar dedi. Ne zaman olur ilk duruşma diye sordum. Sanırım Mart başı veya ortası. dedi.. Yuh dedim. Maalesef öyle dedi. Tedbir kararı bu dedim avukata..

Yapacak birşey yok çünkü dava açtığın zaman ileriye yönelik duruşma tarihi veriliyor dedi. Şu an mahkemeler ağzına kadar dolu dedi. Vay ki vay..

SGK Genel Müdürlüğü hazretlerinden dün ıslak imzalı resmi cevap geldi. Ne mi diyor :)
İşlemleriniz hakkında yetkimiz yoktur,yetkiler ve dosyalar bağlı olduğunuz il müdürlüğünde olduğundan genel müdürlüğümüzce yapılacak bir işlem yoktur. Bu durumda herşey İl müdürlüklerinde bitiyor. Beklemedeyim bakalım ..

Üst Alt