09.11.2015 tarihinden bu yana SGK ile yaptığım resmi yazışmalardan sonra bugün (14.12.2015) tarihinde lütfedip bana elektronik posta ile mesaj göndermişler. Emekli maaşımın 2011/58 sayılı genelgenin 5.Kontrol muayenesi başlıklı 6.maddesine istinaden maaşımı durdurduklarını yazmışlar.. Tabii buna kargalar değil Rabbimiz'in yarattığı bütün mahlukatlar ağzıyla değil bilmem neresiyle güler.. İlgili genelgeyi okudum. İçeriği Malullük.. Ben ise malul değilim. Çalışırken engelli sağlık kurulu raporu (%46) alarak vergi indirim belgesi ile emekli oldum. Konu hakkında çok ciddi yardım istiyorum.. Ben 4a ssk'lı çalışırken vergi indirim belgesi aldım ve 2011 yılında emekli oldum. Her yıl kontrol muayenesine gidiyorum.
Benim durumum ;
Bunların iddia ettiği gibi 2011/58 sayılı genelgenin 5.başlık 6.maddesine göre mi , yoksa 12.05.2015 tarih 27529 sayılı Sosyal sigortalar işlemleri yönetmeliğinin 78.mad. 5.bendine göre mi işlem görecek?
Kaldı ki hiçbir genelge,yazı,emir vs.. kanun veya yönetmeliklerin üzerinde değildir ve onlara aykırı çıkarılamaz. Çıkarılsa bile kanun veya yönetmelik hükümleri geçerlidir.
Benim durumum ;
Bunların iddia ettiği gibi 2011/58 sayılı genelgenin 5.başlık 6.maddesine göre mi , yoksa 12.05.2015 tarih 27529 sayılı Sosyal sigortalar işlemleri yönetmeliğinin 78.mad. 5.bendine göre mi işlem görecek?
Kaldı ki hiçbir genelge,yazı,emir vs.. kanun veya yönetmeliklerin üzerinde değildir ve onlara aykırı çıkarılamaz. Çıkarılsa bile kanun veya yönetmelik hükümleri geçerlidir.